همواره یکی از روشهای کسب اطلاعات از کیفیت و معایب خودروها، گزارشهایی است که توسط سازمان مستقل نظارت بر کیفیت محصولات منتشر میشود. شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد به عنوان یک موسسهی خصوصی، این مسئولیت را در کشور ما بر عهده دارد. در جدیدترین گزارش این شرکت، رده بندی کیفی خودروهای داخلی در آذرماه منتشر شد.
شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران برای تعیین سطح کیفی خودروها، با هماهنگی و اجازهی شرکت تولیدکننده و به سفارش وزارت صنعت، معدن و تجارت در خط تولید این شرکتها حاضر شده و مواردی مانند پیشرانه، سیستم تعلیق، تزئینات داخلی و خارجی و میزان سر و صدای غیرعادی را مورد بررسی قرار میدهد. به نظر میرسد که این روش در مقایسه با ارزیابی از خریداران و شمارش تعداد عیوب خودروها در بازههای زمانی خاص، قابلیت اعتماد کمتری دارد اما با این وجود میتواند به عنوان یک مرجع برای تشخیص میزان کیفیت محصولات پذیرفته شود.
در جدیدترین گزارش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، رده بندی کیفی خودروهای داخلی در آذر 1395 منتشر شد که در آن سطح کیفی انواع خودرو با ستارههایی از یک تا پنج سنجیده میشود. متاسفانه در حال حاضر در رده بندی کیفی خودروهای داخلی ، نمرههای منفی و معایب خودروها ذکر نشده و به این ترتیب نمیتوان متوجه شد که وزن ستارههای دریافتی و یا از دست رفته بر اساس چه معیارهایی بوده و یا اینکه خودروی مورد نظر چه ایرادهایی دارد.
در آذر 1395 تعداد 90 هزار و 297 دستگاه خودرو در داخل کشور تولید شد که 99 درصد آن به دستهی سبک و یک درصد به خودروهای سنگین مربوط میشود. این دو گروه به ترتیب شامل 40 و 9 مدل مختلف هستند. در بخش خودروهای سواری، پژو 206 و سوزوکی گرندویتارا بیشترین سهم تولید را داشتند. مزدا 3، کیا سراتو، برلیانس H330، جک جی 5 و رنو ساندرو هر یک در بازهی قیمتی خود، باکیفیتترین خودروی این ماه بودند. در ادامه میتوانید جدول کامل رده بندی کیفی خودروهای داخلی را مشاهده کنید. گفتنیست که سطح کیفی هیچ یک از خودروهای سواری در مقایسه با ماه آبان تغییری نداشته است.