انتخاب یک گوشی هوشمند جدید میتواند بسیار سخت باشد. نه تنها با گوشی هایی با سختافزارهای متنوع روبرو هستیم، بلکه تنوع نرمافزارها و پلتفرمها نیز کار را سختتر از قبل کرده است. اما این کار را به گجت نیوز بسپارید؛ ما 10 مورد از بهترین گوشی های سال 2016 را گرد هم آوردهایم تا به مقایسه مشخصات و امکانات آنها بپردازیم.
برای انجام مقایسه بهترین گوشی های سال 2016 ، ده گوشی زیر انتخاب شدهاند:
- گوگل پیکسل ایکس ال (Google Pixel XL)
- گوگل پیکسل (Google Pixel)
- اپل آیفون 7 پلاس (Apple iPhone 7 Plus)
- اپل آیفون 7 (Apple iPhone 7)
- ال جی وی 20 (LG V20)
- سامسونگ گلکسی اس 7 اج (Samsung Galaxy S7 Edge)
- سامسونگ گلکسی اس 7 (Samsung Galaxy S7)
- اچ تی سی 10 (HTC 10)
- وان پلاس 3 (OnePlus 3)
- موتورولا موتو زد – موتو زد دروید (Motorola Moto Z – Moto Z Droid)
مقایسه بهترین گوشی های سال 2016 با یکدیگر
ابعاد
گوشی ال جی وی 20 در بین بهترین گوشی های سال 2016 بزرگترین اندازه را دارد در حالی که آیفون 7 پلاس نیز علیرغم صفحه نمایش کوچکتر، تفاوت چندانی با پرچمدار ال جی ندارد.
گوشی آیفون 7 در این لیست کوچکتر از بقیه است، اما گلکسی اس 7 با وجود صفحه نمایش بزرگتر، تفاوت زیادی از نظر ابعاد با آیفون 7 ندارد.
از نقطه نظر ضخامت گوشی، گوشی موتو زد با تنها 5.2 میلیمتر ضخامت، گوی سبقت را از بقیه رقبا ربوده است. البته اگر شما بخواهید از یکی از ماژولهای جذاب این گوشی استفاده کنید، در آن صورت با گوشی ضخیمتری مواجه خواهید شد.
وزن
گوشی موتورولا موتو زد علاوه بر باریکتر بودن، از وزن کمتری نیز برخوردار است. وزن آن حتی از آیفون 7 که ابعاد بسیار کوچکتری نسبت به موتو زد دارد نیز کمتر است.
جنس بدنه
هر ده گوشی لیست بهترین گوشی های سال 2016 ما از آلومینیوم در بدنه خود بهره بردهاند در حالی که سامسونگ علاوه بر آلومینیوم، از شیشه نیز در صفحه جلو و عقب پرچمدارانش استفاده کرده است.
تنوع رنگ
همه گوشیها در رنگهای متنوعی تولید شده است.
اما در این بین، رنگ مشکی صیقلی به آیفون 7 و 7 پلاس جلوه خاصی داده است. اپل از این رنگ به عنوان سکویی برای افزایش میزان فروش گوشیها و افزایش درآمدش استفاده میکند.
ابعاد صفحه نمایش
در بین بهترین گوشی های سال 2016 ، تنها آیفون 7 است که صفحه نمایشی کوچکتر از 5 اینچ دارد. شاید این اندازه برای کاربرانی که تمایلی به استفاده از گوشی بزرگ ندارند مناسب باشد، اما این را نیز در نظر بگیرید که یک گوشی مانند گلکسی اس 7 با وجود اینکه ابعادی تقریبا یکسان با آیفون 7 دارد، اما صفحه نمایش آن 18 درصد بزرگتر از پرچمدار کوچک اپل است..
رزولوشن صفحه نمایش
آیفون 7 همچنین تنها گوشی این لیست است که رزولوشنی کمتر از 400 پیکل بر اینچ دارد. با این حال، تمرکز اپل یشتر بر آیتمهایی است که معمولا در مشخصات عمومی گوشیها ذکر نمیشوند. مشخصاتی مانند محدوده رنگ، روشنایی، کنتراست و غنای رنگ از این دست آیتمها هستند که باعث شده کیفیت نمایشگر آیفون در حد نمایشگرهای دیگر گوشیهای موجود در لیست باشد.
نوع صفحه نمایش
در بین این گوشیها، 6 گوشی از صفحه نمایش AMOLED و 4 گوشی از صفحه نمایش IPS استفاده کردهاند.
صفحه نمایش حساس به فشار
اپل تنها سازنده گوشی هوشمند است که هر دو پرچمدار خود را به صفحه نمایش حساس به فشار (که آن را تاچ 3 بعدی نام نهاده) مجهز کرده است. این تکنولوژی همانند قابلیت کلیک راست در کامپیوتر عمل میکند و دسترسیهای متنوعی را به کاربر میدهد.
