جهان پر از پروژههای بزرگ و غیرممکنی است که در اطراف ما اتفاق میافتد. از پل هنگ کنگ-ژوهای-ماکائو گرفته که سه شهر بزرگ چین را به هم متصل میکند، تا نقشهی نروژیها برای ساخت اولین تونل شناور جهان به منظور کاهش زمان سفر، همگی جزو پروژههای چندین میلیارد دلاری هستند که برای تبدیل جهان به مکانی بهتر ساخته شدهاند. در ادامه برخی از بزرگترین پروژه های زیرساخت در جهان را بررسی خواهیم کرد.
16 مورد از بزرگترین پروژه های زیرساخت در جهان
1. تلسکوپ پینگ تانگ در چین (Pingtang Telescope)
تلسکوپ پینگ تانگ در چین بزرگترین تلسکوپ رادیویی جهان است که ساخت آن در سپتامبر سال جاری به پایان رسید. قطر این تلسکوپ نزدیک به 500 متر بوده و قادر است تا سیگنالها را در فاصلهی هزار سال نوری تا زمین دریافت کند.
2. تونل گوتارد در سوئیس (The Gotthard Base Tunnel)
پس از 17 سال ساخت و ساز، بالاخره تونل گوتارد در روز اول ژوئن در سوئیس افتتاح شد. این تونل با طول 56 کیلومتر، طولانیترین و در عین حال عمیقترین تونل قطاری در جهان است و سفر از میان کوههای آلپ را ممکن میسازد.
3. کانال جدید پاناما (The Newly Expended Panama Canal)
کانال گسترشیافته جدید پاناما در اوایل ماه ژوئن و 102 سال پس از افتتاح اولین کانال، به طور عمومی رونمایی شد. این پروژه یکی از بزرگترین پروژه های زیرساخت جهان بوده و 5.4 میلیارد دلار هزینه داشته است. همچنین 40 هزار کارگر بر روی آن کار کردند تا به این ترتیب ظرفیت آبراه تا سه برابر افزایش یابد.
4. برج عروس در عراق (The Bride Skyscraper)
در سال 2026 یک آسمانخراش عراقی که به نام «عروس» (The Bride) شناخته میشود ساخته خواهد شد. این برج که یکی از بزرگترین پروژه های زیرساخت در آیندهی نزدیک محسوب میشود، از پنل خورشیدی پوشیده شده که انرژی مورد نیاز برای مصرف را تولید میکند. برج عروس بصره، 1159 متر ارتفاع خواهد داشت و پس از تکمیل به بلندترین برج جهان تبدیل میشود. این مکان شامل پارک، ادارهها، رستوران و یک سیستم ریلی خواهد بود.
5. پل خلیج ژیائوژو در چین (Jiaozhou Bay Bridge)
پل ژیائوژو در سال 2011 ساخته شد و طولانیترین پل دریایی جهان است. این پل بیش از 41 کیلومتر یعنی به اندازه مسافت دوی ماراتن طول دارد. به لطف پل ژیائوژو زمان سفر از شرق چین به جزیرهی هوانگ دائو (Huangdao) نصف شده است.
6. سد ایتایپو در مرز برزیل و پاراگوئه (Itaipu Dam)
سد ایتایپو یکی از بزرگترین پروژه های زیر ساخت جهان است که در سال 1984 در مرز برزیل و پاراگوئه ساخته شد و لقب طولانیترین سد جهان را از آن خود کرد. این سد در سال گذشته 89.5 میلیون مگاوات ساعت انرژی تولید کرد که از هر سد دیگری در جهان بیشتر است. در سال 1994 مهندسان، سد ایتایپو را به عنوان یکی از عجایب مدرن جهان معرفی کردند. این سد 75 درصد از انرژی پاراگوئه و 20 درصد از انرژی برزیل را تامین میکند.
