اندروید (Android) در ابتدا شرکت کوچکی بود که توسط اندی رابین (Andy Rubin)، ریچ ماینر (Rich Miner) و نیک سیرز (Nick Sears) تاسیس شد تا در زمینه تولید نرمافزار و برنامههای کاربردی برای تلفنهای همراه فعالیت کند. این تیم، به رهبری رابین، که بعدها به سمت قائممقام مدیریت مهندسی گوگل و مسئول پروژه اندروید منصوب شد، فعالیت خود به منظور ایجاد یک پلتفرم جدید تلفن همراه مبتنی بر هسته لینوکس را آغاز کرد که نتیجه اولیه آن مطرح کردن اتحادیه گوشی باز بود. این شرکت زمانی همانند هزاران شرکت نرم افزاری بزرگ و کوچک کنونی در سرتاسر جهان بود، در حالی که اکنون بعد از گذشته حدود ده سال، سهم بازار اندروید و پلتفرم ساخته شده این شرکت که اکنون در تصرف گوگل است، به 88 درصد رسیده است.
سهم بازار اندروید افزایش یافته است
بر اساس آخرین تحلیلهای صورت گرفته بر بازار گوشی های همراه، سهم بازار اندروید در سرتاسر جهان در سه ماهه سوم سال 2016 میلادی، به میزان 88 درصد رسید که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته میلادی، 3.9 درصد افزایش داشته است. اگر این تحلیل را به طور دیگری مورد بازبینی قرار دهیم، تمامی سیستمهای دیگر گوشیهای هوشمند، اعم از iOS محبوب و قدرتمند و همچنین تایزن، روی هم رفته تنها 12 درصد سهم بازار را اکنون در اختیار دارند که در مقایسه با سهم بازار اندروید ، بسیار ناچیز است.
بدیهی است که با افزایش سهم بازار اندروید ، طرفهای دیگر، بازار خود را از دست میدهند، درست بلایی که بر سر iOS آمده است. در مقایسه با سهم بازار اندروید ، سیستم عامل انحصاری شرکت اپل برای ساخت گوشیهای آیفون، با کاهش نسبت به زمان مشابه در سال گذشته همراه شده و از 13.6 درصد به 12.1 درصد رسیده است.
اگر موضوع سهم بازار اندروید و iOS را به سمت میزان صادرات بکشیم، آمار صادرات گوشیهای اندرویدی سال به سال به میزان 10.3 درصد در حال افزایش است، در حالی که این رقم برای iOS با کاهش سالیانه 5.2 درصدی همراه شده است. طبق گفتههای کارشناسان، کاهش سهم iOS و رسیدن به عدد 12.1 درصد، ناشی از کمکاری کمپانی و کم نور بودن فعالیت آن در بازار چین و قاره آفریقا بوده است. در بررسی آمار مربوط به این دو سیستم عامل نباید فراموش کرد که رقم 12.1 درصدی، تنها حاصل فعالیتهای یک کمپانی (اپل) با ارائه سه الی چهار گوشی در هر سال است، در حالی که اندروید توسط دهها کمپانی در سراسر دنیا مورد استفاده قرار گرفته و سالیانه صدها گوشی جدید مجهز به آن به بازار عرضه میشوند.
با در نظر گرفتن افزایش این چنینی سهم بازار اندروید ، سیستم عاملهایی همچون بلک بری و مایکروسافت ویندوز فون به دلیل نداشتن استراتژی موفق، به کلی از لیست آمار حذف شدند، اما آمار سیستم عاملهایی مثل تایزن سامسونگ ودیگر پلتفرمهای تازه کار، به دلیل پایین بودن تعداد گوشیهای هوشمند استفاده کننده از آنها نیز روز به روز در حال کاهش است، به طوری که اگر فکری به حال استراتژیهای کنونی خود نکنند، بازار را به کلی به اندروید قدرتمند خواهند باخت.