سونی اکسپریا ایکس ای اولترا (Sony Xperia XA Ultra) نام تازهترین فبلت کمپانی ژاپنی سونی است که با مشخصاتی میان رده و البته دوربینی قدرتمند پا به میدان رقابت گوشی های غول پیکر گذاشته است. از مهمترین مشخصات این گوشی هوشمند باید به یک صفحه نمایش 6 اینچی فول اچ دی، دوربین اصلی 21 مگاپیکسلی، دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی، پردازنده هلیو پی 10، اندروید 6 مارشمالو و البته 3 گیگابایت رم اشاره کرد.در ادامه شما را به مطالعه بررسی اختصاصی گجت نیوز ، از این محصول جدید سونی دعوت میکنیم؛ مثل همیشه با ما همراه باشید.
اوایل سال جاری میلادی، سونی از خانواده گوشی های بالارده خود، اکسپریا زد فاصله گرفت و تصمیم گرفت با راه اندازی خانواده اکسپریا ایکس، توجه بیشتری را به رنج گوشی های میان رده داشته باشد. آنگونه که به نظر میرسد سونی با این استراتژی موفق هم ظاهر شده و نسبت به گذشته در زمینه فروش گوشی های هوشمند موفق تر است.
پس از بررسی دو گوشی هوشمند خانواده تازه راه اندازی شده سونی به نامهای اکسپریا ایکس و اکسپریا ایکس ای، اینک نوبت به آن رسیده تا عضو غول پیکر این گروه، سونی اکسپریا ایکس ای اولترا (Sony Xperia XA Ultra) را بررسی کنیم. این گوشی هوشمند یک غول 6 اینچی به تمام معنا بوده که با یک فریم فلزی، یک دوربین سلفی با کیفیت بالا همراه با فلش و سخت افزاری مناسب در رنج قیمتی 1 میلیون تومان ، علاقمندان بسیاری را به سمت خود جذب می کند.
جدول مشخصات سونی اکسپریا ایکس ای اولترا
ابعاد و وزن | 164 در 79 در 8.4 میلیمتر – 202 گرم |
صفحه نمایش | 6.0 اینچ IPS LCD |
رزولوشن صفحه | 1080×1920 پیکسل – تراکم پیکسلی 367ppi |
سیستم عامل | اندروید 6.0 مارشمالو |
تراشه | مدیاتک هلیو پی 10 |
پردازنده | 8 هستهای ( چهار هسته 2 گیگاهرتزی + 4 هسته 1.0 گیگاهرتزی) |
پردازنده گرافکی | Mali-T860MP2 |
ظرفیت | 16 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه – 3 گیگابایت رم |
دوربین اصلی | 21.5 مگاپیکسل، دیافراگم f/2.2، فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز، فلش LED |
دوربین فرعی | 16 مگاپیکسل، دیافراگم f/2.0، OIS، فلش LED |
درگاه | میکرو USB |
باتری | 2,700 میلیآمپری جدانشدنی |
طراحی سونی اکسپریا ایکس ای اولترا
سونی اکسپریا ایکس ای اولترا بسیار بزرگ است. به معنای واقعی این گوشی هوشمند بزرگ و سنگین است پس اگر شما علاقهمند به فبلت های غول پیکر باشید میتوانید به این گوشی نیز علاقه پیدا کنید. سونی به خوبی توانسته این غول را در ضخامت 8.4 میلیمتر طراحی کند؛ هرچند که وزن بالای 202 گرمی آن کمی ممکن است برای شما دردسر ساز باشد.
جدای ابعاد، اکسپریا ایکس ای اولترا (Sony Xperia XA Ultra) از ظاهری کاملا شبیه به دیگر اعضای خانواده ایکس سونی بهره میبرد و فلسفه طراحی مستطیلی این کمپانی ژاپنی را دنبال میکند. این گوشی توسط یک قاب سفت و سخت فلزی محافظت میشود و صفحه نمایش جلو نیز به لطف حاشیههای کم به خوبی لذت تماشای تصاویر را به کاربرانش ارائه میدهد. لازم به ذکر است سایر قسمتها نیز از جنس پلی کربنات بهره میبرند.
