پیچیدگی و قیمت، رابطه مستقیمی با هم دارند؛ با اضافه شدن ویژگیهایی مانند نمایشگرهای بزرگتر و بدنه باریکتر، قیمت گوشیهای هوشمند هم بیشتر شد؛ طوری که حالا دیگر، اسمارت فون را میتوان به عنوان سرمایه افراد، تلقی کرد! پس از عرضه یک گوشی، تستهای زیادی روی آن، انجام میشود. جدا از دراپ تستهای منطقی، بیشتر این تستها، مانند شلیک با انواع اسلحه، قرار دادن در آمونیاک مایع یا حتی قراردادن گوشی در مخلوط کن، صرفا فقط جنبه سرگرمی دارند؛ اما یک خطر بسیار ساده وجود دارد که میتواند جان گوشی عزیز شما را بی هیچ سروصدایی بگیرد: خیس شدن گوشی! که به نظر من، میتوان آن را مرگ خاموش اسمارت فون، لقب داد! در این پست مراحل نجات یک گوشی خیس شده را مرور خواهیم کرد. با گجت نیوز همراه باشید…
افتادن گوشی در آب یا هر مایع دیگری، میتواند به وفور رخ دهد. البته همیشه قرار نیست گوشی از دست یا جیب شما به داخل آب بیفتد، گاهی فراموش کردن گوشی درون جیب لباسهای داخل لباسشویی، میتواند نشانگر عمق فاجعه باشد! اگرچه این اتفاق، معضل وحشتناکی به نظر میرسد، اما با چند راه ساده زیر میتوانید گوشی خیس شده خود را احیا کنید.
قدم 1: گوشی خیس شده را هرچه سریع تر از درون مایع بردارید
هر چه سرعت عمل شما در برداشتن گوشی از درون مایع، بیشتر باشد، آسیب کمتری به آن وارد خواهد شد. اگرچه این مرحله، خیلی ساده به نظر میرسد، اما در برخی موارد، به شدت دشوار است! (سادهترین و البته چندشآورترین مورد، افتادن گوشی در چاه دستشویی است، چون عملا شستن گوشی مانند شستن دستها ممکن نیست!)
قدم 2: گوشی را خاموش کنید
با خاموش کردن گوشی، در واقع الکتریسیته درون آن را قطع کرده و در نتیجه از اتصال کوتاه، جلوگیری میکنید. ممکن است گوشی به سرعت، خاموش نشود، بنابراین این کار را چندین بار، امتحان کنید. در صورتی که الکتریسیته را قطع کنید، بسیاری از اجزای اسمارت فون، سالم خواهند ماند.
قدم 3: قاب و باتری را جدا کنید
برای نجات گوشی خیس شده حتما باید قاب آن را جدا کنید. ممکن است مقداری آب درون قاب، جمع شده باشد و بنابراین شما باید آن را جدا کنید. در اسمارت فون هایی مانند آیفون که این امکان وجود ندارد، حداقل اطمینان حاصل کنید که گوشی خاموش است. بهتر است قبلا خود را با روش جداکردن باتری آشنا کنید تا بتوانید باتری گوشی را با سرعت هرچه تمامتر، جدا کنید. البته این روزها اکثر گوشیهای هوشمند، دارای باتریهای جدانشدنی هستند!
قدم 4: سیم کارت را جدا کنید
سیم کارت را جدا کرده و اسلات آن را سریعا خشک کنید. البته یادتان نرود سیمکارت را هم خشک کنید تا مخاطبان ارزشمند و خاص و سایر اطلاعات ذخیره شده روی آن، حتی اگر خود گوشی، جان سالم به در نبرد، حفظ شوند.
قدم 5: در صورت امکان، سایر اجزای گوشی را جدا کنید
حالا زمان آن است که کارت حافظه microSD، هدفون و هر چیز دیگری که به گوشی وصل است، جدا کنید. در مورد بسیاری از گوشیها، باز کردن و جداکردن قطعات، به هیچ عنوان کار سادهای نیست و نیاز به مهارت یک مختصص دارد. اما اگر خیلی احساس متخصص بودن میکنید و مطمئن هستید که در بستن دوباره قطعات، مشکلی نخواهید داشت، گوشی را باز کرده و تمام اجزای درونی را به دقت، خشک کنید. البته باید حواستان به باطل شدن گارانتی هم باشد. معمولاً جدا کردن لایههای پلاستیکی با استفاده از یک پیچ گوشتی عینک، امکان پذیر است.
قدم 6: تمام رطوبت گوشی خیس شده را بگیرید
حالا برای نجات قطعی گوشی، آن را به آرامی تکان دهید تا رطوبت اضافی سطح آن، جدا شود. سپس به کمک یک حوله، تا جایی که میتوانید رطوبت گوشی را بگیرید و اینکار را در مورد شکافها، با تمرکز بیشتری انجام دهید. عمل خشک کردن را با ملایمت هر چه تمامتر انجام دهید. در ضمن به هیچ عنوان از سشوار یا هر وسیله دیگری که باعث گرم شدن گوشی میشود، استفاده نکنید؛ چرا که گرمای اضافی، فقط باعث آسیب بیشتر به گوشی خیس شده میشود.
در گام بعدی میتوانید از یک مکنده کوچک برای گرفتن مایع اضافی، استفاده کنید. اگر در مراحلی قبلی به هر دلیلی نتوانستهاید، اجزای گوشی را جدا کنید، این روش برای جدا کردن آب باقیمانده درون گوشی، به شما کمک خواهد کرد. البته توجه کنید که مکنده را خیلی نزدیک گوشی نگیرید چرا که این کار باعث تولید الکتریسیته ساکن میشود و مطمئنم نمیخواهید در مسیر حل کردن مشکل قبلی، مشکل جدیدی را خلق کنید!
حالا تمام اجزای اسمارت فون را درون ظرفی از برنج خام یا سیلیکا (که معمولا درون جعبههای کفش وجود دارد)، قرار داده و کل اجزا را با آنها بپوشانید. برنج و سیلیکا، رطوبت اضافی گوشی را گرفته و فرآیند تبخیر را سرعت میبخشند. بستهها یا کیتهای مخصوص خشک کردن گوشی مانند the Bheestie Bag و Yikes! Phone and Tablet Rescue Kit وجود دارند که به کمک آنها میتوانید گوشی خیس شده خود را نجات دهید. البته برای این بستهها، نسبت به برنج باید پول بیشتری خرج کنید، اما مطمئنا این هزینه از پول لازم برای خرید یک گوشی جدید، کمتر خواهد بود! عملکرد این بستهها هم درست مانند برنج و سیلیکاست، اما بهره وری بیشتری دارند.
قدم 7: صبور باش، اوضاع همه میشه عالی!
فرقی ندارد که کدام روش خشککردن را استفاده کردهاید، باید صبور باشید! گوشی را درون یک حوله جاذب قرار داده و به مدت 24 یا 48 ساعت صبر کنید و به روشن شدن دوباره گوشی عزیزتان، امیدوار باشید!
قدم 8: گوشی را تست کنید
حالا زمان آن است که ببینید این همه تلاش و صبر شما چقدر، موثر بوده است! گوشی را دوباره اسمبل کنید (قطعات باز شده را به هم وصل کنید) و حالا دکمه پاور! به احتمال زیاد، گوشی روشن میشود، اگر اینطور نشد، متاسفم! به فکر خرید یک گوشی جدید باشید و این بار بهتر است برای عدم تکرار این تجربه تلخ، به سراغ یک گوشی ضدآب مثل آیفون 7، گلکسی اس 7 یا اکسپریا Z5 بروید!