شرکت دیپ اسپیس

شرکت دیپ اسپیس تا سال 2020 فرود بر روی یک شهاب آسمانی را تجربه خواهد کرد

با پیشرفت تکنولوژی اینک نوبت به آن رسیده کمپانی دیپ اسپیس رسماً اعلام کند تا سال 2020 میلادی فضاپیمای Prospector-1 مأموریت فرود بر روی یک شهاب آسمانی را به ثمر خواهد رساند. این فضاپیما که سوخت خود را توسط یک سیستم نیروی محرکه آبی به دست خواهد آورد قادر است با نفوذ به سطوح مختلف سیارک‌ها، انرژی لازم را تولید کند.

ماه گذشته میلادی کمپانی دیپ اسپیس (Deep Space Industries) از برنامه ریزی‌های دقیق خود برای نخستین مأموریت انفرادی و فرود آمدن بر روی یک شهاب آسمانی تا سال 2020 سخن گفت. این شرکت کالیفرنیایی قصد دارد برای ساخت نسل جدید فضاپیمای Prospector-X به نام Prospector-1 که مأموریت فرود مستقیم بر روی یک شهاب آسمانی در حوالی کره زمین را بر عهده خواهد داشت، توسعه داده و طراحی کند.

اگر چه فضاپیمای Prospector-1 قادر به بازگرداندن هرگونه طلا و یا پلاتین نخواهد بود، بلکه مأموریت تاریخی فرود بر روی سطح یک سیارک روی نقشه، تجزیه و تحلیل منابع آن می‌تواند برای برنامه‌های بلند مدت شرکت فضایی دیپ اسپیس بسیار مفید باشد.

به گزارش بیانیه‌ای از سوی شرکت فضایی دیپ اسپیس، Prospector-1 فضاپیمایی کوچک با وزنی تنها 110 پوند (50 کیلوگرم) خواهد بود که نسبت به برادر کوچکتر خود فضاپیمای P-X نسبت به اشعه‌ها مقاومت بیشتری را ارائه داده و تا سال 2017 راه اندازی خواهد شد. اگر چه شرکت دی اس آی در نظر دارد تا روزی بتواند ضایعات فلزی و دیگر منابع موجود بر روی این سیارک‌ها را به زمین بیاورد اما باید بدانید این نخستین استخراج‌ کننده‌‌هایی هستند که توسط آب انرژی می‌گیرند.

شرکت دیپ اسپیس

فضاپیمای Prospector-1 دیپ اسپیس

استفاده از آب به جای سوخت موشک در فضاپیماهای شرکت دیپ اسپیس

هر دو فضاپیمای Prespector از سیستم نیروی محرکه آبی اختصاصی این شرکت بهره می‌برند که با استفاده از بخار آب فوق گرم به جای سوخت موشک استفاده می‌کند. بنابراین توانایی استخراج سیارک‌ها برای آب می‌تواند موجب شود که این ماهواره برای یک سفر طولانی مدت و بدون نیاز بازگشت به زمین، قادر باشد منابع حیاتی خود را تأمین کند.

این شرکت فضایی انتخاب نخستین سیارک جهت عظیمت را به کارشناسان سپرده تا آنها در بین گزینه‌های موجود یکی را برگزینند. هنگامی که این فضاپیما بر روی سطح مورد نظر فرود آمد، دوربینی را به سطح رویی و سپس سطح زیرین خواهند فرستاد تا همراه با دوربین‌های بصری و مادون قرمز، قبل از آن که فضاپیمای Prospector-1 سوخت خود را از دست دهد منابع آب را بیابد و توسط پیشرانه‌ی تبخیری خود آن را به سوخت مورد نیاز تبدیل کند.

این در واقع برای نخستین بار خواهد بود که یک فضاپیما بر روی شهاب آسمانی فرود خواهد آمد و باید پس از موفقیت آمیز بودن این مأموریت منتظر نسل‌های بعدی مأموریت‌های این‌ چنینی از سوی شرکت دیپ اسپیس باشیم. ریک توملینسون (Rick Tumlinson) بنیان‌گذار این شرکت در این باره می‌گوید:

پروسپکتور-1 تنها مأموریت تجاری بر روی یک سیارک نخواهد بود. این یک نقطه عطف برای شرکت ماست تا این راه را باز کنیم. با یادگیری از زندگی در خارج از سطح کره زمین، شرکت صنایع فضایی دیپ اسپیس طلوع عصر جدیدی از توسعه اقتصادی نامحدود را به ارمغان آورد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*