آیا تا به حال شده است که ایدههای جذابی برای یک سفر کمهزینهتر، کمخطرتر و مدرنتر برای سفر به فضا به ذهنتان خطور کرده باشد؟ آیا تا به حال ایدهای به سرتان زده است که با خود فکر کنید این ایده میتواند آیندهی سفرهای فضایی و زندگی بر روی سیارات دیگر را متحول کند؟ اگر پاسخ این سوالات مثبت است، بهتر است که نگاهی به طرح جدید NASA iTech ناسا بیاندازید.
سازمان هوانوردی ایالات متحدهی آمریکا که به طور اختصاری با نام ناسا در سراسر جهان شناخته میشود، به تازگی یک فراخوان عمومی را آغاز کرده است که در این طرح همهی افراد از جمله عموم مردم جهان، دانشجویان و نهادهای علمی فعال در زمینهی نجوم، موسسات مرتبط با علوم هوانوردی و نهادهای دولتی میتوانند ایدههای خود را ارسال کنند. این ایدهها باید در رابطه با بهبود و تحول سفرهای فضایی و افزایش پتانسیل زندگی بر روی مریخ در آینده تمرکز داشته باشند.
هر فرد یا نهادی که میخواهد در این طرح شرکت کند، لازم است که ایدهی خود را در قالب یک پروپوزال ۵ صفحهای و در پنج زمینهی تکنولوژیهای کنترل تشعشعات رادیو اکتیو و هستهای، سیستمهای پشتیبانی از حیات و تامین زندگی، سیستمهای تامین سلامتی فضانوردان، نیروی محرکه در فضای بیکران و بدون جاذبه و ابزارهای دقیق اندازهگیری میزان گازهای گلخانهای با دقت و رزولوشن بسیار بالا نوشته شده باشند.
البته مطمئنا ناسا برای پیشرفت منتظر این ایده ها نخواهد ماند و تحقیقات خود در تمام زمینههای بالا را به صورت جدی و تخصصی ادامه خواهد داد، اما آنها امیدوارند که با دریافت این ایدهها از طریق فراخوان عمومی و در قالب طرح NASA iTech بتوانند موجی تازه از ایدههای بکر را دریافت کنند و این ایدهها منجر به تحول و پیشرفت در زمینههای یادشده شوند.
فرصت برای شکوفا شدن ایدههایتان در ناسا فراهم شده است
با وجود این که شرایط ثبت ایدهها و موضوعاتی که ناسا در این طرح اعلام کرده است، کمی سخت و زمانبر خواهد بود، اما متاسفانه فرصت کمی برای ثبت ایدههای شرکت کنندگان در نظر گرفته شده است. تمام افراد و نهادهای خصوصی و دولتی از همین امروز و تا پایان روز ۱۷ اکتبر (۲۶ مهرماه) فرصت خواهند داشت که ایدههای خود را ثبت کنند.
در نهایت نیز ۱۰ مورد از برترین ایدهها برای ارائهی طرح خود انتخاب خواهند شد و با حضور در مقر سازمان فضایی ناسا این فرصت را پیدا میکنند که به دفاع از طرحشان بپردازند. مرحلهی نهایی نیز با انتخاب سه طرح برتر آغاز میشود و ایدهپردازان این سه ایده در طرح NASA iTech میتوانند با دریافت حمایت مالی و پشتیبانی فنی از سوی ناسا و شرکای تجاری این سازمان، به توسعه و به نتیجه رساندن این ایده بپردازند.
گفتنی است که اگر شما عزیزان گجت نیوزی هم علاقهمند به علم نجوم هستید و تصور میکنید که ایدههای خوبی در این زمینه در سر دارد، میتوانید به مراجعه به این لینک در وبسایت رسمی مخصوص این طرح، از زمانبندی، نحوهی ارسال ایده، قوانین شرکت در طرح و دیگر اطلاعات ارائه شده از سوی ناسا مطلع و بهرهمند شوید.