در سمت راست ایکس ای اولترا شاهد کلیدهای ولوم و پور هستیم که هر دو از واکنش مناسبی برخوردارند. بهتر از آن شما با در دست گرفتن این گوشی غول پیکر هیچ مشکلی با فشردن این کلیدها نخواهید داشت. علاوه بر اینها یک کلید شاتر دوربین نیز در قسمت پایینی سمت چپ گوشی نمایان است.
در سمت چپ نیز ما شاهد اسلات سیم کارت و کارت حافظه میکرو اس دی هستیم که از طراحی شبیه به دیگر اعضای خانواده ایکس برخوردار است. در انتها باید به یک درگاه میکرو USB قدیمی در زیر این گوشی و همچنین پورت 3.5 میلیمتری هدفون در قسمت بالایی این گوشی اشاره کرد. به طور کلی هیچ چیز شگفت انگیزی در طراحی این محصل وجود ندارد و همه چیز مطابق استانداردها پیش میرود.
در دست گرفتن طولانی مدت این گوشی شما اذیت خواهد کرد و احساس راحتی نخواهید داشت. بنابراین پس از مدتی استفاده شما ناچارا این غول 6 اینچی را بر روی زمین خواهید گذاشت و بدان شکل استفاده میکنید. البته سونی با کاهش استثنایی حاشیههای صفحه نمایش این گوشی سعی کرده تا جایی که میشود از قسمتهای اضافی و بیاستفاده پرهیز کند؛ اما تست های ما نشان می دهد که سونی اهمیت زیادی به راحتی کاربر در استفاده طولانی مدت از آن رو نداشته است.
علاوه بر این مشکل دیگری که شاید شما با آن داشته باشید جا نشدن داخل کیفتان است. این قضیه میتواند بعضا منجر به آن شود که شما در هنگام رفتن به بیرون گوشی را در دست بگیرید. هرچند که علاقهمندان فبلت های غول پیکر با اهداف خاصی به سوی خرید اینگونه محصولات آمده و همه جوانب را در نظر میگیرند.
در مجموع طراحی اکسپریا ایکس ای اولترا مناسب است و ظاهر زیبای آن حس خوبی به شما القا خواهد کرد.
صفحه نمایش
سونی در این گوشی از یک صفحه نمایش 6 اینچی با پنل LCD و رزولوشن فول اچ دی (1080×1920 پیکسل) استفاده کرده است. از آنجایی که این فبلت یک محصول میان رده محسوب میشود نمیتوانیم به وجود چنین صفحه نمایشی خرده بگیریم؛ البته نباید فراموش کنیم که سونی همواره از تکنولوژی های خاص خود در این بخش از گوشی هایش استفاده میکند تا کاربر لذت کافی را ببرد.
برای توصیف صفحه نمایش این گوشی میبایست از عبارت «معمولی» استفاده کرد. نه تنها این صفحه نمایش عالی نیست بلکه در واقع ممکن است شما را نا امید کند. به طور قابل توجهی رنگها به نمایش در نمیآیند و با کنار هم گذاشتن این محصول و ال جی جی 5 با صفحه نمایشی حاوی رزولوشن 2K شما میتوانید تفاوت بسیار زیاد کیفیت این دو هندست سال 2016 را مشاهده کنید. البته نباید فراموش کنید که این گوشی یک محصول میان رده بوده و سونی از همه لحاظ سعی کرده تا قیمت آن را پایین نگه دارد.
در واقع میتوان گفت که جای خالی یک صفحه باکیفیت و رزولوشن بالا در پنل صفحه نمایش بدون حاشیه سونی اکسپریا ایکس ای اولترا خالی است تا یک فبلت عالی به تمام معنا را در اختیار داشته باشید. اگر به خاطر داشته باشید، سونی پس از عرضه اکسپریا زد، نسخه فبلتی آن به نام اکسپریا زد اولترا را نیز روانه بازار کرد که آن زمان صاحب یکی از بهترین صفحات نمایش بود. بنابراین میتوان گفت که سونی در ایکس ای اولترا اندکی کم لطفی کرده و این محصول را از نمایشگری با کیفت عالی، محروم ساخته است.
