پس از بهره برداری از اتومبیلهای خودران اینک نوبت به قایق های خودران رسیده است و هلندیها میخواهند در این زمینه پیشرو باشند. قرار است این قایقها به زودی در آمستردام آزمایش شود.
محققان موسسه AMS آمستردام در کشور هلند پروژهای برای آغاز فعالیت قایق های خودران را کلید زدند. این پروژه از سوی هلندیها با نام Roboat شناخته میشود. موسسه AMS یک موسسه علوم مهندسی است که با همکاری دانشگاه MIT و دانشگاه صنعتی Wageningen، پروژههای شهری آمستردام را مدیریت میکند. دولت هلند بودجه 27 میلیون دلاری را به پروژه Roboat اختصاص داده است و قرار است تا سال 2017 نمونههای آزمایشی قایق های خودران در آبهای آمستردام به آب انداخته شود.
شهر آمستردام یکی از قطبهای گردشگری اروپا محسوب میشود و به دلیل داشتن بیش از صد کیلومتر کانال آبی میتواند هدف مناسبی برای آزمایش قایق های خودران باشد.
کارلو رتی از موسسه فناوری ماساچوست گفته است که علاوه بر قایق های خودران، طرح دیگری برای تولید زیرساختهای جابجا شونده در دست اجرا داریم مانند پل و اسکلههایی که بتوان به آسانی آن را برپا و یا جمع کرد.
استفاده از قایق های خودران برای سلامت شهروندان
همچنین به گفته محققان، استفاده از این قایقها تنها به بحث توریسم ختم نمیشود و پیگیری سلامت مردم از دیگر اهداف مهم این پروژه است. دانشمندان در نظر دارند تا زیردریاییهای کوچک و خودران را به داخل شبکه فاضلاب آمستردام بفرستند و در زمینه بیماریهای مختلف تحقیقاتی را انجام دهند.
مدیر علمی موسسه AMS درباره این پروژه گفت:
امروزه 80 درصد تجارت جهانی از راه آبی صورت میگیرد. به علاوه 60 درصد جمعیت کره زمین در اطراف دریاها و رودخانهها سکونت دارند. بنابراین توسعه زیرساختهای آبی و وسایل نقلیه آبی از مهمترین نیازهای بشر در آینده خواهد بود.
وی به همکاری موسسه AMS و دانشگاه MIT در بوستون آمریکا نیز اشاره کرد. شهر بوستون همواره تحت تأثیر جذر و مدهای ناگهانی در سطح اقیانوس قرار دارد و در سال 2014 تصمیم گرفته شد که زیرساختهای این شهر را به ظاهر شهر آمستردام شبیه سازی کنند. به این ترتیب همکاری موسسه AMS و دانشگاه MIT اتفاقی نبوده و باید دید در آینده چه برنامههایی برای این موضوع در نظر گرفته خواهد شد.