در فاصلهی بسیار دور از پلوتو در کمربند کوئیپر اخترشناسان موفق به کشف سیاره کوتوله جدید با نام RR245 در لبه منظومه شمسی شده اند. هنوز اندازهی دقیق این جرم فضایی قابل محاسبه نیست ولی انتظار میرود که تقریبا 700 کیلومتر پنها داشته باشد. درحالی که پلوتو با قطر ۲۳۷۱ کیلومتر بزرگترین عضو کمربند کوئیپر به حساب میآید. این کمربند که از اجرام فضایی تشکیل شده است در آن سوی نپتون قرار دارد.
فاصلهی این سیاره کوتوله تا مرکز منظومه شمسی بسیار زیاد عنوان شده و هر ۷۰۰ سال زمینی یک بار به دور خورشید میچرخد. این درحالی است که هر ۲۴۸ سال زمینی، پلوتو یک بار به دور این ستاره میچرخد.
این کشف مهم توسط اخترشناسان دانشگاه ویکتوریا در کانادا صورت گرفته است. میشل بانیستر “Michele Bannister” در این باره میگوید:
اجرام یخ زدهای که ماورای نپتون واقع گرفتهاند اهمیت زیادی دارند زیرا آنها دربارهی چگونگی شکلگیری سیارات غول پیکر منظومه شمسی سرنخهای زیادی در اختیار ما قرار می دهند.
به این نکته باید توجه کرد که پیدا کردن این سرنخها در منظومه شمسی کار بسیار دشواری است به این دلیل که آنها در اجرام فضایی بسیار کوچکی قرار دارند. این کشف به این دلیل بسیار خوشحال کننده میباشد. با قراردادن قطعات پازل پیچیده منظومه شمسی در کنار همدیگر و با بررسی دقیق اجرام یخ زده، اخترشناسان سعی بر منشاء و راز پیدایش آن دارند.
بررسیهای اخترشناسان نشان میدهد که سیاره کوتوله RR۲۴۵ جزو هجدهمین جرم فضایی بزرگ کشف شده در کمربند کوئیپر محسوب میشود.