رابط کاربری و قابلیتهای سونی اکسپریا ایکس ای اولترا
بر کسی پوشیده نیست که همواره سونی صاحب یکی از نزدیکترین رابط کاربری ها به اندروید خام بوده است. رابط کاربری خانواده اکسپریا ایکس نسبت به نسل گذشته گوشی های هوشمند شرکت ژاپنی سونی تفاوت زیادی کرده و اینک با ظاهری آراستهتر و روانتر طرف هستیم.
صفحه قفل با تم اکسپریا هماهنگ است و شما میتوانید ساعت دیجیتالی بزرگ معروف سونی را در این صفحه ببینید. شما میتوانید برای قفل گشایی به سمت چپ یا بالا سوایپ کنید و برای تماشای نوتیفیکیشن ها انگشت خود را به سمت پایین بکشید. صفحه اصلی نیز مطابق سایر محصولات سری ایکس سونی بوده و تغییر جدیدی را به خود ندیده است. شما در این صفحه میتوانید با ژستور سوایپ به سمت پایین اپلیکیشن هایی را مشاهده کنید که به شما برای نصب پیشنهاد داده شده است. همچنین پس از سوایپ یک فیلد مخصوص جستجو نیز در قسمت بالای صفحه نمایان میشود که میتوانید نام اپلیکیشن دلخواهتان را در آن وارد کنید.
در این جا ما تم های مخصوص (به دو صورت رایگان و پولی قرار دارند) را نیز داریم که نمای تصویری و صداهای گوشی شما را تغییر خواهند داد.
بخش مربوط به نوتیفیکیشن ها نیز تفاوت چندانی را با اندروید خام ندارد؛ شما میتوانید تنظیمات سریع موجود در این قسمت را تغییر دهید و روشنایی صفحه را نیز به میزان دلخواه خود کم و زیاد کنید. توجه داشته باشید که تنظیم روشنایی همانند اندروید خام بوده و هیچ گزینهای برای فعال کردن حالت روشنایی خودکار (Auto brightness) وجود ندارد. در واقع شما برای فعال کردن این گزینه ناچار هستید تا به بخش تنظیمات بروید.
دفترچه مخاطبین سونی در طول سالیان گذشته به سمت خوبی حرکت کرده و اینک به تکامل خوبی رسیده است. شما در این اپلیکیشن میتوانید سه تب مختلف مخاطبین، مخاطبین علاقهمند و همچنین گروهها را مشاهده کنید. این ویژگی موجب میشود تا خیلی آسودهتر از گذشته به مخاطبین مورد نظر خود دسترسی پیدا کنید و عزیزانتان را خیلی سریع از بخش علاقهمندیها فرابخوانید.
گالری تصاویر نیز مطابق دیگر اعضای خانواده اکسپریا ایکس بوده و شما میتوانید چینش تصاویرتان را به شکل دلخواه خود در اندازههایی مختلف درآورید. شما میتوانید انتخاب کنید که این تصاویر به صورت موزاییکهای کوچک کنار یکدیگر قرار گیرند و یا این موزاییکها به میزان دلخواه شما بزرگ و بزرگتر شوند.
قابلیت نرم افزاری Smart cleaner یکی از بخشهای جذاب سونی اکسپریا ایکس زد است. با فعال کردن این ویژگی، به صورت اتوماتیک کش اپلیکیشن هایی که شما استفاده چندانی از آنها ندارید خالی خواهد شد. هرچند شما میتوانید با غیرفعال کردن آن نیز به صورت دستی این کار را انجام دهید.
در انتها باید به قابلیت One-handed یا استفاده یک دستی از گوشی اشاره کرد که با یک سوایپ ساده فعال میشود. با توجه به آن که شما با یک گوشی غول پیکر 6 اینچی سر و کار دارید گاهی اوقات نیاز است که با یک دست از آن استفاده کنید. سونی برای این قضیه تمهیدی اندیشیده و آن هم اضافه کردن قابلیتی به نام One-handed است.
این قابلیت صفحه را برای سطوح بیشتری از دسترسی کوچکتر کرده و به سمت راست یا چپ میفرستد تا شما بدون نیاز به استفاده از دو دست، تنها با یک دست، با گوشی کار کنید. جالب اینجاست که شما میتوانید انتخاب کنید این صفحه به سمت راست متمایل باشد و یا به سمت چپ که بدون شک این انتخاب قابلیت خوبی برای چپ دستها خواهد بود.
