این روزها دور بودن از اینترنت حتی برای کاربران معمولی تلفنهای هوشمند و کامپیوترهای شخصی غیر قابل تصور است. در همین راستا اپراتورهای مختلفی در کشورمان نسبت به عرضه اینترنت همراه پر سرعت اقدام کردهاند. یکی از اولین ارائه دهندگان اینترنت پر سرعت موبایلی رایتل است که سرعت بالا و قیمت مناسب بستههای اینترنتی اش، افراد زیادی را مجاب به خرید سیم کارتی تحت این برند کرده است. در ادامه قصد داریم انواع بسته های اینترنت رایتل را برای سیم کارتهای مغمولی و دیتا زیر ذره بین ببریم.
در زمستان 1390 نقطه عطفی در این عرصه توسط اپراتور رایتل ایجاد شد و کیفیت اینترنت موبایلی یا همان سلولار (Cellular) با پیشرفت صنایع زیرساخت کشورمان ارتقا یافت. رایتل با معرفی بستههای متنوع اینترنتی و پرسرعت خیلی زود توانست طرفداران زیادی برای خود دست و پا کند؛ اما مشکل اصلی این شبکه مخابراتی که متاسفانه هنوز هم پس از 5 سال برقرار مانده، آنتن دهی نامطلوب آن است. گرچه مدیران رایتل با ایجاد طرح «رومینگ ملی» و سوییچ شدن شبکه سیم کارت روی یکی از اپراتورهای ایرانسل یا همراه اول، تاحدودی توانستند روی کاستیهای مربوطه درپوش بگذارند اما نباید فراموش کرد که مشتریان سیم کارت «رایتل» را خریداری کردهاند و نباید به جای خدمات اصلی رایتل به آنها خدماتی از سوی همراه اول یا ایرانسل ارائه شود. نکته ناامید کننده رومینگ ملی، غیرفعال بودن اتصال به اینترنت رومینگ در بیشتر مناطق است و از آن ناامید کنندهتر، تحریمهای تکنولوژیکی است که روند توسعه شبکه اپراتور سوم را با اختلالاتی مواجه کرده و گسترش آنتنهای BTS رایتل با سرعت بسیار کمی میسر کردهاند.
سیم کارتهای رایتل در دو نوع سلولار و دیتا به فروش میرسند. عملکرد سیم کارتهای سلولار کاملا مشابه سیم کارتهای معمولی قدیمی است و میتوانید به وسیله آنها به اینترنت متصل شوید، پیامک بفرستید و تماس صوتی یا ویدیویی برقرار کنید. در سمت دیگر سیم کارتهای دیتا قرار دارند که قابلیت برقراری تماس از آنها حذف شده ولی از تمامی ویژگیهای سیم کارتهای سلولار برخوردارند. رایتل برای سیم کارتهای دیتای خود بستههای اینترنت متنوعتری در نظر گرفته و دست کاربران دیتا را برای انتخاب بسته مورد نیازشان بازتر گذاشته است.
بسته های اینترنت رایتل برای سیم کارتهای معمولی
(سرعت پایه)
بسته های اینترنت رایتل برای سیم کارتهای معمولی
(سرعت حرفهای)
شایان ذکر است بستههای اینترنت پایه با سرعت 128 کیلوبایت بر ثانیه عرضه میشوند که البته با تستهای سرعت اینترنت همخوانی چندانی ندارند. طبق تستهای انجام شده، سرعت بستههای پایه تا حدود 1 مگابایت متغیر است و بسته به شلوغی موقعیت کاربر، میتواند کمتر یا بیشتر شود. بستههای اینترنت حرفهای نیز با سرعت 2 مگابایت بر ثانیه به فروش میرسند.
کاربران میتوانند از طرق اپلیکیشن رسمی رایتل، کدهای دستوری و وبسایت رسمی رایتل نسبت به خرید بسته اینترنت مورد نیازشان اقدام کنند.
بسته های اینترنت رایتل برای سیم کارتهای دیتا
جالب است بدانید رایتل برای سیم کارتهای دیتای خود محدودیت سرعتی تعریف نکرده و این بستهها تنها با سرعت حرفهای موجود هستند. همانطور که در جدول مشهود است، علاوه بر موارد بالا امکان فعال سازی بسته از طریق ارسال پیامک به شماره 2020 نیز امکان پذیر شده است.
همچنین، کاربران میتوانند با وارد کردن کد دستوری #2*142* از میزان حجم اینترنت و زمان باقی مانده از بستهشان اطلاع حاصل کنند.
شما از کدام ارائه دهنده اینترنت برای مصارف خارج از خانه استفاده میکنید؟ با کاربران گجت نیوز به تبادل نظر بپردازید.