خرید تسلیحات آمریکایی

چرا متحدان آمریکا دیگر جنگنده‌ها و موشک‌های این کشور را نمی‌خرند؟

گزارش‌های جدید از کاهش تمایل متحدان واشنگتن به خرید تسلیحات آمریکایی خبر می‌دهند. هزینه‌های نجومی و ترس از وابستگی فنی، کشورها را به سمت گزینه‌های اروپایی سوق داده است.

بازار جهانی سلاح شاهد یک تغییر استراتژیک بزرگ است؛ بسیاری از کشورهایی که دهه ها مشتری ثابت خرید تسلیحات آمریکایی بودند، اکنون قراردادهای خود را لغو یا تعلیق می‌کنند. بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که ترکیبی از قیمت‌گذاری‌های سرسام‌آور و نگرانی‌های امنیتی باعث شده تا متحدان ایالات متحده عطای جنگنده‌ها و موشک‌های ساخت این کشور را به لقایش ببخشند و به دنبال جایگزین‌های اروپایی باشند.

شکست اف ۳۵ در برابر رقبای ارزان و کم‌هزینه

خرید تسلیحات آمریکایی

اصلی‌ترین عامل ریزش مشتریان تجهیزات نظامی آمریکا، هزینه‌های کمرشکن نگهداری آن‌هاست. به عنوان مثال، جنگنده F-35 با قیمت پایه ۱۰۰ میلیون دلار، سالانه بیش از ۶.۶ میلیون دلار هزینه نگهداری روی دست خریدار می‌گذارد. این در حالی است که رقبایی مانند جنگنده گریپن (Gripen) سوئد نه تنها با قیمت ۸۵ میلیون دلار ارزان‌تر هستند، بلکه هزینه پروازی آن‌ها ساعتی ۷۵۰۰ دلار است که در مقایسه با ارقام آمریکایی ناچیز به نظر می‌رسد.

علاوه بر صرفه اقتصادی، قابلیت‌های عملیاتی مانند امکان پرواز از باندهای کوتاه بزرگراهی، گزینه‌های اروپایی را برای کشورهای کوچکتر جذاب‌تر کرده است.

بیشتر بخوانید

ترس از جعبه سیاه پنتاگون و نقض حاکمیت ملی

خرید تسلیحات آمریکایی

فراتر از پول، مسئله استقلال نظامی مطرح است. محصولات صنعت نظامی آمریکا معمولاً با محدودیت‌های شدید نرم‌افزاری فروخته می‌شوند که عملاً کنترل نهایی سلاح را در اختیار واشنگتن نگه می‌دارد. این وابستگی که به «مشکل جعبه سیاه» معروف است، به آمریکا اجازه می‌دهد در صورت اراده، ناوگان هوایی یک کشور را از راه دور غیرعملیاتی کند.

همین نگرانی باعث شده کشورهایی مثل برزیل و اسپانیا برای حفظ حاکمیت ملی خود، قید تکنولوژی آمریکایی را زده و به سمت جنگنده‌هایی مانند رافال و یوروفایتر بروند که آزادی عمل بیشتری به خریدار می‌دهند.

پاسخ بدهید

در اینجا می‌توانید نظر خود را ثبت کنید. لطفاً از درج توهین و مطالب خلاف قوانین خودداری کنید. دیدگاه‌ها پس از تایید منتشر می‌شوند.