دانشجویان دانشگاه گنت در بلژیک یک ربات خزنده ی شش پا طراحی کرده و ساخته اند که بر روی سطح زمین حرکت می کند. هر چیزی که با این خزنده تماس پیدا کند علامت و نشانی بر روی آن قرار می دهد. هگزاپاد عقربی شکل اخیرا در نمایشگاه رباتیک فستو -شرکتی آلمانی در زمینه فناوری های خودکار- به نمایش در آمده است. هر کسی که چشمان این ربات را بپوشاند بر روی دستانش علامتی قرمز نقش می بندد.
هگزاپاد عقربی حاصل پروژه کارشناسی ارشد سه دانشجو با نامهای Flamand، Robbe Terryn و Pieterjan Deconinck است و بر اساس بازطراحی و بازسازی یک ربات مورچه ساخته شده که نماد مرکز طراحی صنعتی دانشگاه گنت بوده است. این تیم دانشجویی مشکلات ربات مورچه را شناسایی کردند: سوخت موتورهایش زود تمام می شد؛ شارژ باتری هایش خیلی دوام نداشتند و سیستم خودکار آن هم ناقص بود. شرایط برای توسعه ی آن مورد بحث قرار گرفت اما در اواخر سال گذشته تصمیم گرفته شد تا مسیر پروژه ی توسعه ی ربات مورچه عوض شود و به این نتیجه رسیدند که به جای ربات مورچه یک ربات عقرب با بدنه ی لاستیکی بسازند.
تجهیزات هگزاپاد عقربی
اکثر قطعات الکترونیکی مورد استفاده در ربات اولیه ی مورچه مجددا در ربات عقرب مورد استفاده قرار گرفتند. البته بورد آردینو نانو (Arduino Nano) آن با یک بورد مگا تعویض شد؛ همچنین یک باتری با توان بالا برای ربات جدید انتخاب شد. قسمت هایی که پاها و نیش عقرب را تشکیل می دهند با استفاده از پرینت سه بعدی ساخته شده اند؛ بدنه ی دو لایه ای آن از جنس ABS (Acrylonitrile butadiene styrene) است که با استفاده از لیزر برش داده شده اند؛ گفتنی است قسمت های مختلف شامل پوسته، چنگال ها، انتهای پاها و دم نیش دار با استفاده از پلی استرین حرارت دیده شده تولید شده اند. از یک ماژیک برای نشاندار کردن طعمه های عقرب استفاده شده است.
برای هگزاپاد عقربی حرکت های مختلفی تعریف و برنامه نویسی شده است؛ همچنین این ربات طوری برنامه ریزی شده است که در تعامل با محیط اطرافش گاها به صورت خودکار عمل می کند. البته امکان کنترل مستقیم این ربات از طریق کامپیوتر نیز امکان پذیر است. روی پوسته ی این ربات یک سنسور دوربرد و سه سنسور کوتاه برد برای شناسایی تقریبی کاربران جاسازی شده است ؛ همچنین یک دوربین بر روی پیشانی این ربات وجود دارد.
همانطور که در ویدئوی زیر مشاهده می کنید، هگزاپاد عقربی بسیار شبیه به یک عقرب واقعی حرکت می کند (اگر در این ربات از یک جفت پای دیگر استفاده می شد به واقعیت نزدیکتر می شد) و مبادرت به نیش زدن هر فردی می کند که قصد نزدیک شدن به آن دارد.
اکنون این ربات در دوره های سطح بالا در مرکز طراحی صنعتی استفاده می شود.