سومین دوره از سری ماموریتهای شبیه ساز سفر و شرایط زندگی در مریخ پس از 365 روز به پایان رسید و فضانوردان جسور ما به زندگی عادی خود بازگشتند و تا زمان آغاز ماموریتهای بعدی میتوانند استراحت کنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر با گجت نیوز در ادامه مطلب همراه باشید.
گاهی اوقات مشکلی برای شما به وجود میآید یا بنا به دلایلی مجبور میشوید چند روز تنها در خانه یا در روستایی دور افتاده زندگی کنید. بدون شک شرایط بسیار سختی را برای مدت محدودی تجربه خواهید کرد. سکوت و تنهایی شب شما را از درون آزار میدهد، اما هنگام روز برای رفتن به سرکار، دانشگاه یا هر مکان دیگری، کمی با افراد مختلف دیدار خواهید داشت و از آن انروا خارج میشوید. حال موضوع روستایی دور افتاده را در نظر بگیرید. به احتمال زیاد تنها نیستید و با عدهای معدود در ارتباط خواهید بود؛ اما کمبود امکانات باعث سخت شدن روند زندگی میشود.
دو مورد بالا را با یکدیگر برای یک عمر زندگی ادغام کنید. چه اتفاقی میافتد؟ سالها زندگی در مکانی بسیار دور افتاده و خالی از هر گونه امکانات رفاهی و ساکنین بومی. تنها شما هستید و افرادی که تعدادشان به کمتر از بیست نفر میرسد. تا سالهای بعد نیز امکان زاد و ولد نخواهید داشت. این شرایط بدون نیز به پرسش، سختترین نوع زندگی برای یک انسان قرن بیست و یکمی است. این شرایط و حالاتی بود که قرار است مسافرین سفر بدون بازگشت به سیاره مریخ تا آخر عمرشان تجربه کنند!
سفر آنها شش ماه طول خواهد کشید که در محفظه و محیط کوچک به همراه تعداد زیادی از اشخاص به طول میانجامد. زندگی در حالت بی ورزنی نیازمند تمرینهای بسیار زیادی است؛ اما این شش ماه تنها آغاز ماجرا میباشد. فضانوردان و دانشمندان مسافر ما اگر به طور متوسط چهل سال عمر کنند، باید برای لحظه به لحظه این چهل سال آموزش ببینند. فقط آنها هستند و یک سیاره به اندازه کره زمین و هیچ بازگشتی درکار نیست!
از این جهت، ناسا مکانی گنبد شکل را در تپههای مائونا لوا در هاوایی در نظر گرفت تا فضانوردان جسور ما 365 روز را در آن سپری کنند. 365 روز انزوا در محیطی کوچک تنها برای شش ماه سفر! حال این 365 روز به پایان رسیده و آنها به زندگی واقعی خود بازگشتهاند. شایان به ذکر است که این مورد به عنوان طولانیترین ماموریت شبیه ساز مریخ شناخته شده که فضانوردان منتخب در آن مشغول به انجام کارهای روز مره و همکاریهای متنفاوت شدند. به هر حال امیدواریم که سپری کردن یک سال در انزوای کامل، توانایی و آموزشهای مورد نیاز را به آنها داده باشد تا به هیچ مشکلی برخورد نکنند.
پروفسور کیم بنیستد که محقق اصلی این پروژه از دانشگاه هاوایی بود، اذعان داشت:
ما بسیار احساس غرور میکنیم که توانستیم به سازمان ناسا در از بین بردن موانع در اکتشافات فضایی بزرگ همچون سفر به سیاره سرخ (مریخ) کمک کنیم.
بودجه این ماموریت طولانی مدت دانشگاه هاوایی نیز توسط ناسا تامین شد که سومین ماموریت شبیه ساز محسوب میشود. ماموریتهای گذشته که مدت زمانی کمتری همچون چهار الی شش ماه داشتند، توسط سازمان فضایی اروپا در مناطقی مانند قطب جنوب و مسکو شبیه سازی شدند که فضانوردان ماجراجوی ما را با چالشهایی مثل خواب و روانی مواجه نمودند.
ماموریتهای شبیه ساز بعدی جهت اجرا در سالهای 2017 و 2018 برنامه ریزی شدهاند که به صورت خودکار تا زمان شروع پروژه 2017، فضانوردان کمی میتوانند استراحت کنند و به زندگی عادی خود درکنار خانواده و مردم بازگردند.
شما میتوانید تصویر منتشر شده را از مکان گنبد شکل را در زیر مشاهده نمایید:
نظرتان درباره پایان یافتن سومین دوره از ماموریتهای شبیه ساز مریخ ناسا را با ما در میان بگذارید.