کمپانی اچ پی پس از عرضه اسپکتر 360 (Spectre 360) توجه خاصی بر طراحی و جنس بدنه محصولات خود داشته است. کاملا مشخص است که حالا بسیاری از محصولات این کمپانی از این فلسفه طراحی الهام گرفتهاند؛ از سری باریک Envy گرفته تا سری مقرون بهصرفه Pavilion. اما حالا مسئولان اچ پی اسپکتر (Spctre) ، لوکسترین لپ تاپ تاریخ این شرکت، را با طراحی طلایی و فیبر کربن روانه بازار کردهاند. این الترابوک 13 اینچی حالا با ضخامت 0.41 اینچی خود بهعنوان باریکترین نوت بوک جهان با پردازنده آی 5 و آی 7 اینتل شناخته میشود. اگر علاقهمند هستید تا با جنبههای مختلف این لپ تاپ باریک و لوکس – طراحی، صفحه نمایش، سخت افزار و… – بیشتر آشنا شوید، در این مقاله به بررسی اسپکتر اچ پی میپردازیم. با ما همراه باشید.
بررسی اسپکتر اچ پی : طراحی
اسپکتر اچ پی با 0.41 اینچی طراحی بسیار جذاب و منحصر به فردی دارد و علی رغم وزن 2.24 پوندی خود حس سنگین بودن را به کاربر منتقل نمیکند. برد 12.8 در 9.03 اینچی محصول نیز در طراحی جمع و جور و لوکس به آن کمک شایانی کرده است.
با این حال با توجه به طبیعت پهن لپ تاپها، گاهی اوقات گنجاندن اسپکتر اچ پی در کیفهایی که برای لپ تاپ 13 اینچی طراحی شدهاند نیز تا حدی مشکل است.
گذشته از ابعاد و وزن، لپ تاپ اسپکتر اچ پی بدون شک شما را محو تماشای خود میکند. طراحی نقرهای و مشکی در بخش پشتی و ترکیب طلایی و مشکی در کنارهها و بخش بالایی واقعا جذاب و فوق العاده شده است؛ در این زمینه اسپکتر را میتوان با رقبای قدرتمندی نظیر مک بوک ایر اپل مقایسه کرد.
با اینکه طراحی طلایی رنگ یا همان گلد میتواند هر دستگاهی را زیبا و خاص کند، اما همین طرح طلا کاری شده بر روی بدنه دستگاه، تضاد مناسبی بین بخش مشکی رنگ با بخش طلایی لپ تاپ به وجود آورده است. یک پنل طلایی رنگ در بخش پشتی دستگاه تعبیه شده و همچنین از این رنگ برای طراحی لوگوی جدید اچ پی بهره گرفته شده است.
خوشبختانه برخلاف مک بوک اپل و ایسوس زنفون 3 با سایه رزگلد خود، در اسپکتر اچ پی شاهد سایه قرمز رنگ از طرح طلایی هستیم. اما متاسفانه پنل بالایی دستگاه به راحتی اثر انگشت کاربران را به خود جذب میکند و تنها پس از چند دقیقه در دست قرار گرفتن ظاهر بدی به خود خواهد گرفت. بنابراین اگر میخواهید از طراحی لپ تاپ خود حس خوبی به دست آورید همیشه باید این بخش را با پارچه تمیز و عاری از اثرات انگشت کنید.
ممکن است در تماشای تصاویر مربوط به اسپکتر اچ پی، متوجه زبان طراحی مشابه آن با برخی رقبای باریک و خوش فرم شده باشید؛ قسمت ضخیم و بزرگتر در بخش انتهای دستگاه. قرار گرفتن این بخش جهت پشتیبانی از پورتهای لپ تاپ و همچنین سیستم خنک کننده در این دستگاهها الزامی است. امکان قرار دادن پورت یو اس بی در الترا بوکی با این ضخامت غیرممکن است.
اما خوشبختانه الترابوک 13 اینچی اچ پی بهلطف طراحی خمیده کنارههای خود ظاهر جذاب و لطیفی به نسبت رقبا دارد. متاسفانه با اینکه ضخامت این دستگاه جهت پشتیبانی از پورتهای یو اس بی معمولی مناسب است، اما کاربران تنها سه پورت یو اس بی نسخه سی را در اختیار دارند و تنها دو مورد از آنها را میتوان جهت شارژ و انتقال دیتا مورد استفاده قرار داد. همین مورد میتواند در تصمیم گیری نهایی خریداران تاثیر به سزایی بگذارد.
