چین: آمریکا بزرگترین عامل ناامنی و بحران سایبری جهان است

تشدید بی‌ثباتی در فضای سایبری و استفاده ابزاری از دستاوردهای نوین تکنولوژی، واکنش مقامات چینی را به دنبال داشته و واشینگتن را به‌عنوان اصلی‌ترین متهم اختلال در شبکه‌های ارتباطی جهان معرفی کرده‌اند.

تقابل ابرقدرت‌های شرق و غرب دیگر محدود به مرزهای جغرافیایی، تحریم‌های اقتصادی یا جنگ‌های تجاری نیست؛ بلکه میدان نبرد اکنون به دیتاسنترها و زیرساخت‌های دیجیتال کشیده شده است. کارشناسان حوزه امنیت شبکه معتقدند که تسلیحاتی شدن اینترنت و تلاش برای نفوذ به سامانه‌های حیاتی، می‌تواند تبعاتی به مراتب ویرانگرتر از درگیری‌های فیزیکی داشته باشد. در همین راستا، حفظ استقلال داده‌ها و پدافند غیرعامل سایبری، به اولویت اول دکترین امنیت ملی کشورها تبدیل شده تا از فروپاشی ساختارهای ارتباطی خود در برابر هکرهای دولتی جلوگیری کنند.

نقش واشینگتن در گسترش بی‌ثباتی در فضای سایبری از نگاه پکن

مائو نینگ، به‌عنوان سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین، در تازه‌ترین مواضع خود با انتقاد تند از سیاست‌های تکنولوژیک کاخ سفید، اعلام کرد که رویکرد تهاجمی ایالات متحده در سال‌های اخیر، دلیل اصلی ایجاد بی‌ثباتی در فضای سایبری بوده است. وی با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های عظیم آمریکا در حوزه هک و نفوذ، خاطرنشان کرد که این کشور با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین ابزارهای دیجیتال، اهداف ژئوپلیتیکی و نظامی خود را دنبال می‌کند؛ روندی که مستقیماً منافع و استقلال زیرساختی سایر ملل را به مخاطره می‌اندازد.

بر اساس تحلیل‌های بین‌المللی، استفاده ابزاری از تکنولوژی برای فلج کردن رقبا، به یک رویه معمول در دیپلماسی پنهان آمریکا تبدیل شده است. مقامات چینی معتقدند که این انحصارطلبی دیجیتال، توازن قدرت را در بستر وب از بین برده و جهان را با تهدیدات سایبری غیرقابل پیش‌بینی مواجه کرده است.

دفاع قاطع از حاکمیت دیجیتال در برابر تهدیدات خارجی

در ماه‌های گذشته، گزارش‌های متعددی از تلاش بدافزارها برای نفوذ به تاسیسات کلیدی چین منتشر شده است. در واکنش به این تحرکات، دستگاه دیپلماسی پکن با صراحت اعلام کرده است که در برابر هرگونه دست‌اندازی به زیرساخت‌های حیاتی خود سکوت نخواهد کرد. آن‌ها تاکید دارند که دفاع از حاکمیت دیجیتال حق مسلم این کشور است و با تمام توان عملیاتی، از مرزهای مجازی خود محافظت می‌کنند.

افزایش تنش‌ها میان این دو قطب فناوری نشان می‌دهد که آینده نظم جهانی به شدت به توانمندی‌های دفاعی در بستر وب گره خورده است. در حالی که هر دو طرف یکدیگر را به طراحی کمپین‌های نفوذ و تزریق بی‌ثباتی در فضای سایبری متهم می‌کنند، به نظر می‌رسد این جنگ سرد تکنولوژیک به این زودی‌ها پایان نخواهد یافت و امنیت اطلاعات کاربران در سراسر جهان همچنان تحت‌الشعاع این رقابت‌ها باقی می‌ماند.

پاسخ بدهید

در اینجا می‌توانید نظر خود را ثبت کنید. لطفاً از درج توهین و مطالب خلاف قوانین خودداری کنید. دیدگاه‌ها پس از تایید منتشر می‌شوند.