سرانجام پس از معرفی 45 مدل از بدترین ماشین های تاریخ ، رسیدیم به بخش چهارم و پایانی این مطلب و بدترینِ بدترینها را بررسی خواهیم کرد! در بخشهای قبلی دیدیم که برندهای بزرگ خودروسازی نیز در کارنامهی خود اتومبیلهای ضعیفی را تولید کردهاند که با شکست مفتضحانهای همراه بود. بسیاری از این برندها سعی کردند با عرضهی خودروهای جدیدتر و بهروزتر، این شکستها را به دست فراموشی بسپارند اما برخی از آنها نیز تاوان اتومبیلهای ضعیف خود را پس دادند. در بخش چهارم و پایانی بدترین ماشین های تاریخ ، خودروهایی از رنو، استون مارتین، فورد، شورولت و بی ام و را مشاهده خواهید کرد.
بدترین ماشین های تاریخ (رتبه 15 تا 1)
15. AMC گرملین (AMC Gremlin)- سال تولید: 1970
شرکت AMC در آغاز دهه 70 تصمیم گرفت که یک خودروی ساب کامپکت را به بازار عرضه کند و برای این کار دم مدل کامپکت هورنت را برید و خودروی جدیدی به نام گرملین را معرفی کرد. برای این خودروی کوچک دو پیشرانه بزرگ V6 و V8 ارائه شد که هیچ تناسبی با آن نداشتند.
14. استون مارتین سیگنت (Aston Martin Cygnet)- سال تولید: 2011
استون مارتین در سال 2011 خودروی جدیدی به نام سیگنت را با قیمت 47 هزار دلار معرفی کرد. این خودرو در واقع همان تویوتا IQ بود که با افزایش قیمت توسط استون مارتین عرضه میشد و با استانداردهای آلایندگی اتحادیه اروپا نیز تطابق داشت. سیگنت یک خیانت بزرگ به اصالت استون مارتین و یکی از بدترین ماشین های تاریخ بود.
13. رنو فونگو (Renault Fuengo)- سال تولید: 1982
رنو فونگو یک کوپه دیفرانسیل جلوی فرانسوی بود که در سالهای آغازین دهه 80 عرضه شد. یکی از مشکلات این خودرو پوسیدگی و زنگزدگی آن بود و بدتر از آن اینکه در تصادفهای از پشت آتش میگرفت و حتی منفجر میشد. به همین دلیل تولید رنو فینگو در سال 1986 متوقف شد.
12. فورد پینتو (Ford Pinto)- سال تولید: 1971
پینتو یک خودروی ساب کامپکت ارزان از کمپانی فورد بود که در سال 1971 با قیمت 2 هزار دلار عرضه شد. این خودرو به دلیل مشکل ایمنی مخزن سوخت، در برخوردهای عقب به سرعت آتش میگرفت. فورد پینتو به تله مرگ معروف شده بود و فورد نیز برای میلیونها دستگاه از آن فراخوان داد و به این ترتیب از این محصول فورد به عنوان یکی از بدترین ماشین های تاریخ یاد میشود.
11. کرایسلر تی سی مازراتی (Chrysler TC By Maserati)- سال تولید: 1989
کرایسلر و مازراتی با همکاری یکدیگر یک گرند تورر کانورتیبل را توسعه دادند و بر روی نسل دوم پلتفرم K کرایسلر ساختند. این خودرو TC نام گرفت و در نمایشگاه خودروی لسآنجلس 1986 معرفی شد اما بیشتر شبیه به یک ترکیب احمقانه از پلتفرم دیفرانسیل جلوی کرایسلر و مونتاژ بیدقت مازراتی در ایتالیا بود. TC به عنوان بدترین مازراتی و بدترین کرایسلری شناخته میشود که تاکنون ساخته شده است.