به طور کلی در تمامی بخشهای نرم افزاری و از نظر رابط کاربری هیچ تفاوتی در بین گوشی های خانواده سری ایکس سونی دیده نمیشود. بنابراین شما با تمامی آنها لذت یکسانی از سیستم عامل اندروید را خواهید برد. برای انتخاب بین این محصولات بایستی موارد سخت افزاری همچون دوربین (سونی اکسپریا ایکس زد)، قدرت سخت افزاری (سونی اکسپریا ایکس پرفورمنس – اکسپریا ایکس زد)، اندازه کوچک (سونی اکسپریا ایکس کامپکت) و یا لذت تماشای ویدیوها و اجرای بازی ها در صفحه نمایشی غول پیکر (سونی اکسپریا ایکس ای اولترا) را برای خرید هرکدام در نظر بگیرید.
عمر باتری، قدرت و بنچمارک سونی اکسپریا ایکس ای اولترا
فبلت جدید خانواده اکسپریا ایکس سونی از یک باتری با ظرفیت نسبتا کم 2,700 میلیآمپر بهره میبرد. شاید سونی برای استفاده از یک باتری بزرگتر در این محصول غول پیکر 6 اینچی کمی خساست به خرج داده است؛ چرا که ما در گوشی اکسپریا زد 5 کامپکت با اندازه بسیار کوچکتر 4.6 اینچ نیز میتوانیم یک باتری با چنین ظرفیت مشابهی را بیابیم.
همین میزان باتری موجب پیش داوری ما در خصوص عمر باتری این محصول شد؛ اما زمانی که آن را به طور کامل بررسی کردیم باید اعتراف کنم که از عملکرد باتری این غول ژاپنی شگفت زده شدیم. شاید این عملکرد خیره کننده را اکسپریا ایکس ای اولترا (Sony Xperia XA Ultra) بایستی مدیون سخت افزار کم مصرف خود و البته قابلیتهای نرم افزاری پیشفرض سونی باشد. با انواع استفادهها نظیر بازی، وبگردی، پیام رسانی و تماشای ویدیو این گوشی موفق شد چیزی نزدیک به 8 ساعت دوام بیاورد که به نظر برای دیوایسی با این قد و قواره مناسب به نظر می ردسد.هرچند که با توجه به ابعاد گوشی ، سونی می توانست از یک باتری با ظرفیت بالاتری استفاده کند.
سونی اکسپریا ایکس ای اولترا از یک پردازنده کاملا میان رده هلیو پی 10 شرکت مدیاتک بهره میبرد. این چیپست دقیقا در مدل اصلی ایکس ای نیز استفاده شده است اما در این محصول ما شاهد حضور 1 گیگابایت ظرفیت بیشتر در بخش رم هستیم. این یک گیگابایت اضافهتر موجب شده تا خیلی نرم بین اپلیکیشن ها جابهجا شوید. اگر به خاطر داشته باشید در بررسی گوشی اکسپریا ایکس ای اشاره کرده بودیم که جابهجایی بین اپلیکیشن ها خیلی نرم و روان نیست.
پردازنده به کار رفته در این گوشی نیز حاوی 8 هسته Cortex-A53 با سرعت 2 گیگاهرتز خواهد بود. بنابراین در اینجا خبری از هسته های قدرتمند موجود در گوشی های مجهز به تراشه اسنپدراگون سری 6 و یا Kirin ساخت هواوی نخواهد بود. یک پردازنده گرافیکی دو هستهای Mali-T860 نیز در رندرهای سه بعدی، کمک یار سخت افزار این گوشی خواهد بود.
در چندین بنچمارک مختلف که در زیر قابل مشاهده هستند، ما سونی اکسپریا ایکس ای اولترا را به چالشی سخت با گوشی های هم رده آن نظیر شیائومی می مکس، اکسپریا سی 5 اولترا و یا حتی مدل اصلی (5 اینچی) اکسپریا ایکس ای کشیدهایم. بیشتر از این شما را منتظر نمیگذاریم؛ خودتان میتوانید این نتایج را در زیر ببینید و آن را با سایر گوشی های هم رده مقایسه کنید.
