کمپانی آرکانیک که یکی از شرکتهای مطرح در زمینهی علوم مواد است، به تازگی طرحی از یک آسمان خراش 5 کیلومتری منتشر کرده که مواد موردنیاز برای ساخت آن یا هنوز در دست ساخت هستند یا آنکه جدیدا وارد بازار شدهاند. این آسمان خراش با ظاهر و طراحی عجیب خود، به نظر میرسد که متعلق به فیلمهای علمی تخیلی باشد که ساختمانهای 50 سال آینده را نشان میدهند، اما طرح ساخت آن بسیار واقعی و امکانپذیر است.
این برج بخشی از کمپین بزرگتر این کمپانی به نام “The Jetsons” است که از روی انیمیشن کارتونی به همین نام در سال 1962 نامگذاری شده است. مهندسان آرکانیک (Arconic) سعی کردند تا کاربردیترین تکنولوژیهایی که در دهههای آینده رواج پیدا میکنند را در طراحی این برج به کار ببرند.
به گفتهی یکی از دانشمندان ارشد آرکانیک به نام شری مک کلیری، یکی از جذابترین و مهمترین پروژههای به کار گرفته شده در این برج، EcoClean نام دارد. اکو کلین یک پوشش مخصوص است که به ساختمان اجازه میدهد تا هوای اطراف ساختمان را تصفیه و تمیز کند.
این تکنولوژی برای بار اول در سال 2011 معرفی شد و دارای مزایای متعددی نسبت به پنجرههای شیشهی ساده است. مک کلیری در مصاحبه با بیزینس اینسایدر میگوید:
این پوشش دارای ظاهر زیبا و هزینهی نگهداری کمتر است. همچنین، این پوشش با کاهش مواد آلودهکنندهی هوا، برای محیط زیست اطراف نیز مفید است.
نتیجهی نهایی، یک ساختمان زیبا و پاکیزه همراه با هوای اطراف پاکیزهتر است.
نوآوری دیگر این آسمان خراش در پنجرههای آن نهفته است. دیزاین جدید پنجرهها، Bloomframe نام دارد که نوعی پنجری موتوردار است و میتواند در زیر یک دقیقه، به یک تراس کاملا شیشهای تبدیل شود.
طرحهای مربوط به این آسمان خراش 5 کیلومتری در نمایشگاههای تکنولوژی مختلفی در سراسر جهان به نمایش گذشته شدهاند و به گفتهی یکی از سخنگویان این شرکت، در “آیندهی نزدیک” تکنولوژیهای آن به بازار عرضه میشود.
به جای آنکه برای ساخت پنجرهها و لبهها، دو بار هزینه شود، آرکانیک در نظر دارد تا مواد انعطافپذیری را طراحی کند که ساختار سفت و ایستای ساختمانها را تغییر میدهند. به گفتهی آرکانیک، آسمان خراش هایی که از مواد ساخته شده با پرینترهای سه بعدی طراحی میشوند، میتوانند تا 5 کیلومتر ارتفاع داشته باشند.
از دیگر طراحیهای مدرن و پیشرفتهی آرکانیک میتوان ماشینهای پرنده، بدنههای فوق سبک اتومبیل و بالهای آیرودینامیک هواپیماها را نام برد. در حال حاضر، آرکانیک سعی دارد تا تصورات و تخیلات ما از آسمان خراش های آینده را به واقعیت تبدیل کند. به گفتهی مک کلیری، با استفاده از مواد ساخته شده با پرینترهای سه بعدی میتوان ساختمانهایی را طراحی کرد که در برابر بادهای شدید و شرایط جوی خاص مقاوم باشند و بدین ترتیب امکان ساخت بناهایی همچون آسمان خراش 5 کیلومتری هم وجود خواهد داشت.