10. رلاینت رابین (Reliant Robin)- سال تولید: 1974
شرکت بریتانیایی رلاینت در سال 1974 یک سه چرخه ناپایدار به نام رابین عرضه کرد. بدنه این خودرو از فایبرگلاس ساخته شده بود و با کوچکترین ضربهای فرو میرفت. موتور 4 سیلندر آن 750 سی سی حجم داشت و از قدرت بسیار کمی هم برخوردار بود. با این وجود تولید رلاینت رابین تا سال 2001 ادامه داشت.
9. رنو آلیانس (Renault Alliance)- سال تولید: 1983
آلیانس نسخه آمریکایی مدل ساب کامپکت دیفرانسیل جلوی رنو 9 بود که توسط AMC ساخته میشد. این خودرو تنها 60 اسب بخار قدرت داشت و در سال 1985 نیز نسخه کانورتیبل آن معرفی شد که یک خودروی وا افتاده و افتضاح بود.
8. ترابانت (Trabant)- سال تولید: 1957
ترابانت خودرویی کوچک و ارزانقیمت محصول آلمان شرقی بود که از پیشرانه 2 سیلندر دو زمانه بهره میبرد. این خودرو تا پس از فروپاشی دیوار برلین نیز تولید میشد و آنقدر بد بود که زیانآور بودن کمونیسم را ثابت کرد!
7. کادیلاک سیمارون (Cadillac Cimarron)- سال تولید: 1984
کادیلاک با خودروی سیمارون تلاش ناموفقی برای رقابت با بی ام و داشت. سیمارون یک مدل بازنگری شده از سدان 4 سیلندر دیفرانسیل جلوی شورلت کاوالیر بود و کادیلاک با این خودرو ضربه شدیدی را به خودش وارد کرد.
6. ساترن آیون (Saturn Ion)- سال تولید: 2003
سدان کامپکت آیون توسط یکی از زیرمجموعههای جنرال موتورز به نام ساترن ساخته شد. رانندگی فوقالعاده بیکیفیت و طراحی داخلی احمقانه این خودرو را به یکی از بدترین ماشین های تاریخ تبدیل کرد. طراحی آیون بهقدری بد بود که احتمال گیر کردن پای سرنشینان در شکاف بین پانلهای پلاستیکی آن نیز وجود داشت. ساترن آیون در رتبه دوم بدترین خودروی قرن 21 قرار گرفته است.
5. شورولت وگا (Chevrolet Vega)- سال تولید: 1971
شورولت با هدف پاسخ دادن به تویوتا و هوندا در دهه 70 ساب کامپکت وگا را معرفی کرد، اما پیشرانه این خودرو توانایی مصرف پایین سوخت را نداشت. در واقع شورولت با وگا خریداران خود را تحقیر کرد!
4. یوگو (Yugo)- سال تولید: 1987
یوگو نسخهی صربستانی فیات 127 بود و با وجود اینکه قیمت پایینی داشت، اما یک افتضاح به تمام معنا بود. ساخت یوگو تا سال 2008 نیز ادامه داشت.
3. بی ام و ایستا (BMW Isetta)- سال تولید: 1955
این خودروی عجیب در ابتدا توسط شرکت ایتالیایی ISO طراحی شد و سپس بی ام و آن را به تولید رساند. ایستا به یک پیشرانه کوچک با قدرت 12 اسب بخار مجهز شده بود و تنها یک در داشت که در قسمت جلویی خودرو قرار میگرفت. بی ام و به مدت 7 سال این خودروی مسخره را تولید کرد.
2. فورد موستانگ نسل دوم (Ford Mustang)- سال تولید: 1974
نسل دوم فورد موستانگ در سال 1974 روانه بازار شد و این فاجعه، علاقهمندان به موستانگ را نا امید کرد. نسل اول موستانگ با پیشرانه قدرتمند V8 خیابانها را به آتش میکشید، اما نسل دوم آن با موتورهای 4 و 6 سیلندر عرضه شد که موتور 4 سیلندر آن تنها 88 اسب بخار قدرت داشت. یک سال بعد و به دنبال اعتراض طرفداران، فورد یک موتور V8 هم برای آن ارائه داد. نسل دوم فورد موستانگ یکی از بدترین ماشین های تاریخ بود و با آبروی موستانگ بازی کرد؛ اما با این حال با توجه به بحران سوخت دهه 70 توانست به فروش خوبی دست پیدا کند.
