حملات سایبری

رئیس سازمان پدافند غیرعامل: شبکه ملی اطلاعات بهترین راه برای مقابله با حملات سایبری

رئیس سازمان پدافند غیر عامل از راه اندازی شبکه ملی اطلاعات حمایت کرد و این اقدام را بهترین راه برای مقابله با حملات سایبری دانست. به گفته غلامرضا جلالی، شبکه ملی اطلاعات، پدافندی‌ترین کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

غلامرضا جلالی همزمان با هفته پدافند غیر عامل اظهار کرد که امروزه ICT به عنوان یک محور ورودی به تمامی بخش‌ها از جمله ارتباطات با سرعت بالا، پردازش، انجام محاسبات در مدیریت صنعتی، زیرساخت، رسانه و حتی حوزه‌های جنگی محسوب می‌شود.

رئیس پدافند غیر عامل افزود که توسعه فضای سایبری و نفوذ آن در بخش دفاعی، ارتش‌های نظامی سایبری را ساخته است که از قابلیت‌های نظامی مانند بمب‌افکن‌ها، سیستم‌های ماهواره و سنجش از راه دور برخوردار هستند. وی به انتصاب فرماندهی نظامی سایبری در ارتش آمریکا اشاره کرد و فرماندهی نظامی سایبری را قابلیتی دانست که به فناوری اطلاعات داده شده است.

سردار جلالی بر اهمیت فضای سایبری تاکید کرد و گفت که در دولت گذشته قرار بود وزارت ارتباطات و وزارت راه با یکدیگر ادغام شوند که اگر این اتفاق رخ می‌داد، کشور پنجاه سال به عقب برمی‌گشت و به همین دلیل سازمان پدافند غیر عامل با آن مخالفت کرد.

حملات سایبریوی در رابطه با زیرساخت‌ها نیز بیان کرد که وقتی مجموعه‌ای وابسته به زیرساخت شود، به آن زیر ساخت زیرساخت‌ها می‌گویند و در همین زمینه، وزیر دفاع آمریکا گفته است به ایجاد زیرساخت ویژه‌ای نیاز داریم که فراتر از امنیت ملی است. زیر ساخت سایبری می‌تواند به عنوان زیرساخت پایه، تمامی زیرساخت‌های حیاتی کشور را کنترل کند؛ اما باید به این نکته نیز توجه کرد که اهمیت داشتن یک زیرساخت موجب زیاد شدن تهدیدات و خطرات آن می‌شود.

نقش کلیدی وزارت ارتباطات در مقابله با حملات سایبری

امروزه حوزه سایبری به بستری برای همه‌ی کارکردهای اساسی تبدیل شده است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت ارتباطات زیرساخت نیز نقش کلیدی در این مسئله دارند. رئیس پدافند غیرعامل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به دلیل نقش مهمی که در دفاع از فضای سایبری دارد، با نام وزارت سایبری یاد کرد و افزود که با افزایش اهمیت زیرساخت، سطح تهدیدات و خطرات آن نیز بالا می‌رود و ممکن است در نهایت به جنگ سایبری و اقتصادی تبدیل شود و از حالت نظامی عبور کند.

به گفته سردار جلالی، آمریکایی‌ها طرحی را به نام نیتروزئوس در دو فاز برای حملات سایبری به ایران ارائه داده بودند. فاز اول این طرح برای زمان به نتیجه نرسیدن مذاکرات با کشورهای 1+5 و فاز دوم برای زمان درگیری احتمالی با رژیم صهیونیستی برنامه‌ریزی شده بود که بر این اساس به شبکه‌های ارتباطی، پدافند هوایی، شبکه برق‌رسانی و رسانه‌ها حمله می‌شد. آمریکایی‌ها برای کارهای نظامی از طریق جاسوسی و نفوذ به شبکه‌های اطلاعاتی به دنبال کسب اطلاعات بودند و به همین دلیل توجه به زیرساخت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل در خصوص راه‌های مقابله با این‌گونه تهدیدات نیز اظهار کرد:

بهترین و اساسی‌ترین کار، ارتقای عملکرد شبکه ملی اطلاعات است. به عبارت دیگر شبکه ملی اطلاعات، پدافندی‌ترین اقدام وزارت ارتباطات محسوب می‌شود چرا که این شبکه می‌تواند پایداری و تداوم کارکرد را در پی داشته باشد.

شبکه ملی اطلاعات به عنوان یک نظام دفاعی در برابر خطرات عمل کرده و اساسی‌ترین روش برای مقابله با حملات سایبری به شمار می‌رود. این شبکه با انتقال هاستینگ‌ها و دیتاسنترها به داخل کشور، موجب ارتقای سرعت سرویس‌های داخلی می‌شود و علاوه بر آن می‌تواند پایداری و تداوم کارکرد را در زمان حملات و تهدیدات به همراه داشته باشد. پیش از این در کره جنوبی نیز چنین اتفاقی افتاد و اکنون علاوه بر سرعت بالا، کنترل‌هایی هم بر روی دروازه‌های اتصال صورت می‌پذیرد.

سردار جلالی تاکید کرد که باید قابلیت فرماندهی و کنترل بحران سایبری در شبکه ملی اطلاعات گنجانده شود تا در مواقع بروز تهدیدات بتوانیم با آن مقابله کنیم. امروزه تجهیزات خارجی در زیرساخت مانند ایمپلنت کاشته شده، نقش تخریبی و ارائه اطلاعات را دارد و شبکه ملی اطلاعات با بومی سازی امنیت، می‌تواند زیرساخت‌های کشور را ایمن سازد. بنابراین باید سیاست حمایتی و راهبری استفاده از محصولات داخلی را جدی بگیریم.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*