صفحه نمایش ثانویه
ال جی از آن دست سازندگان تلفن همراه است که همیشه نوآوریهای عجیبی دارد. در ادامه طراحی خاص ال جی وی 10 (LG V10)، ال جی وی 20 نیز به یک صفحه نمایش ثانویه کوچک در بالای صفحه نمایش اصلی مجهز است که مواردی مانند برخی میانبرها و اعلانها در آن به نمایش در میآید.
صفحه نمایش خمیده
پس از جمع آوری و عدم تولید گلکسی نوت 7 (Galaxy Note 7)، تنها بازمانده نسل 7 گوشیهای سامسونگ با صفحه نمایش خمیده، گلکسی اس 7 اج بود. البته این تکنولوژی به نظر میرسد بیشتر از آن که کاربردی باشد، یک تکنولوژی لوکس و تجملاتی محسوب میشود. قسمت خمیده گلکسی اس 7 اج همان عملکرد صفحه نمایش ثانویه ال جی وی 20 را دارد با این تفاوت که قسمت خمیده گلکسی اس 7 اج ، جزیی از صفحه نمایش اصلی است.
مگاپیکسل دوربین
مگاپیکسل بیشتر، لزوما کیفیت بالاتر دوربین را به دنبال ندارد. با این حال، تستهای انجام شده و منتشر شده در گجت نیوز نشان داد که دوربین گوشی های گوگل پیکسل ، بالاترین کیفیت را در بین بهترین گوشی های سال 2016 داشتند. ال جی وی 20 ، آیفون ها و گلکسی ها نیز عملکردی مشابه با پرچمداران گوگل از خود نشان دادند.
دریچه دیافراگم دوربین (عقب)
همانطور که میدانید، دریچه بزرگتر دیافراگم یک لنز، کیفیت عکس بهتری را در محیطهایی با نور کم ارایه میدهد. اما با وجود این که گوشی های گوگل از دوربینی با دریچه دیافراگم تنگتری نسبت به رقبا استفاده میکنند، ولی با بهرهگیری از الگوریتم نرمافزاری HDR بهترین خروجی را ارایه دادهاند.
دوربین دوگانه (عقب)
دوربین عقب گوشی های آیفون 7 پلاس و ال جی وی 20 لنزهایی دوگانه دارند اما با اهداف متفاوتی ساخته شدهاند.
لنز دوم دوربین آیفون 7 پلاس یک لنز تله فوتو / زوم است که به شما این امکان را میدهد تا به راحتی و با فشردن یک دکمه، بین حالت تله و زوم 2 برابری سوییچ کنید. همچنین، کاربر قادر است با استفاده از ترکیب این دو لنز، تصاویر پرتره با پسزمینه مات (بوکه) بگیرد. همان چیزی که در دوربینهای DSLR یا بدون آینه شاهد آن هستیم.
لنز دوم دوربین ال جی وی 20 تنها برای عکاسی در حالت واید (عریض) از مناظر ساخته شده است.
تکنولوژی تثبیت اپتیکال تصویر (OIS)
از نظر کارشناسان، یکی از بزرگترین کمبودهای دوربین گوگل پیکسل و پیکسل ایکس ال نبود قابلیت تثبیت اپتیکال تصویر است. این گوشیها نه تنها کوچکترین دریچه دیافراگم را دارند، بلکه از تکنولوژی OIS نیز در آنها استفاده نشده است. اما با این حال، عکسهای گرفته شده با دوربین گوگل پیکسل و برادر بزرگترش نه تنها بهترین کیفیت را دارند، بلکه ثابتترین تصاویر با حداقل تاری را نیز با دوربین همین گوشیها ثبت کردهاند.
باتری (ظرفیت)
در بین بهترین گوشی های سال 2016 ، گوشی گلکسی اس 7 اج بزرگترین باتری (از نظر ظرفیت) را دارد اما با این وجود، فاکتورهای بیشتری بر عمر و عملکرد یک باتری تاثیر میگذارد.
بنچمارک باتری (عدد کمتر نشاندهنده عملکرد بهتر است)
در تست بنچمارک ما (که با استریم ویدیو از طریق وای فای و روشنایی نور ثابت صفحه نمایش انجام شد) گوشی های سامسونگ و وان پلاس 3 بهترین عملکرد را داشتند. این گوشیها پس از گذشت یک ساعت تنها 9% از میزان شارژ باتری خود را از دست دادند.
از سوی دیگر، در حالی که گوشی گوگل پیکسل ایکس ال عملکرد خوبی از نظر میزان عمرباتری از خود نشان داد، ولی گوگل پیکسل عملکرد ضعیفتری داشت.
