رقابت رباتیک چین و آمریکا

رقابت چین و آمریکا در رباتیک: مدیرعامل انویدیا از تغییر واقعی قدرت پرده برداشت

مدیرعامل انویدیا، جنسن هوانگ، اخیرا به رقابت رباتیک چین و آمریکا اشاره کرده و از تغییرات اساسی در این حوزه پرده برداشت. او معتقد است هوش مصنوعی فیزیکی، انقلاب محاسباتی بعدی را رقم خواهد زد.

رقابت جهانی در صنعت رباتیک، بر تسلط سخت‌افزاری و هوش نهفته در ماشین‌ها متمرکز است. انویدیا با توسعه هوش مصنوعی فیزیکی، خود را در کانون این دگرگونی قرار داده است.

مزیت سخت‌افزاری چین در رباتیک

جنسن هوانگ (Jensen Huang)، مدیرعامل انویدیا (Nvidia)، چین را به دلیل تسلط بی‌بدیل بر قطعات کلیدی رباتیک نظیر ریزالکترونیک، موتورها و مواد کمیاب، قدرتمند خواند. زنجیره تامین قوی این کشور، صنعت رباتیک آمریکا را نیز به سخت‌افزار چین وابسته کرده است.

هوش مصنوعی فیزیکی؛ تمرکز انویدیا

انویدیا اکنون فراتر از پردازنده‌های گرافیکی سنتی، بر هوش مصنوعی فیزیکی (Physical AI) تمرکز دارد؛ یعنی ادغام هوش مصنوعی در ماشین‌های دنیای واقعی نظیر ربات‌ها و سیستم‌های خودران. این رویکرد، توسعه یک اکوسیستم کامل هوش مصنوعی، از مدل‌ها تا زیرساخت‌های رباتیک را در بر می‌گیرد.

رقابت جهانی و آینده رباتیک

با وجود رشد سریع شرکت‌های رباتیک چینی نظیر Unitree، سهم بازار انویدیا در چین به دلیل محدودیت‌ها کاهش یافته است. با این حال، این شرکت در حال آماده‌سازی برای بازگشت با تراشه‌های تاییدشده H200 AI است.

بیشتر بخوانید

هوانگ پیش‌بینی می‌کند پذیرش گسترده رباتیک در 3 تا 5 سال آینده فراگیر شود و آینده با تسلط چین بر لایه فیزیکی و انویدیا بر هوش کنترل‌کننده آن رقم خواهد خورد.

پاسخ بدهید

در اینجا می‌توانید نظر خود را ثبت کنید. لطفاً از درج توهین و مطالب خلاف قوانین خودداری کنید. دیدگاه‌ها پس از تایید منتشر می‌شوند.