مشکل شاد

آموزش‌ و پرورش: مشکل «شاد» اختلال نیست، فشار ترافیک باعث کندی شده است

به گفته مشاور مرکز فناوری اطلاعات آموزش و پرورش، دلیل تأخیر ارسال پیام‌ها در شاد اختلال فنی نیست و افزایش هم‌زمان تعداد کاربران باعث کاهش سرعت و بروز مشکل شده است.

بر اساس آخرین اخبار داخلی، علیرضا عبدالله‌نژاد، مشاور مرکز فناوری اطلاعات آموزش‌ و پرورش عنوان داشت کندی سرعت در اپلیکیشن شاد ناشی از ورود هم‌زمان چندین میلیون دانش‌آموز در ساعات پرترافیک است. وی توضیح داد که افزایش فشار روی سرورها به‌طور طبیعی باعث کاهش سرعت می‌شود، اما هیچ‌گونه اختلال یا قطعی در سامانه رخ نداده است. عبدالله‌نژاد تأکید کرد برنامه‌ریزی برای ارتقای ظرفیت و مدیریت بهتر ترافیک در دستور کار قرار دارد.

مشکل شاد ناشی از ورود هم‌زمان سه میلیون کاربر است

با پایان تعطیلات نوروزی و بازگشت رسمی دانش‌آموزان به جریان آموزش مجازی، طبق اعلام وزارت آموزش‌ و پرورش قرار است کلاس‌های درس تا پایان فروردین‌ماه به‌صورت غیرحضوری برگزار شود. همین آغاز دوباره آموزش آنلاین با گلایه‌ها و شکایت‌هایی همراه بوده است و بسیاری از والدین و دانش‌آموزانی که از پلتفرم شاد استفاده می‌کنند در همان ساعات ابتدایی از کندی و اختلال ظاهری این بستر خبر داده‌اند.

علیرضا عبدالله‌نژاد، مشاور مرکز فناوری اطلاعات آموزش‌ و پرورش به این نگرانی‌ها پاسخ داده و تلاش کرده تصویر دقیق‌تری از وضعیت شاد ارائه دهد. او توضیح داد که برای اولین بار بعد از دوران کرونا، تمام مدارس کشور به‌طور هم‌زمان کلاس‌های خود را غیرحضوری برگزار می‌کنند؛ اتفاقی که به‌طور طبیعی حجم بسیار گسترده‌ای از کاربران را وارد سامانه کرده است.

به گفته او، اگرچه برای مدیریت این شرایط زیرساخت‌ها تقویت شده و زمان‌بندی استفاده از شاد از ساعت ۷ صبح تا ۵ بعدازظهر طراحی شده، اما به دلیل حضور هم‌زمان مقاطع مختلف تحصیلی و تعداد بسیار بالای کاربران، فشار قابل توجهی بر سرورها وارد می‌شود. عبدالله‌نژاد تأکید داشت که در هر مقطع زمانی حدود 3 میلیون نفر وارد شاد می‌شوند و همین ازدحام باعث کاهش سرعت و تأخیر در ارسال پیام‌ها می‌شود، اما این وضعیت به معنی وجود اختلال یا قطعی نیست و سامانه همچنان فعال بوده و تنها نیازمند کمی صبوری از سوی کاربران است تا پیام‌ها و محتوای آموزشی با تأخیر کمتر منتقل شود.

او توضیح داد که تیم‌های فنی طی ماه‌های گذشته زیرساخت‌ها را تا جای ممکن گسترش داده‌اند، اما با حجم چندمیلیونی ترافیک هم‌زمان، بخشی از کندی اجتناب‌ناپذیر است. یکی از نکاتی که عبدالله‌نژاد بر آن تأکید کرد ظرفیت بالای «کلاس مجازی شاد» است؛ بخشی از سامانه که برخلاف پیام‌رسان شاد برای ارتباط آموزشی ساختارمندتر طراحی شده و می‌تواند بین یک تا یک‌ونیم میلیون نفر را به‌طور هم‌زمان پشتیبانی کند.

همچنین بخوانید

وی عنوان داشت با وجود چنین ظرفیتی، هنوز میزان استفاده از این بخش حتی به یک‌چهارم توان تعیین‌شده هم نرسیده است و این در حالی است که در بخش کلاس مجازی نه با کندی مواجه هستند و نه اختلال. به همین دلیل توصیه کرد مدارسی که با پیام‌رسان شاد دچار تأخیر و مشکل می‌شوند، کلاس‌های خود را تا حد ممکن در فضای کلاس مجازی برگزار کنند، زیرا این بخش کاملاً رایگان است و اگر برنامه‌ریزی و تقسیم‌بندی زمانی به‌درستی رعایت شود، امکان حضور دو میلیون نفر به‌طور هم‌زمان نیز وجود دارد.

عبدالله‌نژاد همچنین یادآور شد که در سه‌ماهه پایانی سال ۱۴۰۴ دوره‌های آموزشی ویژه معلمان سراسر کشور برگزار شده تا آن‌ها با امکانات، ابزارها و مزایای کلاس‌های مجازی شاد آشنا شوند. با این حال، هنوز بخشی از معلمان یا مدارس اطلاعات کافی درباره این قابلیت‌ها ندارند یا کمتر از این فضای پایدار و کم‌اختلال استفاده می‌کنند.

او توضیح داد که تلاش‌ها برای اطلاع‌رسانی بیشتر به مدارس، ارائه آموزش‌های تکمیلی و تشویق معلمان به استفاده از کلاس مجازی ادامه دارد تا فرایند آموزش در روزهای پرتقاضا با کمترین مشکل برای خانواده‌ها و دانش‌آموزان پیش برود. مشاور مرکز فناوری اطلاعات آموزش‌ و پرورش ابراز امیدواری کرد که با مدیریت بهتر زمان‌بندی، استفاده گسترده‌تر از بخش کلاس مجازی و بهبود مداوم زیرساخت‌ها، تجربه کاربران در روزهای آتی روان‌تر و بدون تأخیر باشد.

2 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات

نمیتونید یه سرور اندازه دانش آموزان و با ضریب 20 درصد بذارید

نوچ نمیشه…همینه که هس

2
0
لطفا اگر نظری دارید برای ما ارسال کنید.x