زبان طراحی اچ پی در این نوت بوک با گذشته فرق کرده است، بهعنوان مثال صفحه نمایش 13 اینچی اسپکتر اچ پی به جای قرار گرفتن بر روی برد کیبورد – همچون لپ تاپهای معمولی – توسط دو میله خمیده در بالا قرار گرفته است. اچ پی این دو را لولای پیستونی نامیده است. استحکام و امنیت این مکانیزم جدید نیز بسیار بالاست و کاربران مشکلی از این نظر ندارند.
متاسفانه یک محدودیت در مورد این دو میله وجود دارد و آنهم امکان عقب بردن صفحه نمایش نوت بوک تا 120 درجه به عقب است. بنابراین اسپکتر اچ پی همچون سایر رقبا آنچنان انعطاف پذیر نیست. حتی الترابوک الیت بوک فولیو جی 1 خود اچ پی نیز قابلیت انعطاف 180 درجهای را به همراه دارد.
بدنه این نوت بوک از آلیاژ سی ان سی فلز آلومینیوم ساخته شده و جهت کاهش وزن دستگاه، اچ پی در بخش درونی آن از فیبر کربن بهره گرفته است. با این حال کمتر کاربری متوجه این موضوع میشود و حس لوکس بودن آلومینیوم همیشه به شما دست خواهد داد. بخش پشتی دستگاه نیز همین حس فلزی و خوش ساخت بودن را به کاربران منتقل میکند. یکی از مزایای لایه فیبر کربنی، میزان جذب گرمای کمتر آن به نسبت فلز آلومینیوم است و بدین ترتیب نوت بوک شما دیرتر داغ میکند.
استایل طراحی جدید و منحصر به فرد اچ پی را در هر بخش این لپ تاپ میتوان مشاهده کرد؛ بهعنوان مثال اسپیکرهای آن در بخش انتهایی. حتی دریچههای ورود و خروج هوا در بخش پشتی دستگاه نیز به شکل حرف V در آمدهاند.
با اینکه تا به امروز بیشتر الترابوکهای بسیار نازک همراه با پردازنده کم قدرت اینتل Core M همراه بودهاند، اما اسپکتر اچ پی از پردازندههای قدرتمند و متداول Core i5 و Core i7 اینتل بهره میبرد. ما در بررسی خود نسخه میان رده اسپکتر را مورد بررسی قرار دادهایم. این مدل هم اکنون با قیمت 1249 دلار و تنها در ایالات متحده آمریکا به فروش میرسد.
بااینکه عدم دسترسی کاربران سایر نقاط جهان بسیار ناراحت کننده است، اما نسخه ارزانتر لپ تاپ اسپکتر اچ پی با قیمت 1169 دلار و پردازنده اینتل Core i5 همراه شده و امکان خرید آن برای تمامی مصرف کنندگان فراهم شده است. علاوه بر این اگر به دنبال سخت افزار قدرتمند هستید، نسخهای از اسپکتر با پردازنده Core i7 اینتل، حافظه داخلی 512 گیگابایت و قیمت 1499 دلار در دسترس قرار گرفته است.
اسپکتر اچ پی در مقایسه با سایر اولترابوکهای بازار، محصولی گران و لوکستر است و از جمله دلایل این موضوع نیز میتوان به طراحی و استایل خاص این محصول و پردازنده داخلی آن اشاره کرد. بهعنوان مثال ایکس پی اس 13 دل و یا نوت بوک 9 سامسونگ با امکانات و سخت افزاری مشابه به اسپکتر، قیمت ارزان و معادل 999 دلار دارند؛ با این حال اگر زیبایی و خاص بودن اولویت اول شما باشد، حتما اسپکتر را پیشنهاد میکنیم.
علاوه بر این موارد اگر در اولترابوک باریک خود به دنبال صفحه نمایش لمسی و با رزولوشن بسیار بالا هستید، فکر خرید اسپکتر را از سر بیرون کنید. با توجه به علاقه کاربران به چنین قابلیتهایی، چشم پوشی مسئولان و طراحان کمپانی اچ پی در این زمینه تا حدی عجیب به نظر میرسد.