دوربین
در آخرین مبحث به یکی از جذابترین بخشهای گوشی های هوشمند یعنی دوربین خواهیم پرداخت. سونی اکسپریا ایکس ای اولترا از یک دوربین 21.5 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و سنسور 1/2.4 اینچی بهره میبرد. شاید این دوربین مشابه دوربین به کار رفته در مدلهای ایکس و ایکس پرفورمنس نباشد اما بیشک بسیار نزدیک به آنها است.
این دوربین از فوکوس خودکار هیبریدی (کنتراست + مبتنی بر تشخیص فاز) استفاده میکند و میتواند با ردیابی اشیاء (اگر چه این قابلیت به خوبی قابلیت دوربین دو گوشی مدل ایکس و ایکس پرفورمنس نیست) تصاویری واضح را تولید کند. بین رابط کاربری دوربین گوشی های سری ایکس سونی نیز هیچ تفاوتی مشاهده نمیشود؛ بنابراین شما با سوایپ در حالت عمودی میتوانید بین مودهای مختلف موجود جابهجا شده و با سوایپ در حالت افقی نیز بین دو دوربین پشتی و جلویی جابهجا شوید.
این مودها شامل Superior Auto، Manual (البته تنها در نام دستی است اما شما هیچ کنترلی برای فوکوس و یا سرعت شاتر نخواهید داشت)، و برخی دیگر از مودها نظیر پانوراما را در اختیار خواهید داشت. البته در اینجا مودهای دیگری نیز وجود دارد که به راحتی میتوانید آنها را دانلود کرده و قابلیتهای بیشتری را با دوربین گوشیتان در اختیار داشته باشید. در زیر میتوانید نمونه تصاویر گرفته شده با این دوربین اصلی این گوشی هوشمند را مشاهده کنید.
نکته جذاب دیگری که در خصوص عکاسی با گوشی سونی اکسپریا ایکس ای اولترا وجود دارد، جایگیری یک دوربین 16 مگاپیکسلی در قسمت جلویی برای عاشقان عکس های سلفی و مکالمات تصویری با کیفیت است. این دوربین سلفی به دیافراگم f/2.0 مجهز شده و از یک سنسور 1/2.6 اینچی بهره میبرد. علاوه بر آن شما با این دوربین سلفی میتوانید از فلش و سیستم تثبیت کننده تصاویر نیز استفاده کنید که منجر به هرچه با کیفیتتر شدن تصاویرتان خواهد شد. در زیر میتوانید نمونه تصاویر گرفته شده با این دوربین جلوی این گوشی هوشمند را مشاهده کنید.
جمع بندی
سونی اکسپریا ایکس ای اولترا (Sony Xperia XA Ultra) یک فبلت کاملا میان رده ولی با ظاهری جذاب و البته صفحه نمایشی با حاشیه بسیار ناچیز است. کمپانی سونی در طراحی این محصول سعی کرده با نهایت دقت، یک گوشی هوشمند غول پیکر را خوش دست و زیبا طراحی کند که با نخستین نگاه شما به یاد سایر گوشی های سری ایکس سونی خواهید افتاد. اگر به دنبال یک فبلت 6 اینچی برای مصارف روزانه خود هستید و نمیخواهید هزینه زیادی را متحمل شوید، سونی اکسپریا ایکس ای اولترا برای شما گزینه مناسبی خواهد بود. این گوشی هوشمند علاوه بر صفحه نمایش بدون حاشیه خود از دو دوربین 21 و 16 مگاپیکسلی نیز بهره میبرد و شما میتوانید تا 8 ساعت در هر بار شارژ از آن در استفادههای استاندارد استفاده کنید.
مزایا ← دوربین 21 مگاپیکسلی اصلی ← دوربین 16 مگاپیکسلی سلفی ← عمر باتری بالا ← صفحه نمایش بدون حاشیه ← رم 3 گیگابایتی | معایب ← فاقد اسکنر اثر انگشت ← تراشه میان رده رو به پایین |
loading…!