کمپانی جی ال ایکس (GLX) یکی از نخستین کارخانههای تولید تلفن هوشمند در کشورمان به شمار میرود. این کارخانه که در سال ۹۲ اولین اسمارتفون بر پایه اندروید خود را روانه بازار نمود، اینک در شرایط مناسبی قرار نداشته و کمپانی GLX در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.
یکی از مهمترین عوامل انزوا و افول کارخانه GLX، قاچاق فراوان تلفن همراه به درون ایران است. حمید سعیدی، مدیرعامل شرکت جی ال ایکس در رابطه با قاچاق موبایل اعتقاد دارد اگر این روند متوقف شود، سود بیش از دو هزار میلیارد تومان عاید دولت خواهد شد؛ اما این تنها جنبه اقتصادی تولید اسمارتفون درون ایران است و جنبه دیگر آن افزایش تولید داخلی و اشتغالزایی محسوب میشود.
او اذعان دارد:
یکی از مشکلات پیش روی تولیدات گوشی در کشور همین تعرفه پایین واردات 5 درصد است. تعرفه قبلا 60 درصد بود که به این میزان کاهش یافت و اکنون نیز درصدد این هستند که 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده این حوزه را نیز حذف کنند.
قبلا سه شرکت ایرانی دیگر نظیر دیمو در کنار جی ال ایکس به فعالیت میپرداختند اما پس از رکود اقتصادی و اوضاع نابهسامان مالی، سه کمپانی از گردونه رقابت حذف شدند و هماکنون تنها GLX با ۱۰ درصد از توان خود به ادامه رسالت خود میپردازد. سعیدی با گلایه از عدم حمایت نهادها از هدف ابتدایی این کمپانی (اشتغالزایی برای ۵ هزار نفر) میگوید؛ اما در حال حاضر تنها با ۱۰۰ نیرو مشغول به تولید تلفن همراه است و بدین ترتیب GLX در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.
درحالیکه تنها یک خط تولید از میان تمامی خطوط تولید این کمپانی دنبال میشود، کارکنان پیشین GLX که در تعدیل نیرو اخراج شدهاند به دلیل عدم لحاظ بیمه کار توسط شرکت به اداره کار شکایت نموده بودند و شرایط نامساعد را با سختیهای بیشتری با GLX روبرو ساختند و بدین ترتیب هماینک GLX در آستانه تعطیلی قرار گرفته است. مدیرعامل این کمپانی ایرانی در ادامه تشریح کرد:
امسال شرایط کمی بهتر شده و مجددا درصدد بازگردانی نیروهای کار هستیم هرچند که باز هم نیازمند حمایتهای جدی هستیم. قطعا با توجه به سرمایهگذاری میلیاردها تومانی در 16 خط تولید، قادر به صادرات گوشیهای ایرانی به تمام کشورهای دنیا به خصوص کشورهای همسایه هستیم. در راستای این موضوع، روز گذشته موفق به امضای قراردادی با اقلیم کردستان عراق برای صادرات گوشی به این منطقه شدیم.
امیدواریم جی ال ایکس بهعنوان یکی از پیشگامان تولید تلفن همراه در ایران سایر خطوط تولیدی خود را از سر گیرد و شاهد پیشرفت روزافزون این کارخانه وطنی باشیم.