ماه گذشته اچ تی سی (HTC) به آرامی از افزونه تی پی کست (TPCast) به عنوان یک ابزار جانبی رونمایی کرد که ادعا میشد قادر است تا قابلیتهای وایرلس را برای هدست واقعیت مجازی وایو (Vive) این شرکت به ارمغان بیاورد. گفتنی است در حالت عادی کاربر مجبور است تا از یک کابل ضخیم و بلند برای اتصال هدست به کامپیوتر استفاده کند. از نظر کاربران این کابل حین چرخش به دور خود و داشتن جنب و جوش در زمان پوشیدن هدست، به میزان قابل توجهی دست و پا گیر است. افزونه تی پی کست توسط یک استارت آپ در دل برنامه وایو ایکس اکسلریتور (ViveX Accelerator) اچ تی سی طراحی و ساخته شده و تا مدتی قبل تنها برای سفارش در کشور چین موجود بود.
اچ تی سی در هفته جاری افزونه تی پی کست را به نمایشگاه CES 2017 آورده و عرضه به زودی آن به بازارهای جهانی را وعده کرده است. با توجه به تستی که کاربران در نمایشگاه سی ای اس 2017 بر روی این افزونه داشتهاند، از قرار معلوم عملکرد آن بدون نقص و قابل قبول است. به دلیل پهنای باند بسیار زیادی که برای تبادل داده میان کامپیوتر و هدست مورد نیاز است، انتظار میرفت تا مکثهای گاه و بیگاه زیادی را در افزونه تی پی کست مشاهده کنیم، اما خوشبختانه عملکرد افزونه اینچنین نیست. در نظر داشته باشید وسایل بدون سیم وقتی به تبادل محتوای سنگین در این حجم میرسند، کارایی خود را به میزان قابل توجهی از دست میدهند.
از نظر کاربران، افزونه تی پی کست عملکرد قابل قبولی داشته و حین اتصال به کامپیوتر به وسیله آن، کندی و لگ زیادی مشاهده نمیشود. حتی در صورت وجود نیز این مکثها آنچنان قابل توجه نیستند. در برخی مواقع، برخی فریمهای نادیده گرفته میشدند، اما دلیل این اتفاق را میتوان به تداخل ردیابهای مختلف و امواج گوناگون در محیط بسیار شلوغ نمایشگاه مرتبط دانست. گفتنی است کاربران حتی در استفاده متداول از هدست واقعیت مجازی وایو در منزل خود نیز به اشکالات جزیی مشابهی برخورد میکنند. در مجموع عملکرد آن را میتوان، نه بدون نقص و فوقالعاده، اما خوب و قانعکننده دانست. به خاطر مجموعهای متنوع از دموها، از نمایش محتوای اپلیکیشنهای آموزشی گرفته تا حرکت در نقش یک جنگجو در حالت اول شخص، که در محل استقرار اچ تی سی به نمایش گذاشته میشدند، تقریبا استفاده از آن به فراموش سپرده شده و کاربر غرق در دنیای مجازی میشدES.
مزایای استفاده از افزونه تی پی کست در چیست؟
در حالت کلی و بدون در نظر گرفتن موارد جزیی، افزونه تی پی کست تجربه استفاده از هدست واقعیت مجازی وایو را بهبود بخشیده است. همانطور که در ابتدا به آن اشاره کردیم، کابل اتصالدهنده میان هدست و کامپیوتر ضخیم بوده و به دلیل داشتن طولی بلند، وزن قابل توجهی نیز پیدا کرده است. مخصوصا حین استفاده از بازیهای کامپیوتری نیازمند حرکت و جنب و جوش بالا، کاربر باید بخشی از تمرکز خود را از دنیای مجازی بیرون کشیده و مراقب باشد تا در دنیای واقعی کابل به دست و پایش نپیچد و همچنین به دور خود گره نخورد. با احتمال این موضوع که افزونه تی پی کست به خوبی آنچه در نمایشگاه دیده شد در منازل کاربران نیز عمل میکند، بدون شک شاهد تغییر اساسی در مقیاس اتاق واقعیت مجازی خواهیم بود.
همانند تمامی ابعاد یک تکنولوژی و ابزار جدید، افزونه تی پی کست نیز بدون ایراد نیست. با اینکه باتری آن 6 هزار میلیآمپر ساعتی در نظر گرفته شده، اما نهایتا دو ساعت دوام خواهد داشت، چرا که نرخ تبادل اطلاعات به میزان قابل توجهی بالاست. محتواهای واقعیت مجازی اغلب برای هر قسمت خود، کمتر از این مدت زمان را طلب کرده و به نظر نمیرسد که کاربر در میانههای راه با مشکل اتمام نیرو مواجه شود، اما در هر صورت باید همواره مراقب انرژی الکتریکی باقی مانده در آن باشد. به عنوان نمونه برخی کاربران در جریان نمایشگاه سی ای اس 2017، به محض قرار دادن هدست بر روی سر خود با این مشکل مواجه شده و مسئولان غرفه مجبور به تعویض باتری میشدند. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که افزونه تی پی کست آن چنان هم تمام وایرلس نیست. هنوز پای یک کابل در میان است و باتری به گونهای طراحی شده تا در یک محفظه همانند جیب پشتی، در پشت سر دستگاه قرار بگیرد.
قیمت خود هدست و متعلقات آن حدود 800 دلار است، اما برای استفاده از افزونه تی پی کست و بهرهبردن از قابلیتهای بدون سیم، مجبورید تا 249 دلار دیگر بپردازید. قرار است تا این ابزار جانبی در ربع دوم سال جاری، برای خرید در دسترس کاربران قرار بگیرد. گفتنی است اچ تی سی این محصول را ابتدای راه دانسته و در تلاش است تا با همکاری با دیگر شرکتها همانند اینتل (Intel)، راهکارهای بدون سیم پیشرفتهتری را در آینده نزدیک ارائه کند.
فروشگاه اینترنتی جانبی پخش مستقیم انواع هدایای تبلیغاتی و لوازم جانبی تبلت ،حامی گجت نیوز در پوشش خبری نمایشگاه سی ای اس 2017 (CES 2017)