یکی از شرکتهای فعال در صنعت باتری های لیتیوم یونی تحت لیسانس شرکت هواوی، در پنجاه و هفتمین اجلاس سالانه باتری ژاپن، از تازهترین تکنولوژی مربوط به این باتریها رونمایی کرده است که در آن از مواد گرافین استفاده شده است. این تکنولوژی باعث خواهد شد تا دوام باتری دستگاههای دیجیتالی حتی در شرایط محیطی با دمای 60 درجه سانتیگراد نیز بیشتر از باتری های کنونی شود.
«لابراتوار وات» نام یک تشکیلات تحت نظر موسسه تحقیقاتی مرکزی هواوی است. این کمپانی، گویا امروز در پنجاه و هفتمین نشست باتری ژاپن شرکت کرده و از حاصل تازهترین کنکاش خود در دنیای باتری ها پرده برداری کرده است. بنا بر آخرین اخبار و اطلاعات، این لابراتوار طی مراسم مذکور، از نخستین باتری لیتیوم یونی کمک گرفته از گرافین خود رونمایی کرده است. گرافین یک ماده کربنی با ضخامت یک اتم است که در آن اتمها شبیه به یک لانه زنبور به نظر میرسند. این مواد 100 برابر قدرتمندتر از فولاد بوده و زمانی که صحبت از هدایت گرما و الکتریسیته به میان میآید، از مشخصههای بسیار مناسبی برخوردار خواهد بود. بنابراین، گرافین باعث میشود تا یک سپر حرارتی فوقالعاده عالی تشکیل شود.
باتری های لیتیوم یونی کمک گرفته از گرافین میتوانند دوام دوبرابری را اراپه کنند
این تکنولوژی همچنین در باتری جدید هواوی نیز کاربرد خواهد داشت. تکنولوژی باتری های لیتیوم یونی رونمایی شده توسط لابراتوار وات، میتواند در برابر گرمایی تا 60 درجه سانتیگراد (در مقایسه با مقاومت 10 درجهای باتری های لیتیوم یونی کنونی) از خود مقاومت کند. به نقل از سازندگان آن، بسته قدرت لیتیوم یونی کمک گرفته از گرافین ساخت این شرکت، باید طول عمری 2 برابر باتری های لیتیوم یونی فعلی، با همان مقدار ظرفیت داشته باشد.
دکتر یانگژینگ لی (Dr. Yangxing Li) محقق ارشد لابراتوار وات نیز نتایج برخی از آزمایشهای انجام گرفته را ذکر کرده است:
ما فرآیند آزمایشهای شارژ و تخلیه شارژ را در یک محیط با درجه حرارت بسیار بالا انجام دادهایم. نتایج به دست آمده نشان میدهند که پارامترها کاملا یکسان هستند و باتری لیتیوم یونی کمک گرفته از گرافین، 5 درجه سانتیگراد خنکتر از باتری های لیتیوم یونی عادی بوده است. بیش از 70 درصد از ظرفیت یک باتری گرافینی پس از 2 هزار بار شارژ مجدد در دمای 60 درجه سانتیگراد از دست رفته است. کمتر از 13 درصد از ظرفیت آن نیز پس از آن که 200 روز در یک محیط با دمای 60 درجه سانتیگرادی قرار داشت، از دست رفت.
به عنوان مقایسه، اغلب باتری های لیتیوم یونی با سرعت زیادی پس از دو الی سه سال تنزل پیدا میکنند، این درحالیست که تنزل ذکر شده حتی در صورت استفاده نشدن از باتری نیز رخ میدهد. در همین حین درجه حرارت بالا نیز میتواند به سرعت این تنزل در ظرفیت، موثر باشد. اگر ادعای این شرکت تحقیقاتی که در این پست به بررسی آن پرداختیم درست باشد، باتری گرافینی جدید هواوی میتواند حتی در شرایط محیطی با دمای 60 درجه سانتیگراد تا 4 سال دوام بیاورد.
نوع جدید باتریهای شرکت هواوی، به همین زودی در گوشی های موبایل استفاده نخواهد شد، اما یکی دیگر از تکنولوژیهای که از سوی این کمپانی چینی به ارمغان رسیده، از اواخر ماه جاری قابل دسترسی خواهد بود. به عبارتی، این یک باتری لیتیوم یونی مجهز به شارژ بسیار سریع است که در پنجاه و ششمین نشست باتری در سال گذشته رونمایی شده بود. ما کنجکاو هستیم تا هر چه زودتر، سرعت این باتری را در مقایسه با تکنولوژیهای کنونی ببینیم.