زمانی پردازندههای کوالکوم (Qualcomm) تنها پردازندههای موجود در بازار برای استفاده در چیپستهای تلفن همراه بود. این شرکت قصد داشت با ایجاد بازار انحصاری سود زیادی به جیب بزند، اما با قطعیت میتوان گفت چندان هم نتوانست موفقیتی را که با فروش چیپست رایانههای شخصی به دست آورد، تکرار کند. در این بین، شرکتها به صورت مشترک اقدام به تولید پردازندههای خود کردند. به عنوان مثال، پردازنده های اپل سری A که با همکاری مشترک اپل و شرکت تایوانی TSMC ساخته میشود. در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.
شرکت اینتل همیشه خدمات خود را جهت ساخت چیپست به مشتریانش ارائه میکرد، البته تا وقتی که این مشتریان از ساختار خود اینتل در محصولاتشان استفاده نمایند. اخیراً این غول حوزه فناوری اعلام کرد که از این به بعد خط تولید این شرکت، میتواند چیپهایی را تولید کند که براساس ساختار ARM باشد، ساختاری که پردازنده های اپل ، سامسونگ و کوالکوم از آن استفاده میکنند.
نیل شاه (Neil Shah)، مدیر شرکت Counterpoint Research، در این رابطه میگوید:
اپل در حوزه عرضه محصولات، شرکتی تنوع طلب است و میتواند از آن به عنوان اهرمی جهت چانهزدن بر سر قیمت چیپهای اینتل استفاده کند.
پردازنده های اپل سری A در حال حاضر توسط شرکت TSMC ساخته میشوند
در حال حاضر شرکت TSMC مسئول ساخت پردازنده های اپل سری A مانند A10 (جهت استفاده در آیفون 7) است و قصد دارد A11 را نیز برای سال آینده تولید کند؛ اینگونه که پیداست، به احتمال زیاد پردازنده های اپل سری A در آیندهای نزدیک توسط اینتل تولید خواهند شد.
با این حال، بر اساس مقاله منتشرشده در وبسایت Fortune، چون ARM تحت لیسانس اینتل با قابلیتهای محدود است و پردازنده های اپل ، پردازندههایی سفارشی (Customized) هستند، ممکن است همکاری این دو شرکت نتیجهای در بر نداشته باشد. باید صبر کرد و دید آیا این دو ابرقدرت حوزه تکنولوژی میتوانند با هم همکاری داشته باشند یا خیر.