نوبل ادبیات 2016

جایزه نوبل ادبیات 2016 به خواننده و ترانه سرای آمریکایی، باب دیلن رسید

باب دیلن (Bob Dylan) از آمریکا برنده جایزه نوبل ادبیات 2016 شد و جایزه 8 میلیون کرونی را از آکادمی نوبل سوئد دریافت کرد. این خواننده و ترانه سرای آمریکایی به دلیل بیان شاعرانه نو، صد و نهمین نوبل ادبیات را از آن خود کرد.

عصر امروز یک اتفاق غیر منتظره دیگر در معرفی برندگان نوبل افتاد و برای اولین بار یک ترانه سرا موفق شد جایزه نوبل ادبیات را دریافت کند. اگر اهل موسیقی راک باشید قطعاً نام باب دیلن را شنیده‌اید. این آهنگساز، خواننده و ترانه سرای 75 ساله در دهه‌های 60 تا 90 میلادی به سبب ارائه اشعار و موسیقی‌های ناب به شهرت جهانی رسید. او اشعار عاشقانه راک اند رول روز را با اشعار ادبی و روشنفکرانه کلاسیک در هم آمیخت و به همین جهت ملقب به شکسپیر نسل خود شد.

استیو جابز و مارتین اسکورسیزی از جمله طرفداران برنده نوبل ادبیات 2016 هستند

باب دیلان بیش از 500 ترانه نوشته که توسط بیش از 2000 هنرمند ضبط و اجرا شده است. از دیگر افتخارات وی می‌توان به انتخاب ترانه «مانند یک خانه به دوش» (Like a Rolling Stone) به عنوان بهترین ترانه تاریخ توسط مجله رولینگ استون اشاره کرد. همچنین مارتین اسکورسیزی، یکی از بزرگ‌ترین کارگردانان سینما، فیلم مستند «راهی به خانه نیست» (No Direction Home) را در مورد باب دیلن ساخته است. استیو جابز، مؤسس فقید کمپانی اپل، یکی از بزرگ‌ترین طرفداران دیلن به شمار می‌رود. فیلم استیو جابز که در سال گذشته اکران شد، پر بود از نقل قول‌ها و موسیقی‌های دیلن که تأثیر وی بر روی مدیرعامل اپل را نشان می‌دهد.

باب دیلن با دریافت جایزه نوبل ادبیات 2016، پس از تونی موریسن که در سال 1993 این جایزه را کسب کرد، دومین شهروند آمریکایی به حساب می‌آید که موفق به کسب چنین افتخاری شده است. هاورکی موراکامی از ژاپن، نگوگی وا تیونگو از کنیا، ماریاس و دون دلیلو نویسنده آمریکایی برنده جایزه کتاب ملی، خاویر ماریاس، کو اون شاعر کره‌ای و فیلیپ راس از جمله افرادی بودند که به عنوان شانس‌های برنده شدن نوبل ادبیات 2016 شناخته می‌شدند.

نوبل ادبیات 2016

برندگان امسال نوبل در بخش‌های دیگر پیش از این اعلام شده بودند و این آخرین جایزه‌ای بود که در سال 2016 اهدا می‌شد. مراسم اهدای جوایز در روز 10 دسامبر در استکهلم برگزار خواهد شد. انتخاب یک ترانه سرا به عنوان برنده نوبل ادبیات واکنش‌های متفاوتی را در پی داشت و برخی این انتخاب را به تمسخر گرفتند و معتقدند که از باب دیلن باید در عرصه موسیقی تجلیل کرد و نه ادبیات.

مجموعه ترانه‌های باب دیلن با عنوان «از هر ملوانی که خواستی بپرس» با ترجمه شهریار وقفی پور در ایران منتشر شده است. در سال گذشته نیز خانم سوتلانا الکسویچ جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرده بود.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*