اپل محصولات خود را به فارسي زبانان نمي فروشد + ويديو

انتشار ويديويي مبني بر ممانعت فروشنده يکي از فروشگاه هاي اپل در ايالات متحده از فروش محصولات اين شرکت به يک ايراني مقيم آمريکا خشم کليه فارسي زبانان جهان را برانگيخت.زماني که سحر ثابت يک ايراني مقيم آمريکا جهت خريد به يکي از فروشگاه هاي اپل مراجعه کرد فروشنده هنگامي که شنيد او با دوستش فارسي صحبت مي کند از فروختن آي پد به او خودداري کرد و با قاطعيت گفت که اين جزو سياست هاي شرکت اپل است که به هيچ ايراني کالايي نفروشد!

ابتدا به گزارش ويديويي شبکه NEW AT امريکا از اين رويداد توجه فرماييد


شرکت اپل اگرچه توانسته است با ابداعات خود در عرصه تکنولوژي کامپيوتر و موبايل همواره جهاني را انگشت به دهان بگذارد و پيشرو باشد اما چندان در ارتباط با مشتريان و رعايت موازين اخلاقي سابقه خوشي ندارد.
از بي اعتنايي به مشکلاتي که کاربران آي فون با آن برخورد مي کنند تا به استثمار کشيدن کارگراني کم سن و سال با حداقل دستمزد و مزاياي شغلي در کارخانه هاي برون مرزي اش. به تازگي هم خبري در وب سايت هاي خبري توجه مردم جهان و به ويژه مردم کشورمان را به خود جلب کرد که از خودداري يکي از فروشگاه هاي اين شرکت در جورجياي آمريکا از فروش آي پد به يک دختر جوان 19 ساله ايراني – آمريکايي با نام سحر ثابت حکايت داشت.
سحر ثابت که شهروند آمريکاست در مصاحبه با تلويزيون WSBTV در حالي که به سبب تحقير شدن در فروشگاه اپل اشک در چشمانش حلقه زده بود، گفت: «بسيار دردناک و بسيار شرم آور بود. راستش با چشماني پر از اشک از فروشگاه بيرون آمدم.»
او مي گويد فروشنده وقتي شنيده که او با دوستش فارسي صحبت مي کند از فروختن آي پد به او خودداري کرده است اما ماجرا به همين جا ختم نشد و وقتي گزارشگري از اين شبکه به همراه ثابت به همان فروشگاه مراجعه کرد با پاسخي مشابه مواجه شد؛ فروشنده با قاطعيت گفت که اين جزو سياست هاي شرکت اپل است که به هيچ کس از ايران کالايي نفروشد.
گزارشگر مذکور مکالمه فوق را با دوربين گوشي همراهش ضبط و در اينترنت منتشر کرد؛ ويدئويي که به سرعت واکنش ايرانيان مقيم آمريکا و ايرانيان ديگر در کشور و ساير نقاط جهان را در پي داشت که از اين رفتار اهانت آميز و نژادپرستانه شرکت اپل به خشم آمده اند.
سحر ثابت شهروند آمريکاست و در حال حاضر در دانشگاه جورجيا درس مي خواند و مي گويد که مي خواسته اين آي پد را به دوستش که در ايران زندگي مي کند هديه دهد. ثابت مي گويد وقتي به فروشنده گفته که ايراني است او گفته که نمي تواند اين محصول را به او بفروشد و افزوده است: «کشورهاي ما روابط بدي با هم داشته اند.»
سپس فروشنده اي برگه اي را نشان ثابت داده است که سياست هاي اپل روي آن نوشته شده بود. روي برگه نوشته شده بود: مقصدهاي ممنوعه ايالات متحده آمريکا تحريم هاي کاملي عليه کوبا، ايران، کره شمالي، سودان و سوريه دارد. صادرات، صادرات دوباره، فروش يا عرضه مستقيم يا غيرمستقيم هر کدام از دستگاه ها، نرم افزارها، تکنولوژي ها (شامل داده هاي تکنيکي) يا خدمات اپل از ايالات متحده يا توسط يک شهروند ايالات متحده در هر کجاي دنيا که باشد، به يکي از اين کشورها اکيدا بدون مجوز دولت آمريکا ممنوع است.
اين ممنوعيت همچنين براي هر زيرمجموعه شرکت اپل يا کارمند اين زيرمجموعه ها در سراسر جهان هم وجود دارد. به نظر مي رسد سحر تنها قرباني نژادپرستي شرکت اپل نبوده است.
در موردي ديگر، زاک جعفرزاده که در ويرجينيا آمريکا به دنيا آمده اما پدرش از ايران به آمريکا مهاجرت کرده بوده است، در مصاحبه با شبکه WSBTV مي گويد به همراه دوستش که اهل ايران بوده و با ويزاي دانشجويي به آمريکا آمده بوده، به يک مغازه فروش اپل رفته بودند اما پس از اينکه فروشنده متوجه مي شود که آنها فارسي حرف مي زنند از فروش محصول به آنها خودداري کرده است.
او مي گويد هرگز به فروشنده نگفته بوده که دوستش قصد برگشت به ايران داشته يا چيزي شبيه به آن، و فروشنده تنها به دليل فارسي حرف زدن از فروش محصول به آنها خودداري کرده است.
هر دوي اين افراد حرکت اپل را نژادپرستانه دانسته و ابراز تعجب و ناراحتي کرده اند. سحر مي گويد اين کار نژادپرستانه بوده است و فروشنده حق نداشته از او بپرسد که اهل کجاست.
زاک جعفرزاده مي گويد فروشنده از او نپرسيد که گوشي تلفن به کجا خواهد رفت، او تنها مليت او را سوال کرده و به همين خاطر مرتکب تبعيض نژادي شده است. اتحاديه قدرتمند روابط اسلامي – آمريکا (CAIR) پس از باخبر شدن از اين حادثه از اپل خواسته که سياست خود را در اين زمينه تغيير دهد.
انجمن ايرانيان آمريکا هم بيانيه اي صادر و از اپل خواسته که در سياست خود درباره ايرانيان بازنگري کرده و آنها را شفاف کند تا جاي برخورد سليقه اي وجود نداشته باشد.
نهاد اواد، مدير اجرايي ملي اتحاديه روابط اسلامي آمريکا مي گويد: «اپل بايد در سياست هاي خود تجديد نظر کند تا مشتريان اين شرکت با برخوردهاي سليقه اي به حسب مذهب، نژاد يا مليت شان مواجه نشوند. اگر رفتار اين کارمندان شرکت اپل بازتاب سياست هاي شرکت باشد، بايد اين سياست ها را تغيير داد و تمام کارمندان دوباره در اين باره آموزش ببينند و توجيه شوند.»


منبع : myfoxphilly

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*