1. پونتیاک آزتک (Pontiac Aztek)- سال تولید: 2001
بالاخره رسیدیم به بدترین خودروی تمام دوران در جهان. آزتک به تنهایی یک شرکت خودروسازی 84 ساله را به نابودی کشاند و به واقع تابوت پونتیاک بود. زشتی غیرقابل وصف و سواری فاجعهبار آن هیچ حرفی برای گفتن نمیگذاشت!
بدترین خودروی تاریخ از نگاه ایرانیها
معرفی بدترین خودروهای تاریخ به پایان رسید و 60 مدل خودرو در چهار بخش معرفی شدند. خودروهای معرفی شده از دید مشتریان جهانی به عنوان بدترین ماشین های تاریخ شناخته میشوند؛ اما اگر از ایرانیها بپرسید، همهی آنها تنها یک عقیده دارند: پراید!!!
پراید از سال 1372 در ایران و در کارخانه خودروسازی سایپا تولید شد و کماکان نیز خط تولید آن پابرجاست. این خودرو در اصل در شرکت مزدای ژاپن و به سفارش فورد طراحی شد. نسل اول آن در سالهای 1986 تا 1993 در ژاپن با نام مزدا 121 و در آمریکای شمالی با نام فورد فستیوا به فروش رسید.
پراید در سالهای 1987 تا 2000 نیز در شرکت کیا موتورز کره جنوبی تولید شد و شرکت خودروسازی سایپا در سال 2001 امتیاز آن را خریداری کرد و همچنان شاهد عرضهی آن در مدلهای مختلف از جمله نسیم (هاچ بک)، صبا (سدان)، سایپا 132، سایپا 131، سایپا 111، سایپا 141 و وانت پراید (سایپا 151) هستیم.
این خودروی 850 کیلوگرمی از یک موتور انژکتوری 1300 سی سی با جعبه دنده 5 سرعته بهره میبرد و جنس بدنهی آن از آلیاژ آهن و رنگ تشکیل شده است. پراید فاقد هرگونه امکانات ایمنی و رفاهی است و در زمینه قدرت موتور نیز هیچ حرفی برای گفتن ندارد.
سازمان استاندارد کشور این خودرو را بیکیفیتترین خودروی ایران دانست. پلیس راهنمایی و رانندگی کشور نیز اعلام کرده است که پراید بیشترین آمار تصادف در بین خودروهای ایرانی را به خود اختصاص داده است. کنترل و هدایتپذیری پراید در سرعت بالای 80 کیلومتر در ساعت به شدت کاهش مییابد و همین امر دلیلی است بر اینکه این خودرو آمار تصادف بسیار بالایی دارد.
سالانه بیش از دو هزار نفر بر اثر سانحهی تصادف با این خودروی ناایمن جان خود را از دست میدهند. در سال گذشته نیز این خودرو با 24 درصد، بیشترین میزان مشارکت در تصادفات را داشته است. حتی در یک دوره زمانی نیز قرار بود تردد پراید در جادههای برون شهری ممنوع شود، اما با توجه به اینکه تعداد زیادی از هموطنان از این خودروی ارزانقیمت استفاده میکنند، اجرای این طرح ممکن نبود. شاید بتوان تنها مزیت پراید نسبت به سایر خودروها را سادگی تعمیرات، ارزان بودن، قیمت پایین قطعات یدکی و کممصرف بودن آن دانست و قطعا هیچ کسی به خاطر امکانات و قابلیتهای این خودرو، آن را خریداری نمیکند!