بررسی اسپکتر اچ پی : مشخصات
در ادامه توجه شما را به لیست امکانات و مشخصات داخلی مدلی از اسپکتر که مورد بررسی قرار دادیم، جلب مینماییم:
- پردازنده: Core i7-6500U با فرکانس 2.5 گیگاهرتز (دو هستهای، 4 مگابایت کش، افزایش فرکانس تا 3.1 گیگاهرتز با توربو بوست)
- کارت گرافیک: اینتل اچ دی گرافیک 520
- حافظه رم: 8 گیگابایت حافظه رم LPDDR3 SDRAM با فرکانس 1866 مگاهرتز
- صفحه نمایش: 13.3 اینچ، رزولوشن 1920 در 1080 اف اچ دی با پنل آی پی اس (UWVA Brightview) و لایه گوریلا گلس WLED-Backlit
- حافظه داخلی: 256 گیگابایت
- پورتها: 2 پورت یو اس بی سی تاندربولت 3 / 1 پورت یو اس بی 3.1 نسخه سی / جک خروجی هدفون
- اتصالات: وای فای 802.11 ac و بلوتوث نسخه 4.0
- دوربین: وب کم ترو ویژن اچ دی کمپانی اچ پی
- وزن: 2.45 پوند
- ابعاد 12.8 در 9.03 در 0.41 اینچ
بررسی اسپکتر اچ پی : عملکرد
هیچ گاه با وجود پردازنده Core M اینتل در اولترابوکها احساس کمبود سرعت و قدرت نمیکردیم، اما به هر حال اسپکتر اچ پی با چیپست پردازنده Core i7 کمپانی اینتل یک اولترابوک بسیار قدرتمند محسوب میشود. گذشته از کاربردهای جزئی و روزانه همچون وب گردی، ایمیل، تماشای ویدیو و شنیدن موسیقی، ویندوز 10 در این اولترابوک قادر به اجرای برنامههای سنگین نظیر Lightroom و حتی برخی بازیهای سنگین و گرافیکی است؛ انگار نه انگار که در حال استفاده از نوت بوکی با ابعاد یک تبلت هستیم!
مهندسان این شرکت با به کارگیری یک سیستم خنک کننده غیر معمول و پر فشار – که از دو فن برای ورود هوا به لپ تاپ استفاده میکند – موفق به افزایش قدرت اسپکتر اچ پی شدهاند. این موضوع در هر لپ تاپی متداول و عادی است، اما در اسپکتر اچ پی خبری از گرمای زیاد در بخش پردازنده نیست.
این لپ تاپ با سیستمی فشرده و بهره ور همراه شده است که از مجرای خاص خود هوا را به سرعت به پردازنده رسانده و از پشت دستگاه خارج میکند. این سیستم با همیشه قدرتمند نگه داشتن پردازنده لپ تاپ بهره وری بسیار مناسبی دارد. با این حال گرمای تولیدی این اولترابوک برای کاربری که در حال کار کردن با آن است کاملا محسوس است.
گاهی اوقات در حین استفاده از برنامههای سنگین، لایه فیبر کربنی درونی آن گرما را به خود جذب میکند و در نتیجه رویه آلومینیومی کیبورد به یک صفحه گرم و گاهی اوقات داغ تبدیل میشود. خوشبختانه این گرما در بخشی که کاربر کمتر دستانش را بر آنجا قرار میدهد، قابل حس شدن است. اما تولید گرمای لپ تاپ را بهخوبی میتوان حس کرد.
بررسی اسپکتر اچ پی : نتایج تست بنچمارک
در ادامه توجه شما را به عملکرد این دستگاه در تستهای مختلف بنچمارک جلب مینماییم:
- تست 3DMark: امتیاز بخش Cloud Gate در بنچمارک: 4703، Sky Diver : امتیاز 2746 و Fire Strike: امتیاز 731
- تست Cinebench CPU: پردازنده: 257 امتیاز گرافیک: 31.28 فریم بر ثانیه
- تست GeekBench: تک هستهای: 3172 چند هستهای: 6693
- تست PC Mark 8 (کاربرد خانگی): 2615 امتیاز
- تست PC Mark 8 (شارژ دهی باتری): 3 ساعت و 17 دقیقه
- تست شارژ دهی باتری عملی: 5 ساعت و 33 دقیقه
اچ پی ادعا میکند نوت بوک اسپکتر همچون هر اولترابوک دیگری در بازار قدرتمند و توانا است و نتایج بنچمارک بالا نیز مهر تاییدی بر این ادعا میزنند. اسپکتر اچ پی در تستهای بنچمارک معروفی همچون GeekBench و PCMark 8 امتیازی تقریبا برابر با ایکس پی اس 13 دل و نوت بوک 9 سامسونگ را به دست آورده است. با این حال عملکرد این نوت بوک فوق باریک در بخش گرافیک تست 3DMark کمی ضعیف بود.
این نوت بوک برای اهداف گرافیکی پیشرفته و حرفهای نظیر ویرایش ویدیو و گیمینگ سنگین طراحی نشده است. اما به هر حال نتایج به دست آمده در بخش گرافیک تا حدی ما را نا امید کرد: کاربران با پرداخت هزینه بالا، امکانات و عملکرد عالی را میخواهند و متاسفانه اسپکتر در این بخش عملکرد مطلوبی نداشت. در بررسی خود موفق به اجرای بازی زیبای Overwatch با رزولوشن تمام اچ دی و گرافیک بالا در نرخ 30 فریم بر ثانیه بودیم.
