اولین نوت سامسونگ

ار عرش تا فرش: عرضه اولین نوت سامسونگ 5 سال پیش در چنین روزی!

جنجالی‌ترین خبر این روزهای دنیای اسمارت فون ها، خبر خوشایندی نیست. کسی فکرش را نمی‌کرد یکی از محبوب‌ترین مدل‌های گوشی، یعنی سری نوت سامسونگ در عرض چند روز، چنان از عرش به فرش بیاید که حتی تولید تازه‌ترین نسل آن، متوقف شود! در این مقاله، می‌خواهیم کمی خاطره‌بازی کنیم؛ وقتی اولین نوت سامسونگ ، 5 سال پیش در چنین روزی عرضه شد. با گجت نیوز همراه باشید…

سامسونگ، تولد 5 سالگی نوت را در حالی جشن می‌گیرد که حال و روز این سری محبوب، اصلا تعریفی نیست. اگرچه گلکسی نوت 7، شکست سنگینی خورد، اما خط تولید سری نوت همچنان به کار خود ادامه خواهد داد. البته سامسونگ، کار سختی در پیش دارد و برای بازیابی اعتبار از دست رفته‌اش، باید تلاش زیادی کند. باز هم نمی‌توان با اطمینان گفت، کسی حاضر به خرید سری نوت خواهد شد یا نه؟ این ماجرا مرا یاد دو سال پیش می‌اندازد، وقتی اخبار جنجالی خم شدن آیفون 6 اس پلاس را در گجت نیوز پوشش می‌دادیم، اما واقعا خم شدن کجا و انفجار کجا!؟ قطعا اعتبار اپل هم پس از آن ماجرا، لطمه بزرگی دید، اما این بار، دیگر خبری از یک خم شدن ساده نیست، بلکه پس از خرید نوت 7، باید پیه انفجار را به تنتان بمالید. با این حساب به‌نظر می‌رسد تنها خریداران پروپاقرص نوت 7، پاکستانی‌ها باشند!

در مورد مشخصات و ویژگی‌های مفید سری نوت، به وفور و در مقاله‌های بسیاری در گجت نیوز، صحبت کرده‌ایم، بنابراین در این مقاله، مشخصات را کنار می‌گذاریم و به بررسی تاریخچه آن می‌پردازیم؛ هر چند که روند تکاملی سری نوت در طول زمان بسیار جالب است. اولین نوت سامسونگ که به نام گلکسی نوت اورجینال شناخته می‌شود، بسیار خوب بود و به همین دلیل، سری نوت، خریداران وفاداری پیدا کرد. شکی نیست که سری نوت، یکی از محبوب‌ترین خانواده دنیای اسمارت فون هاست.

برخلاف تصور بسیاری از افراد، اولین فبلت، توسط سامسونگ عرضه نشد. در سال 2010 و قبل از عرضه اولین نوت سامسونگ ، شرکتی به نام دل، اولین فبلت را به نام دل استریک (Dell Streak) عرضه کرد. این فبلت، یک دیوایس بزرگ بود که با نمایشگری 5 اینچی، از تمام گوشی‌های دیگر آن زمان، بزرگ‌تر بود. در دل استریک، برخلاف سری نوت، خبری از قلم نبود.

اگرچه دل استریک، شکست خورد، اما ورود به دنیای فبلت ها، فرصت تازه‌ای را برای سامسونگ، فراهم کرد. یکی از مدیران سامسونگ، تیم تحقیق و توسعه‌ای را مشخصاً برای انجام یک کار، تعیین کرد: طراحی دیوایسی که نسبت به گوشی‌های دیگر، بزرگ‌تر است و به کاربر اجازه می‌دهد تا به کمک یک قلم، روی آن طراحی کند. این مدیر دلسوز همچنین، مدت زمان کوتاهی را به عنوان ضرب العجل برای این تیم، تعیین کرد.

سامسونگ مانند بسیاری از کمپانی‌های دیگر کره جنوبی، دارای ساختار چایبول است که در آن، یک شرکت، در تمام شرکت‌های هلدینگ دیگر، سهام دارد. به این شرکت‌ها اصطلاحا شرکت‌های خوشه‌ای گفته می‌شود و جزو ساختار کنگلومرایی به حساب می‌آیند. اگر برای چنین ساختاری و در هر مقامی، کار کنید، هیچگاه نباید با رییس خود بحث کنید! اگر رییس شما، یکی از اعضای خانواده مالک شرکت باشد، شما حتی نباید در مورد او سوال بپرسید! از این تفاسیر می‌توان نتیجه گرفت که اگرچه تیم تحقیق و توسعه، هیچ ایده‌ای برای طراحی یک گوشی به اندازه کافی بزرگ با قابلیت در جیب جا شدن و کنترل راحت نداشتند، اما این برای مدیر، جواب قانع کننده‌ای نبود! بنابراین آنها پروژه را از صفر آغاز کردند! (احتمالا اگر با تیم جی ال ایکس مشورت می‌کردند، یکی از مشکلات اصلی آنها یعنی راحت از جیب در آمدن گوشی، حل می‌شد!!)

آنها ایده‌های زیادی را مطرح کردند، اما به دلیل کمبود وقت، مجبور بودند، هرچه سریع‌تر، یک ایده را انتخاب و اجرایی کنند. یک نمونه اولیه از این فبلت، به سرعت ساخته شده و به همان مدیر دلسوز ارسال شد. خوشبختانه، جناب ایشان به شدت به این گوشی، علاقمند شد. قبل از سال 2011، یک گوشی با نمایشگر 5.3 اینچی، غیرقابل تصور و حتی مسخره بود؛ چرا که به اسمارت فونی با این ابعاد، لقب پاره آجر داده می‌شد!

اولین نوت سامسونگ

اولین نوت سامسونگ با نام گلکسی نوت اورجینال



مدیر دلسوز سامسونگی، این پاره آجر تازه متولد شده را گلکسی نوت نامگذاری کرد، اما قسمت شگفت انگیزتر آن بود که سامسونگ تصمیم گرفت تا آن را به تولید انبوه برساند. کسی نمی‌داند سامسونگ،  هوش اقتصادی خوبی داشت یا واقعا شانس آورد، چرا که 5 میلیون عدد از اولین نوت سامسونگ پس از ورود به بازار و در مدت سه ماه، فروخته شد.

اگرچه تولد سری نوت سامسونگ با چنین داستان شگفت انگیزی آغاز شد، اما حالا و پس از عرضه نوت 7، حال و روز این سری محبوب، جالب به نظر نمی‌رسد. البته این پایان ماجرا نیست و باید منتظر باشیم و ببینم سامسونگ چگونه خریداران را برای خرید نوت بعدی مجاب خواهد کرد.

درباره این نویسنده

ناهید سادات ریاحی ، زاده ی اردیبهشت ۶۹ و دانشجوی دکترای شیمی کوانتوم محاسباتی در دانشگاه شهید بهشتی است. او علاقمند به دنیای کوانتوم، تکنولوژی و موسیقی (رپ/راک) بوده و علاوه بر سردبیری دیپ لوک، به طراحی وب و نویسندگی در گجت نیوز، بیگ تم و ماهنامه جیبی GSM مشغول است. ( لینکدایناینستاگرام )