صنعت حمل و نقل ، از آن دسته صنعتهایی است که نسبت به صنایع دیگر بیشتر دچار تغییر و تحول میشود. شرکتهای بزرگ از ماشینهای خودران گرفته تا هایپرلوپ، روی تکنولوژیهای جدید برای تسریع جابهجایی انسان سرمایهگذاری میکنند. در زیر نگاهی میاندازیم به 10 مورد از وسیلههایی که آیندهی حمل و نقل و سفرهای ما را در زمین و حتی سیارات دیگر، متحول خواهند کرد. با گجت نیوز همراه باشید.
10 وسیله که صنعت حمل و نقل را متحول خواهند کرد
ماشینهای خودران
قبل از اینکه اولین ماشین خودران رونمایی شود، تصور بر این بود که این ماشینها زودتر از سال 2050 مورد استفاده عموم قرار نخواهد گرفت، ولی شرکت تسلا موتورز به مدیریت ایلان ماسک این رویا را هر چه زودتر به واقعیت تبدیل کرد. اکنون به جز شرکت تسلا، شرکتهای بزرگ دیگری مانند گوگل و مایکروسافت و بسیاری از شرکتهای خودروسازی هم قصد دارند تا سال 2020 با سیستمهای نیمه خودران وارد رقابت شوند. و تا پایان این دهه انتظار دارند هر چه زودتر ماشینهای تمام خودران خود را در دسترس عموم قرار بدهند. حمل و نقل
استفاده از این ماشین های خودران از لحاظ امنیتی مزیتهای زیادی دارد. این ماشینها میتوانند جان هزاران انسان را از مرگ نجات دهند، وقت بیشتری را به مصرف کننده میدهد، آلاینده های کربنی را کاهش میدهد، و به کسانی که توانایی رانندگی ندارند، کمک میکنند.
ماشینهای پرنده
ماشین پرنده ها هنوز در مراحل ابتدایی خود هستند، ولی ظاهرا توجه غولهای بزرگی مانند گوگل را به خود معطوف کردهاند. بنیان گذار گوگل «لری پیج» اخیرا قصد دارد 100 میلیون دلار در استارتاپ Zee.Aero سرمایهگذاری کند. این استارتاپ روی ماشین پرنده ها کار میکند. لری پیج همچنین در استارتاپ دیگری به نام Kitty Hawk سرمایهگذاری میکند. این شرکتها هنوز از زمان آماده شدن ماشین پرندههایشان، هیچ خبری ندادند ولی نمونههای اولیه در دست طراحی است. ماشین پرندهها به عنوان یک میانبر عمل میکنند و به رانندگان این امکان را میدهند که در صورت ترافیک پرواز کرده و از شر ترافیک رها شوند. حمل و نقل
پهپادهای مسافربری
این پهپادها برخلاف ماشین پرنده ها، فقط برای پرواز در آسمان ساخته شدهاند و به زودی قابل دسترس خواهد بود. یک شرکت چینی در ماه ژانویه از پهپاد الکتریکی خودکار به نام Ehang رونمایی کرد، که قادر به حمل مسافر بود. EHang 184 که نام این وسیله نقیله است، ارتفاعی حدودا 1.5 متر و وزنی 200 کیلوگرم دارد، و قادر است تا 100 کیلوگرم وزن را تحمل کند.
این هواپیمای بی سرنشین، تماما با برق کار میکند و توانایی حمل مسافر را به مدت 20 دقیقه با سرعت 100 کیلومتر در ساعت دارد. کار با این پهپاد به این صورت است که مسافر تنها با وارد کردن مقصد مورد نظر در اپلیکیشن گوشی، بقیه مراحل را، خود پهپاد تا رسیدن به مقصد انجام میدهد. حمل و نقل
خودروهای برقی
هر روز به تعداد خودروهای برقی اضافه میشود. بیشتر شرکتهای خودروسازی قصد دارند تا پایان این دهه اولین خودرو تمام برقی خود را با دامنه زیاد، تولید کنند. این خودروها گرچه میزان آلاینده های کربن را کاهش میدهد، ولی به خاطر این که انرژی خود را از برق دریافت میکنند، دولتها را مجبور میسازد تا میزان انرژی های تجدید پذیر را گسترش داده و بیشتر روی آن سرمایهگذاری کنند تا از پس این میزان انرژی برآیند. حمل و نقل
«لیندون رایو»، مدیر عامل سولار سیتی میگوید:
تا 5 سال آینده بهرهبردای از انرژی خورشیدی به بالاترین میزان خود خواهد رسید، و افزایش تقاضای خودروهای برقی نقش زیادی در این زمینه خواهد داشت.
هواپیماهای برقی
هواپیماهای برقی مثل خودروهای برقی دیگر اکنون به حقیقت پیوستند. چندین شرکت هوانوردی و ناسا در ساخت هواپیماهای برقی برای تولید سیستمهای پیشران برقی، با یکدیگر همکاری میکنند. این هواپیماها تاثیر بسیار زیادی در کاهش آلایندگیهای کربنی داشته و همچنین آلاینده های صوتی را نیز کاهش میدهند. در ماه ژوئن ناسا خبر از ساخت یک هواپیمای آینده گرایانه با نام X-57 داد. شکل بالهای این هواپیما متفاوت ساخته شده ، انرژی مورد نیازش را از باتری تامین کرده و دارای 14 موتور برقی است.
بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، هواپیمای X-57 تا سال آینده آماده خواهد شد. ناسا تا سال 2025 قصد دارد اولین هواپیمای مسافربری با سیستم پیشران تمام برقی را برای عرضه آماده کند.
اسکایترن (SkyTran)
مونوریل های خودکار یا همان اسکای ترنها با 6 متر فاصله از زمین قرار دشته و سرعت 250 کیلومتر در ساعت دارند. با این سرعت می توان یک سفر 2 ساعته را تنها در عرض 2 دقیقه طی کرد. سیستم پیشرفته اسکای ترن قابلیت یادگیری دارد و میتواند با یادگیری نیاز مسافران را در هر زمان تشخیص دهند. بدین ترتیب آنها میتوانند تعداد پادهای ایستگاهها را افزایش دهند. با رفتن به نزدیکترین ایستگاه و وارد کردن مقصد مورد نظر در اپلیکیشن اسکای ترن، پادهایی مناسب را در اختیار ما قرار داده و میتوانیم از این سیستم به خوبی استفاده کنیم. طبق گفتهی این شرکت اولین خط این سیستم تا سال 2020 در لاگوس نیجریه راهاندازی خواهد شد و به زودی به دیگر کشورها هم راه پیدا خواهند کرد.
شاتلهای خودران
به جای داد زدن برای تاکسی و یا اتوبوس، مسافران میتوانند با اپلیکیشن برای درخواست شاتل خودران اقدام کنند. این نوع شاتلها فقط در مسیر مشخصی حرکت میکنند و به صورت آزمایشی در چندین منطقه استفاده میشوند. شرکت فرانسوی Easymile موفق به ساخت تعدای زیادی از شاتلهایی که در اروپا مورد استفاده قرار میگیرد، شده است. لوکال موتورز که یکی از شرکتهای نوپا است، توانسته شاتلی بدون راننده به نام «Olli» بسازد که تابستان امسال در واشنکتن آزمایش میشود.
اتوبوسهای خودران
با افزایش جمعیت شهرها این نیاز احساس میشود که هر چه زودتر حمل و نقل مسافران ایمنتر از قبل شود. برای رفع این معضل بیشتر شرکتها روی اتوبوسهای خودران کار میکنند. در ماه جولای مرسدس بنز خبر ساخت اوتوبوس نیمه خودران به نام Future Bus، را داد. این اتوبوس نیمه خودران قادر به تشخیص چراغهای راهنمایی رانندگی، عابران و دوچرخهسواران است. همچنین این اتوبوس میتواند درون تونل هم به همین صورت عمل کند. این اتوبوس به ادعای مرسدس بنز بازدهی بیشتری نسبت به اتوبوس های عادی دارد، چون سیستم خودران برای افزایش کارایی دائما در حال تغییر دنده است، و برای افزایش بازدهی ترمز و شتاب میگیرد.
حداکثر سرعت فیوچرباس 70 کیلومتر در ساعت بوده و تنها در خطوط ویژهای قادر به حرکت است. با پیشرفت تکنولوژی انتظار میرود قابلیتهای بیشتری به این اتوبوس اضافه گردد.
هایپرلوپ (Hyperloop)
هایپر لوپ با گذر از طونلهایی با سرعت 800 کیلومتر در ساعت، میتواند در افزایش جابهجایی، مخصوصا سفر به نقاط دور، بازدهی بالایی داشته باشد. به خاطر اینکه هایپرلوپ کاملا خودکار و کنترل شده است، شرایط جوی و اختلالهای اپراتوری نمیتوانند مانع از تاخیر هایپرلوپ شوند. شرکتهایی که در ساخت هایپرلوپ مشغول هستند، سعی میکنند تا جای ممکن هزینههای این سیستم را کاهش دهند. حمل و نقل
مدیر ارشد تکنولوژی سابق هایپر لوپ وان «Brogan BamBrogan» میگوید:
هر شکلی از سفر با هایپرلوپ بسیار ارزان خواهد بود و با کمترین هزینه به بالاترین سرعت و امنیت دست پیدا خواهید کرد.
موشکهای قابل بازیابی
«اسپیس ایکس» و «بلو اوریجین» دو شرکت فضایی خصوصی هستند که سعی دارند موشکها را قابل بازیابی کنند. جف بزوس نهتنها مدیرعامل شرکت آمازون است، بلکه شرکتی به نام «بلواوریجینز» Blue Origins را تاسیس کرده تا در زمینهی پرتابهای فضایی خصوصی ارزانقیمت فعالیت کند. شرکت او، رقیب مستقیم شرکت «ایلان ماسک»، یعنی «اسپیس ایکس» (SpaceX) است. بلو اوریجین موشک قابل بازیابیاش به نام «New Shepard» را تاکنون چهار بار پرتاب کرده و نشانده است.
ایلان ماسک، مدیر عامل اسپیس ایکس میخواهد از موشکهای این شرکت مجددا استفاده کند تا بتواند پولش را ذخیره کند. ارسال اشیا و افراد به فضا کار پرهزینهای است و استفادهی بیش از یک بار از موشکها میتواند هزینهها را تا میلیونها دلار کاهش دهد.موشکهای اسپیس ایکس سریعتر هستند و برد بیشتری نسبیت به بلو اریجنز دارند. به گفتهی ایلان ماسک این شرکت در ماه شهریور قصد دارد برای دومین بار از این موشک استفاده کند همچنین این شرکت قصد دارد تا سال 2025 انسان را راهی مریخ کند.