بررسی اسپکتر اچ پی : عمر شارژ دهی باتری
علی رغم ادعای تولید کننده مبنی بر شارژ دهی 9 ساعت و 45 دقیقهای اسپکتر اچ پی ، این محصول در بررسی عملی ما تنها حدود 6 ساعت دوام آورد. اسپکتر در تست باتری مبتنی بر تماشای ویدیوی ما حدود 5 ساعت و 33 دقیقه شارژ دهی داشت و در مقایسه با تست معمولی باتری تنها یک ساعت کمتر بود.
این نتایج به دست آمده بر بخش عمر شارژ دهی باتری، مطابق با ادعای تولیدکنندگان آن نبود، اما به هر حال همین میزان شارژ دهی برای محصولی با این ضخامت بسیار مطلوب به نظر میرسد. نوت بوک 13 اینچی اچ پی نمیتواند شارژ دهی کامل یک روزه را برای افراد تضمین کند، اما به هر حال برای جلسات طولانی مدت و یا وب گردی در کافه مناسب است؛ علاوه بر این فول شارژ شدن دستگاه تنها دو ساعت طول میکشد.
با این حال اگر به دنبال محصولی با شارژ دهی بسیار بالا و مناسب هستید، پیشنهاد میکنیم از خیر اسپکتر اچ پی گذشته و خرید زن بوک UX305 ایسوس یا مک بوک ایر 13 اینچی اپل را در اولویت خود قرار دهید.
بررسی اسپکتر اچ پی : قابلیتهای درجه یک
گذشته از طراحی لوکس و منحصر به فرد، اسپکتر اچ پی صفحه نمایش روشن و با کیفیتی دارد. در حالی که بیشتر تولید کنندگان در حال حاضر به فکر ارتقاء کیفیت صفحه نمایش محصولات خود هستند، اچ پی بهخوبی از عهده این کار بر آمده است و صفحه نمایش این نوت بوک فوق باریک، رنگ مشکی را بسیار عمیقتر از محصولاتی همچون مک بوک اپل یا ایکس پی اس 13 دل به نمایش در میآورد.
اگر به دنبال یک صفحه نمایش مناسب و با کیفیت برای فیلم و سریالهایی همچون Daredevil، خاطرات خون آشام یا The Originals – که سکانسهای تاریک داشته و در فضاهای کم نور فیلم برداری شدهاند – میگردید، اسپکتر اچ پی اولین پیشنهاد ما به شماست.
علاوه بر این اسپکتر میزبان یکی از بهترین صفحات کلید در بین نوت بوکهای بازار است و اگر به دنبال تجربه تایپ حرفهای و لذت بخش هستید، مشکلی در این زمینه نخواهید داشت. علی رغم طراحی بسیار باریک و منحصر به فرد در این محصول، طراحان اچ پی بهخوبی از عهده طراحی صفحه کلیدی با عمق بالا بر آمدهاند. بنابراین تجربه تایپ محکم با صدای کلیک لذت بخش دکمهها در انتظار خریداران این محصول است.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد و خاص مک بوکهای اپل، ترک پد موس آنهاست؛ اهالی کوپرتینو با بزرگتر کردن ابعاد این بخش رضایت کاربران را به دست آوردهاند. با این حال چنین چیزی را در اسپکتر اچ پی مشاهده نمیکنیم. لمس این ترک پد حس خوب شیشهای را به کاربر منتقل میکند اما با کلیک بر روی این بخش، متوجه نرم یا اسفنجی بودن بیش از حد آن خواهید شد.
در نهایت باید بگوییم که اچ پی طی ماههای گذشته پیشرفت مناسبی در عرصه تولید نوت بوکهای فوق باریک خود داشته است. پس از رونمایی اچ پی از الیت بوک فولیو جی 1 فکر نمیکردیم مهندسان آن بتوانند محصولی کوچکتر را طراحی و تولید کنند. اما حالا اسپکتر نظرمان را تغییر داده است.
این محصول در کنار طراحی لوکس و طلایی خود، ادعای زیادی در بخش سخت افزاری و پردازنده دارد و از تراشههای قدرتمند و جدید اینتل بهره گرفته است.
امیدواریم از این بررسی نهایت بهره را برده باشید. سوالات و نظرات خود در مورد این نوت بوک فوق باریک اچ پی را با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید.