برکسی پوشیده نیست که خودروهای تولید داخل ایران به هیچ وجه از کیفیت خوبی برخوردار نبوده و با استانداردهای جهانی فاصله ای نجومی دارند.حالا آمارهای رسمی منتشر شده نیز همین موضوع را تایید کرده و نشان می دهد 70 درصد از خودروهای تولید داخل در پایینترین سطح کیفی قرار دارند.
گزارش ارزیابی کیفی خودروهای تولیدی در تیرماه امسال اخیرا منتشر شده است. براساس این گزارش ۷۰ درصد (معادل ۴۵ هزار و ۶۱۱ دستگاه) خودروهای تولید داخل (براساس تیراژ تولید) در پایینترین سطح کیفی قرار داشته و تنها یک ستاره از پنج ستاره کیفی را کسب کردهاند.
70 درصد خودروهای تولید داخل در پایینترین سطح کیفی
۲۲ درصد خودروهای سواری تولیدی در تیر ماه (۱۴ هزار و ۳۷۴ دستگاه) نیز تنها دو ستاره از پنج ستاره کیفی را کسب کردهاند. هشت درصد (۵۵۹۷ دستگاه) خودروهای تولیدی نیز توانستهاند سه ستاره از پنج ستاره کیفی را کسب کنند.
نکته قابل توجه این است که هیچ کدام از سواریهای تولیدی نتوانستهاند چهار یا پنج ستاره کیفی را کسب کنند. درواقع با کیفیتترین سواریهای تولید داخل تنها توانستهاند سه ستاره از پنج ستاره کیفی را کسب کنند.
در روش ارزیابی کیفیت خودروهای داخلی (آدیت)، تعیین و اعلام سطح کیفی خودروها با استفاده از مدل درجهبندی یک تا پنج ستاره، صورت میگیرد. در این مدل یک ستاره، پایینترین سطح کیفی و پنج ستاره، بالاترین سطح کیفی خودروها را نشان میدهد.
با این تفاسیر به خوبی مشخص است که یکی از دلایل اصلی ورود خودروهای چینی به کشور در سال های اخیر همین کیفیت پایین در خودروهای داخلی است که مردم را مجبور به استفاده از محصولات چینی کرده است.
حالا پرسش این است که با توجه به وضعیت کیفی فعلی خودروهای تولید داخل ، چگونه می توان واردات خودروهای خارجی، خصوصا محصولات چینی که عمدتا کیفیت بسیار بالاتری نسب به محصولات داخلی دارند را مورد انتقاد قرارداد؟!
نظر شما چست ؟