قابلیت شارژ سریع
دو سال از شروع استفاده از تکنولوژی شارژ سریع در گوشیهای اندرویدی میگذرد. با این حال، اپل هنوز از این قابلیت در محصولاتش استفاده نکرده است.
باتری قابل جداسازی
ال جی در گوشی وی 20 (مانند پرچمداران اندرویدی قدیمی) از باتری قابل جداسازی استفاده میکند. مزیت یک گوشی با باتری قابل جداسازی این است که میتوانید به جای همراه داشتن پاوربانکهای بزرگ، یک باتری یدکی همیشه همراه داشته باشید.
شارژ بیسیم
فقط گوشی های سامسونگ از تکنولوژی شارژ بیسیم استفاده میکنند. اما شما میتوانید با خرید یک ماژول، این قابلیت را به موتو زد نیز بیاورید.
برخی از مدلهای ال جی وی 20 نیز از این قابلیت بهرهمند هستند. اما پیشنیاز آن خرید یک درپوش عقب قابل جداسازی است.
پردازنده
همه این گوشی ها، بهترین گوشی های سال 2016 هستند و قاعدتا از سرعت پردازنده بالایی برخوردارند. اما در این بین، به نظر میرسد گوشی های آیفون و گوگل ، عملکرد بهتری نسبت به بقیه گوشیها داشته باشند.
حافظه رم
همیشه رم بالا نشاندهنده عملکرد بهتر گوشی نیست. به عنوان مثال، گوشی آیفون 7 با وجود رم پایینتر، عملکرد بالایی در اجرای چند وظیفه به صورت همزمان دارد. اما اگر بخواهیم بر اساس شماره رتبهبندی کنیم، وان پلاس 3 بهترین رتبه را در این زمینه کسب میکند.
حافظه داخلی
از نظر حافظه داخلی، بیشتر این گوشیها در مدلهایی با حافظه داخلی متفاوت و به نسبت آن، قیمت متفاوت، عرضه میشوند. در این بین، دو گوشی وان پلاس 3 و ال جی وی 20 فقط در مدل 64 گیگابایتی در دسترس قرار دارند.
پشتیبانی از حافظه جانبی
تنها نیمی از این گوشیها به کاربر این امکان را دادهاند که حافظه داخلی را با استفاده از microSD گسترش دهد. این راه حل نسبتا ارزان میتواند تا 2 ترابایت به حافظه گوشی اضافه کند.
در این میان، گوشی ال جی وی 20 علاوه بر ارایه حافظه داخلی 64 گیگابایتی، با پشتیبانی از کارت حافظه بهترین انتخاب برای کاربرانی است که به حافظه بالایی نیازمند هستند.
مقاومت در برابر نفوذ آب
هر دو کمپانی سامسونگ و اپل به پرچمداران سال 2016 خود قابلیت ضد آب افزودهاند با این تفاوت که رتبه گلکسیها از آیفونها بهتر است. رتبه IP68 گلکسیها به این معناست که میتوانند بیشتر از آیفون با رتبه IP67 (ماندن در عمق 1 متری آب به مدت 30 دقیقه) در آب بمانند.
گوشیهایی که ستاره دارند نیز ضد آب هستند، اما ضد آب بودن آنها آنقدر نیست که بتوانند در رتبهبندی جواب مثبت بگیرند.
صدای باکیفیت
اگر شما نیز جزو علاقهمندان به موسیقی هستید یا حداقل یک هدفون باکیفیت دارید، پس با استفاده از گوشیهای اچ تی سی 10 یا ال جی وی 20 از خرید تجهیزات DAC بینیاز خواهید بود.
در این بین، ال جی وی 20 با بهرهگیری از تکنولوژی Quad DAC خود برای هدفونها و تکنولوژی AptX HD برای سیستمهای صوتی بیسیم، عملکرد بهتری نسبت به اچ تی سی 10 دارد.
اپل هم ادعا میکند که آیفونهای جدیدش برای دوستداران موسیقی بهترین گزینه است. اما قطعا به پای ال جی و اچ تی سی در این زمینه نمیرسد.
جک 3.5 میلیمتری هدفون
اپل با حذف جک 3.5 میلیمتری صدا، سرفصل جدیدی را رقم زد. کاری که حالا لنوو در گوشی موتو زد نیز در پیش گرفته است.
پشتیبانی از واقعیت مجازی
نزدیک به دو سال است که گوشی های سامسونگ تنها گوشیهایی هستند که واقعیت مجازی را با کیفیت بالا پشتیبانی میکنند. اما به نظر میرسد این سلطه با ورود گوگل دیدریم (Google Daydream) به پایان رسیده باشد. گوگل دیدریم در ابتدای عرضه فقط در هدست گوگل ویو (Google View) و بر روی گوشی های گوگل پیکسل عمل خواهد کرد.
