یکی از جذابترین مسائل برای کاربران این است که هر از چندگاهی به بررسی وضعیت آماری سرعت اینترنت در کشورهای مختلف جهان بپردازند تا متوجه شوند که سریع ترین اینترنت جهان متعلق به کدام کشور است و کشور آنها در مقایسه با آن کشور در چه وضعیت و چه رتبهای در لیست جهانی قرار گرفته است.
این موضوع به خصوص برای کاربران ایرانی که از پایینترین سرعتهای اینترنت در جهان استفاده میکنند، از جذابیت بیشتری برخوردار است. طبق گزارشی که جدیدا از سوی موسسهی آماری OpenSignal منتشر شده است، سریع ترین اینترنت جهان مطابق معمول و البته همانطور که همهی ما پیشبینی میکردیم، در اختیار کاربران کشور کرهی جنوبی قرار دارد.
کاربران این کشور چه از حیث اینترنت همراه موبایل و چه از حیث اینترنت وایرلس و وای فای، از بالاترین سرعت اینترنت در بین تمام کشورهای جهان بهرهمند هستند. متوسط سرعت اینترنت در این کشور بر روی رقم فوق العادهی ۴۱.۳۴ مگابیت در هر ثانیه قرار دارد (هر ۸ بیت، یک بایت محسوب میشود) و این در حالی است که در پایینترین ردهی این لیست، کشور افغانستان با سرعت متوسط تنها ۲.۲ مگابیت در هر ثانیه قرار گرفته است.
کرهی جنوبی سریع ترین اینترنت جهان در حوزهی موبایل را با اختلاف زیادی در اختیار دارد
شاید با خودتان فکر کنید که کشورهایی نظیر ایالات متحده ی آمریکا مطمئنا در ردهی دوم و یا سوم جهان از حیث سرعت اینترنت قرار میگیرند، اما جالب است بدانید که این کشور بعد از کشور مجارستان با متوسط سرعت ۲۶.۱۵ مگابیت در هر ثانیه، کشور لیتوانی با متوسط سرعت ۲۱.۴۷ مگابیت در هر ثانیه و کشور چین با متوسط سرعت ۱۷.۹۵ مگابیت در هر ثانیه در ردهی پنجم قرار میگیرد؛ متوسط سرعت اینترنت در کشور آمریکا ۱۲.۳۴ مگابیت در هر ثانیه است که در مقایسه با غولهای جهانی، رقم چندان جالبی محسوب نمیشود.
جالب است بدانید که نتایج تحقیقات OpenSignal از طریق اپلیکیشن موبایل این استارت آپ که بر روی بیش از ۱۰ میلیون اسمارت فون و تبلت آی او اس و اندرویدی در سراسر جهان نصب شده، به دست آمده است. در نتایج این تحقیقات میزان پوشش وای فای و اینترنت همراه و البته متوسط سرعت هر کدام از این فاکتورها برای بیش از ۹۵ کشور جهان محسابه و رتبهبندی شده است که بر طبق این نتایج، شبکهی وای فای بیشتر از اینترنت همراه سلولار در بین این کاربران مورد استفاده قرار گرفته است.
در ضمن متوسط سرعت وای فای به طور کلی بالاتر بوده است، زیرا به طور مثال در کشورهایی نظیر بوسنی و ترینیداد و توباگو، سرعت و پوشش اینترنت وای فای از شبکههای سلولار بالاتر است و مردم بیشتری از شبکههای وای فای برای اتصال به اینترنت بهره میبرند. در بحث اینترنت وای فای و مدت زمانی که کاربران به این نوع از شبکههای اینترنتی متصل هستند، در کشور هلند از تمام کشورهای جهان بیشتر است که این موضوع میتواند به دلیل برخورداری این کشور از یک شبکهی وای فای عمومی بسیار قدرتمند اتفاق افتاده باشد؛ کشورهای چین، نیوزلند، ترینیداد و توباگو و کشور بوسنی در مقامهای بعدی از این حیث قرار گرفتهاند.
وضعیت ایران در مقایسه با سریع ترین اینترنت جهان چگونه است؟
متاسفانه وضعیت سرعت اینترنت، کیفیت و پوشش آن در حوزهی موبایل در کشور ما چندان مساعد نیست و وضعیت اپراتورهای وایرلس نیز مدتی است که پیشرفت محسوسی نداشته است. در بحث پوشش اینترنت همراه 3G و 4G، کشور ایران با پوششی معادل ۶۱.۴۰ درصد تحت شبکهی 3G و بهتر از آن، بالاتر از کشورهایی نظیر توگو، نپال، هند، عراق، ترینیداد و توباگو، اوکراین و گویان قرار گرفته است و از دیگر کشورهای داخل این لیست پایینتر است.
اما این رتبه در بحث سرعت متوسط کمی بهتر است و کشورمان با سرعت متوسط ۵.۱۳ مگابیت بر هر ثانیه، بالاتر از کشورهایی نظیر عربستان، افغانستان، نپال، پاکستان، مصر، کامبوج، سنگال، فیلپین و الجزایر قرار گرفته است اما همچنان هم رتبهی چندان دلچسبی در این جدول ندارد. گفتنی است که شما عزیزان گجت نیوزی برای مشاهده رتبهبندی کامل آنالیز سریع ترین اینترنت جهان و اطلاعات و نمودارهای بیشتر میتوانید به این لینک در وب سایت رسمی اپن سیگنال مراجعه کنید.