خستگی های مزمن

خستگی های مزمن را جدی بگیرید

امروزه مردم اغلب دچار خستگی های مزمن می‌شوند و شاید خیلی آن را جدی نگیرند. مدیر گروه علوم پزشکی مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی در استان خراسان جنوبی ضمن اشاره به این موضوع بیان کرد که درمان این مشکل بسیار آسان است.

مریم نواب زاده خستگی مزمن را همراه همیشگی مردم دانست و به علائم آن اشاره کرد. خستگی دائم، کوفتگی بدن، زود خسته شدن از کار و کمبود انرژی مشکلاتی هستند که ما در طول روز با آن روبرو می‌شویم. گاهی اوقات این علائم ممکن است برای فرد عادی به نظر برسد و به دنبال راهی برای رفع آن نباشد در حالی که درمان خستگی مزمن بسیار راحت است.

در طب کلاسیک، سندروم خستگی مزمن (Chronic Fatigue Syndrome) جزو معضلات تشخیصی و درمانی به حساب می‌آید. در بسیاری از موارد افسردگی خفیف و حتی بروز یبوست می‌تواند موجب این بیماری شود. کمبود مواد مغذی مانند کلسیم و ویتامین در غذاها، کمبود خواب، غلظت خون، فعالیت بدنی کم و عفونت‌های سینوزیت و یا عفونت‌های رحمی از دیگر عوامل بروز خستگی مزمن است.

نواب زاده همچنین کم خونی، مسمومیت‌های مزمن مخصوصاً مسمومیت با سرب و رژیم غذایی نامناسب مثل مصرف غذاهای سرد و مرطوب را نیز در بروز خستگی همیشگی بدن تأثیرگذار دانست.

مدیر گروه علوم پزشکی مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی در مورد راه درمان این بیماری اظهار کرد که درمان خستگی مزمن با توجه به علت بروز آن متفاوت است. درمان بیماری یبوست یکی از راه حل‌های پیشنهادی است و مصرف گل گاو زبان، عناب و سنبل‌الطیب نیز می‌تواند مفید واقع شود.

وی به خواب آور بودن گلاب نیز اشاره کرد و توصیه کرد کسانی که مشکل بی خوابی دارند نیم ساعت قبل از خواب نصف لیوان گلاب بخورند یا اینکه دستمالی آغشته به گلاب را در کنار بالش خود قرار دهند. مخلوطی از عرق بهارنارنج و طارونه و یا عرق‌های سنبل‌الطیب و اسطوخودوس نیز برای حل مشکل بی‌خوابی مناسب هستند.

نواب زاده در مورد کسانی که به غلظت خون دچار هستند پیشنهاد داد که حتماً حجامت را امتحان کنند و غذاهایی با طبع گرم را بیشتر مصرف کنند.

مصرف مکمل‌های غذایی برای رفع خستگی های مزمن

همچنین یک پیشنهاد خوب برای رفع خستگی های مزمن مصرف مکمل‌های غذایی مانند پودر کلسیم است. نصف قاشق چای‌خوری از پوست آسیاب شده تخم مرغ را با کمی عسل مخلوط کرده و میل کنید. همین‌طور از مصرف روزانه جوانه گندم و یا پودر آن دریغ نکنید.

مدیر گروه علوم پزشکی مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی مصرف شربت آب عسل با آب لیموترش را نیز مفید دانست و از اثر فوق‌العاده جوشانده عسل با آب و دارچین نکوبیده سخن گفت. این نوشیدنی علاوه بر درمان خستگی های مزمن، برای کم خونی و کاهش وزن نیز مؤثر است.

نواب زاده در پایان گفت:

خستگی مزمن یکی از علائم بیماری تالاسمی است و با جدی گرفتن آن و مصرف زیاد آب و عسل و جوانه گندم و حتی استفاده از تشک خواب پنبه‌ای می‌توان با آن مقابله کرد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*