بسیاری از افراد به واسطه درآمد خوبی که دارند، هر ساله علاقهمند به تعویض گوشی موبایلشان هستند. بعضی افراد هم هستند که گوشیشان را تا زمانی که صفحه نمایش آن خرد نشده است و تا وقتی کلید روشن/خاموش کار میکند، نزد خود نگه میدارند و آن را عوض نمیکنند؛ اما در نهایت گوشی خود را عوض خواهند کرد. در هر صورت این افراد در دسته مشتریان گوشیهای موبایل قرار خواهند گرفت.
بسیاری از مشاغل و کسب و کارها هستند که کارمندانش نیاز به موبایل دارند، اما چندان ثروتمند نیستند تا هر سال یک گوشی برای کسب و کارشان بخرند. خیلی راحت است که به کارمندان گفته شود «گوشی شخصیتان را برای کار بیاورید»، اما بعضی مشاغل برای نوع گوشی مورد استفاده در سازمانشان محدودیتهایی اعمال می کنند؛ حتی فراتر از این، برای آپگرید نرم افزاری نیز محدودیتهایی وجود دارد. به همین خاطر تصمیمگیری اولیه برای خرید گوشی کسب و کار بسیار مهم است.
مشخصههای نرم افزاری گوشی کسب و کار شما
مهم نیست که از گوشی خود برای کارتان استفاده میکنید یا با گوشی هوشمند شرکت کار میکنید، در بیشتر موارد، مشخصات گوشی کسب و کار با میزان رضایت از آن گوشی ارتباط مستقیمی دارند. اعداد و ارقام بزرگتر الزاما بیانگر بهتر بودن نیست، اما داشتن یک دستگاهی که توان پردازش بالایی دارد و مقدار حافظه آن زیاد است باعث میشود در آینده هنگام کار با آن با مشکل کمتری مواجه شویم؛ مخصوصا زمانی که از حداکثر ظرفیت آن استفاده شده است.
البته باید توجه داشته باشید که تمرکز صرف بر روی مشخصات نرم افزاری کافی نیست. باید قطعات سخت افزاری را نیز در نظر گرفت. معمولا سخت افزارهای گوشی یه سرعت از رده خارج میشوند، مخصوصا اگر نرم افزارهای نصب شده بر روی آن دارای کدنویسی ضعیفی باشند. خریداران دستگاه های اندرویدی باید مراقب این نکته باشند، چرا که معمولا شرکتها مایلند بین مشتریان تفاوت قائل شوند و این کار را با قطع کردن آپدیت دستگاههایشان پس از 24 ماه (و در برخی موارد زودتر) انجام میدهند. هدفشان این است که زمینه را برای افزایش تقاضا و خرید دستگاه جدید خود فراهم نمایند.
شرکتهایی که سابقه بهتری در آپدیترسانی داشتهاند، الزاما آنهایی نیستند که بهترین قطعات سخت افزاری را در دستگاههای خود به کار میبردهاند؛ پس به این قضیه نیز باید کمی به دیده شک نگاه کرد. ممکن است گوشی اندرویدی کسب و کار شما (یا گوشی شخصی شما) بلافاصله آپدیت قابل ملاحضهای را دریافت نکند، اما میتواند ماهانه یا هر شش ماه یکبار آپدیت جدیدی برای گوشی کسب و کار شما ارائه شود. این نکته نیز برای کسب و کار شما بسیار مهم است.
نقش شرکتهای تامینکننده گوشی (Carrierها) بر روی کارکرد گوشی
بسیاری از کسب و کارها به طور غیر مستقیم با شرکتهای به اصطلاح carrier نیز سر و کار دارند. شرکت های کریر صدها و حتی هزاران دستگاه را طی یک دوره یکساله خریداری میکنند. در نتیجه کاربر -خریدار نهایی گوشی- مجبور است با نرم افزارهای نصب شده توسط تامینکنندگان گوشیهای موبایل (AKA bloatware) و همچنین دیگر اپلیکیشنهای نصب شده سر و کار داشته باشد. البته نصب اینگونه نرم افزارها قانونی است و بر اساس تفاهمنامههایی است که بین سازندگان و شرکتهای مختلف منعقد شده است.
در این مواقع، شما به یک گوشی نیاز دارید تا برنامههای کمتری در پسزمینه فعال باشند تا سرعت گوشی شما را کاهش ندهند؛ این برنامهها جدا از آنهایی است که شما خودتان نصب و فعال کردهاید. بعضی از کریر ها -یا همان تامینکنندگان گوشیها- مانند Verizon علاقهمند است تا سقف 20 اپلیکیشن را بر روی یک گوشی نصب داشته باشد؛ اگر چه تعداد این اپلیکیشنها به نوع و مدل گوشی نیز بستگی دارد. مثلا در گوشی گوگل پیکسل سه نوع اپلیکیشن bloatware نصب است که این سه مورد هم قابلیت حذف دارند. LG V20 که قیمت به مراتب پایینتری دارد، دارای اپلیکیشن های از قبل نصب شده بیشتری است.
انتخاب یک گوشی کسب و کار مناسب
مشتریانی که صاحب کسب و کار هستند به دنبال یک گوشی با عملکرد عالی هستند که با گذشت زمان ضعیف نشود. شاید گوشیهایی از شرکت موتورولا مانند Moto Z یا Moto Z Play گوشیهای مناسبی باشند؛ چون اندروید این دو گوشی سبک است، اپلیکیشنهای کمتری بر روی آنها نصب است و بالاترین مشخصههای ممکن را نیز دارا هستند. البته از وجود گوگل پیکسل نیز نباید غافل شد.
سامسونگ نیز از گوگل درس آموخته است و گوشی های خود را از قبل سبکتر کرده است. گوشی گلکسی S7 تقریبا هر ماه آپدیتهای امنیتی جدیدی ارائه میکند که کمی بیشتر از دستگاههای موتورولاست.
به عنوان پیشنهاد آخر باید بگوییم که گوشیهای BlackBerry نیز هستند که ایمنترین و بهروزترین محصولات اندرویدی موجود در بازار هستند، اگرچه این دستگاهها خیلی در شرکتهای کریر عرضه نمی شوند. به عنوان یک مورد خاص، گوشی مدل DTEK60 مثال خوبی از یک گوشی خوب است. این گوشی دارای بالاترین مشخصههای ممکن است؛ همچنین از وزن سبکی برخوردار است و آپدیت نرم افزارهای موجود بر روی آن الزامی است.
قاب (کاور) مناسب
امروزه جنس رویه گوشیها معمولا فلز و شیشه است و در موارد کمی از سایر مواد است. در نتیجه به راحتی میشکنند. اگر شما یکی از گوشیهای گلکسی S7، گوگل پیکسل یا Moto Z را خریداری میکنید، مطمئنا به یک قاب (کاور) مناسب و یک ضدخش برای صفحه نمایش گوشیتان احتیاج دارید تا از گوشی خود محافظت کنید.
به نظر شما باید به چه ویژگیهایی برای انتخاب یک گوشی توجه کرد؟
دلایل مختلفی برای خریدن/نخریدن یک گوشی وجود دارد که مشخصهها و خصوصیات نرم افزاری و سخت افزاری مهمترین آن است. آیا شما هم موافقید؟ شما برای خرید یک گوشی به چه ویژگیهایی دقت میکنید و برایتان مهم است؟