7. پروژه کراس ریل لندن (London’s Crossrail Projects)
پروژههای کراس ریل لندن یک ارتقای بزرگ برای سیستم زیرزمینی موجود بوده است و در حال حاضر بزرگترین پروژهی ساختوساز اروپا محسوب میشود. این پروژه شامل 10 خط جدید قطار و اتصال 30 ایستگاه موجود از طریق تونلهای جدید میشود. پروژه کراس ریل لندن در سال 2017 آمادهی سرویسدهی میشود و در سال 2020 به طور کامل عملیاتی خواهد شد.
8. خط متروی حیدرآباد هند (The Hyderabad Metro Rail)
خط متروی حیدرآباد با طول 74 کیلومتر در سال 2017 تکمیل میشود. این پروژه سیستم کنترل قطار مبتنی بر ارتباطات را به هند خواهد آورد.
9. پل هنگ کنگ-ژوهای-ماکائو (The Hong kong-Zhuhai-Macau Bridge)
این پل سه شهر مهم چین را در دلتای رود مروارید به هم متصل میکند و یک مگا شهر 42 میلیون نفری را به وجود خواهد آورد. پل مذکور در سال 2017 تکمیل میشود.
10. بازار جهانی دبی (Dubai’s Mall of the World)
بازار جهانی دبی از یک سقف گنبدی شکل عظیم برخوردار است که 9 برابر از بازار آمریکا بزرگتر است. این بازار در سال 2029 افتتاح میشود و از ویژگیهای چون کنترل دما، هزاران اتاق هتل و خطوط حمل و نقل مخصوص بهره میبرد.
11. شهرهای هوشمند شرکت آلفابت (Alphabet Inc. Smart Cities)
شرکت وابسته به گوگل به نام Alphabet در حال برنامهریزی برای ایجاد شهرهای هوشمند در سراسر ایالاتمتحده آمریکا است که از قابلیتهای دسترسی کامل به اینترنت، انرژی تجدیدپذیر و آخرین تکنولوژیهای اتوماسیون برخوردار هستند.
12. متروی ریاض (The Riyadh Metro)
خط متروی ریاض یک خط جدید ریلی با سرمایه 23.5 میلیارد دلاری در عربستان است که توسط معمار مشهور یعنی زاها حدید (Zaha Hadid) طراحی شده است. این خط متروی 175 کیلومتری در سال 2019 افتتاح میشود و به عنوان یکی از بزرگترین پروژه های زیرساخت جهان شناخته میشود.
13. شهر هوشمند سونگدو در کره جنوبی (Songdo Smart City)
سونگدو در کره جنوبی یک شهر هوشمند است که در زمینهای اسکله قرار گرفته و در سال 2015 تکمیل شده است. در سونگدو 67 هزار نفر ساکن هستند که میتوانند در آن طعم آینده را بچشند.
14. پروژه انتقال آب از جنوب به شمال در چین (The South-North Water Transfer)
طرح انتقال آب از جنوب به شمال، تلاش چینیها برای انتقال یک میلیارد و 274 میلیون و 258 هزار متر مکعب از آب رودخانه یانگزه (Yangtze) به مناطق کمآبتر در شمال کشور است. برای این پروژهی عظیم 79 میلیارد دلار هزینه شده است.
15. تونل شناور در نروژ (Fully Submerged Floating Tunnel)
در ماه ژولای 2016 نروژیها از برنامه تونل شناور خود رونمایی کردند. این تونل غوطهور در آب 25 میلیارد دلار هزینه در برداشته و در زیر رودخانه Sognefjord در نروژ ساخته میشود که 1308 متر عمق و 914 متر عرض دارد. این پروژه اولین پروژه در نوع خود در جهان است.
16. پروژه نوسازی شهری ترکیه (Turkey Urban Renewal Projects)
پروژه 20 ساله نوسازی شهری ترکیه، یک طرح گسترده برای تخریب 7 میلیون ساختمان و بازسازی و مقاومسازی ساختارها در برابر زلزله است. این پروژه در سال 2012 آغاز شد و هزینهی 400 میلیارد دلاری برای آن برآورد شده است.