از سوی دیگر، هدست واقعیت مجازی سامسونگ و Oculus ؛ سامسونگ گر وی آر (Gear VR) طیف گستردهتری از گوشیها را پشتیبانی میکنند.
دستیار صوتی مجازی
گوگل در گوشی های گوگل پیکسل و پیکسل ایکس ال از دستیار مجازی جدید خود؛ گوگل اسیستنت (Google Assistant) استفاده کرده که نسخه ارتقا یافتهی گوگل ناو (Google Now) است. دستیار گوگل اسیستنت رقیبی بسیار قدرتمند برای سیری (Siri) اپل به حساب میآید و در برخی تستها، حتی عملکردی بهتر از آن نیز داشته است.
سنسور اثر انگشت
در حال حاضر پرسش این نیست که آیا بهترین گوشی های سال 2016 سنسور اثر انگشت دارند یا خیر. این تکنولوژی به امری ضروری برای یک گوشی ردهبالا و پرچمدار تبدیل شده است. سوال اینجاست که این سنسور در کجای گوشی تعبیه شده است؛ در قاب جلوی گوشی و زیر دکمه هوم، یا در پشت گوشی و پایین دوربین؟
طراحی ماژولار
لنوو گوشی موتورولا موتو زد را به صورت ماژولار ساخته و از ماژولهای متنوعی در آن استفاده کرده که با یک آهنربای داخلی به بدنه اصلی متصل میشوند. برخی از این ماژولها غلطانداز هستند (مانند اسپیکر یا پروژکتور) اما ماژول باتری این گوشی یکی از بهترین راهحلها برای افزایش ظرفیت باتری یک گوشی است (البته اگر باتری قابل جداسازی ال جی وی 20 را فاکتور بگیریم).
پشتیبانی از قلم
پس از اینکه گوشی گلکسی نوت 7 در هالهای از دود به خاطرهها پیوست، هیچکدام از پرچمداران بزرگ سال 2016 از قلم یکپارچه پشتیبانی نمیکنند.
نرم افزار
همه پرچمداران سال 2016 لیست ما -به جز آیفون ها- از نسخهای از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند. در این میان، سیستم عامل گوشی های گوگل پیکسل و پیکسل ایکس ال بهتر از بقیه است. این سیستم عامل از آخرین نسخه اندروید خالص استفاده کرده و بیشترین هماهنگی را با سختافزار گوشی دارد.
به نظر میرسد وان پلاس و موتورولا از سیستمعامل نزدیکتری به سیستم عامل خالص اندروید، بدون تغییر زیاد در رابط کاربری، استفاده کرده باشند. با این حال، پرچمداران سال 2016 این دو کمپانی، از نسخه سال 2015 اندروید ؛ اندروید مارشمالو ، استفاده میکنند. ال جی، سامسونگ و اچ تی سی نیز از رابط کاربری مخصوص خود در پرچمدارانشان بهره جستهاند.
تاریخ عرضه
در بین بهترین گوشی های سال 2016 ، گلکسی اس 7 و اس 7 اج قدیمیترین گوشیها هستند که به نظر میرسد به زودی با مدل جدیدتری تعویض شوند.
قیمت پایه (خردهفروشی)
گوشی وان پلاس 3 توانسته با وجودی که در لیست بهترین گوشی های سال 2016 قرار دارد، با قیمتی بسیار پایین عرضه شود. قیمت این گوشی 399 دلار است و همانطور که میبینید، قیمتی نصف قیمت بهترین رقیبش دارد.
بقیه گوشیها قیمت بالاتری دارند. البته در این لیست، گوشی ال جی وی 20 با یک ستاره مشخص شده است. دلیل آن هم این است که قیمت پایه این گوشی در اپرتورهای مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال، ورایزن (Verizon) این گوشی را 672 دلار میفروشد در حالی که در AT&T قیمت 830 دلار برای پرچمدار ال جی در نظر گرفته شده است.
- گوگل پیکسل ایکس ال (Google Pixel XL)
- گوگل پیکسل (Google Pixel)
- اپل آیفون 7 پلاس (Apple iPhone 7 Plus)
- اپل آیفون 7 (Apple iPhone 7)
- ال جی وی 20 (LG V20)
- سامسونگ گلکسی اس 7 اج (Samsung Galaxy S7 Edge)
- سامسونگ گلکسی اس 7 (Samsung Galaxy S7)
- اچ تی سی 10 (HTC 10)
- وان پلاس 3 (OnePlus 3)
- موتورولا موتو زد – موتو زد دروید (Motorola Moto Z – Moto Z Droid)
آیا گوشی دیگری نیز مد نظر شما هست که قادر به رقابت با این پرچمداران باشد؟