حذف ۹۰۰ میلیون لینک توسط گوگل در سال ۲۰۱۶ بسیاری از مدافعان و طرفداران حق کپی رایت را خوشحال کرده است، زیرا لینک های یاد شده دارای محتوای کپی شده از سایتها و لینکهای دیگر بودهاند.

تسلط گوگل در دنیای اینترنت به حدی است که دیگر نمیگوییم در موتورهای جستجو سرچ کردم، بلکه میگوییم در گوگل جستجو میکنم. چنین نقشی در دنیای وب به این معناست که برای بسیاری تنها گزینه راحت برای جستجو، گوگل است.
حذف ۹۰۰ میلیون لینک توسط گوگل به دلیل محتوای کپی شده
اما این شرکت برای تداوم چنین اعتمادی و راضی نگه داشتن کاربران خود، یکی مسئولیت سنگین بر عهده دارد. گوگل میبایست با لینکهایی که حاوی مطالب سرقت شده از دیگر لینکها هستند، برخورد کند و در نهایت آنها را حذف نماید.
گوگل به اخطاریه حذف دی ام سی ای (DMCA takedown notice) توجه جدی دارد. در این اخطاریه بر حذف مطالب کپی شده از لینکهای دیگر تاکید شده است. فردی که مدعی است اطلاعاتش توسط دیگر سایتها به سرقت رفته، میتواند به این قانون متوسل شود.

بر این اساس گوگل در سال ۲۰۱۶ تعداد ۹۰۰ میلیون لینک با محتوای سرقت شده را حدف کرده است. به نظر میرسد آمار ۹۰۰ میلیونی یک زنگ خطر باشد، زیرا در قیاس با سال ۲۰۱۵ بیانگر یک رشد ۱۰۰ درصدی در زمینه لینکهایی با محتوای کپی شده است.
گوگل همچنان به تغییرات موتور جستجوی خود ادامه میدهد تا به بازدیدکنندگان از سایتهای مخلتف اطمینان دهد که میتوانند بر روی محتوای درج شده اطمینان کنند و اینکه هیچ سایتی نمیتواند بدون اجازه از محتوای دیگر سایتها کپیبرداری کند.
طرفداران حق کپی رایت از گوگل خواستهاند تا بیش از یک میلیارد لینک را که تصور میکنند دارای محتوای کپی شده و سرقتی هستند، حذف نماید. بر این اساس کمپانی گوگل اعلام کرده است که به ۸۹/۸ درصد از تقاضای طرفداران حق کپی رایت پاسخ مثبت داده و ۹۱۴ میلیون دسته از این لینکها را حذف کرده است.
حذف ۹۰۰ میلیون لینک توسط گوگل به معنای آن است که این موتور جستجو به طور تقریبی در هر هفته مبادرت به حذف ۲۰ میلیون لینک سرقتی می کند. هر چند در ابتداییترین روزهای سال ۲۰۱۷ هستیم، اما مقایسه آمار لینکها با محتوای کپی شده در سال ۲۰۱۶ نسبت به سال قبل از آن، این احتمال را تقویت می کند که در سال ۲۰۱۷ شاهد افزایش چشمگیر آمار این دسته از لینکها باشیم.