اچ تی سی طی چند سال اخیر و طی یک مرگ تدریجی، از جایگاه یکی از برترین های دنیای موبایل های اندرویدی به یک کمپانی نسبتا معمولی تنزل پیدا کرده است و امروزه کار به جایی رسیده است که پرچمدار جدید این برند تایوانی در سال ۲۰۱۷، طی یک رویداد ویدیویی و به صورت از راه دور معرفی میشود و دیگر خبری از آن مراسمهای پر زرق و برق و با همکاری اپراتورهای مخابراتی بینالمللی نیست. با این حال هنوز هم گوشی های این برند از محبوبیت بالایی برخوردارند و به همین دلیل در این مطلب قصد داریم به مقایسه اچ تی سی یو اولترا (HTC U Ultra) با گلکسی اس 7 اج سامسونگ (Samsung Galaxy S7 edge) بپردازیم؛ پرچمدارانی که یکی متعلق به ۲۰۱۷ است و از عمر دیگری، تقریبا یک سال میگذرد.
گلکسی اس ۷ اج با فروش بالایی که سال گذشتهی میلادی به خود اختصاص داد، توانست به یکی از پرفروشترین گوشی های هوشمند در تمام تاریخ دیوایس های اندرویدی تبدیل شود و البته طراحی زیبای آن نیز تحسین بسیاری از کارشناسان را نسبت به شجاعت سامسونگ برای به کار بستن یک ایدهی خلاقانه، به خود وا داشت.
اچ تی سی یو اولترا نیز که کمتر از یک هفته از رونمایی آن میگذرد، یکی از برترین گوشی های تولید شده توسط این کمپانی تایوانی محسوب میشود که قرار است در نقش پرچمدار اچ تی سی برای سال ۲۰۱۷ ایفای نقش کند. بنابراین منطقی به نظر میرسد که به مقایسه اچ تی سی یو اولترا با گلکسی اس 7 اج بپردازیم و با بیان تفاوتها و ویژگیهای هرکدام نسبت به یکدیگر، کاربران در انتخاب یکی از آنها برای خرید احتمالی یک گوشی قدرتمند و با مشخصات فنی کامل، راهنمایی نماییم:
مقایسه اچ تی سی یو اولترا با گلکسی اس 7 اج سامسونگ
ابعاد و اندازه
اچ تی سی یو اولترا گوشی بزرگی است و همانطور که ابعاد آن را در تصویر بالا مشاهده میکنید، کاملا نسبت به اس ۷ اج از جثهی بزرگتری برخوردار است. تفاوت این دو گوشی از حیث ابعاد، به ۷ درصد بلندی بیشتر، ۱۰ درصد عرض بیشتر و البته ۰.۳ میلیمتر ضخامت بیشتر محصول اچ تی سی خلاصه میشود.
وزن
علاوه بر این که یو اولترا از اس ۷ اج بزرگتر است، این گوشی وزن بیشتری هم از پرچمدار سامسونگ دارد و حدود ۱۳ گرم وزن بیشتر در کنار ضخامت بیشتر، مطمئنا نمیتواند فاکتور جذابی برای خریداران فانتزیپسند باشد.
جنس بدنه
سال گذشته اچ تی سی به این متهم شد که گوشیهایش را با یک طراحی کپیبرداری شده از روی آیفونهای اپل تولید میکند. بنابراین مهم است که در مقایسه اچ تی سی یو اولترا با گلکسی اس ۷ اج به ظاهر آنها نیز توجه کنیم. بدنهی هر دو گوشی از آلومینیوم و شیشه تشکیل شده و همانطور که در تصویر بالا قابل تشخیص است، اچ تی سی این بار به نظر میرسد که از روی دست سامسونگ کپیبرداری کرده باشد و نحوهی قرارگیری دوربین، دکمههای سخت افزاری و فلش دوربین، همگی این فرضیه را اثبات میکنند!
رنگهای قابل سفارش
هر دو گوشی را میتوانید با رنگ های آبی و مشکی تهیه کنید، اما رنگ سفید و رنگهای نقرهای و طلایی به ترتیب تنها در یو اولترا و اس ۷ اج قابل سفارش خواهند بود.
ابعاد نمایشگر
نمایشگر ۵.۷ اینچی اچ تی سی یو اولترا حدود ۷ درصد از نمایشگر ۵.۵ اینچی اس ۷ اج بزرگتر است و به لطف وجود یک نمایشگر ثانویه که در قسمت بالایی نمایشگر اصلی واقع شده است، این گوشی از نسبت نمایشگر به بدنهی بالاتری بهره میبرد.
رزولوشن نمایشگر
هم اسمارت فون اچ تی سی و هم پرچمدار سال گذشتهی سامسونگ از نمایشگرهای درخشان با رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسلی برخوردارند. البته گلکسی اس ۷ اج به سبب این که نمایشگر کوچکتری دارد، از تراکم پیکسلی بالاتری برخوردار است؛ به این معنی که در هر اینچ از سطح نمایشگر، تعداد پیکسلهای بیشتری تعبیه شدهاند.
نوع پنل نمایشگر
سامسونگ مثل همیشه به سراغ استفاده از پنلهای سوپر آمولد خود رفته است که اتفاقا با نمایش شفافتر رنگها و عمق بیشتر در رنگهای تیره، طرفداران بیشماری را نیز به خود جلب کرده است. در سوی مقابل، اچ تی سی یو اولترا از یک نمایشگر تولید شده با تکنولوژی سوپر ال سی دی ۵ بهره میبرد که فاصلهی بین پیکسلهای نمایشگر و شیشهی روی آن را حذف کرده است.
نمایشگر دوم
از این مرحله به بعد در مقایسه اچ تی سی یو اولترا با گلکسی اس ۷ اج به بررسی برتریهای هر کدام از این گوشی های هوشمند پیشرفته خواهیم پرداخت. کمپانی تایوانی در یک اقدام مشابه با آنچه که ال جی در سری وی خود به کار گرفته است، یک نمایشگر ثانویه را به صورت نوار باریکی در قسمت بالایی نمایشگر اصلی تعبیه کرده است. از این نمایشگر میتوان برای نمایش میانبرهای دسترسی به بخشهای مختلف منو و همچنین نمایش نوتیفیکیشنهای شبکههای اجتماعی، تماس و پیام متنی بهره برد.
نمایشگر خمیده
اس ۷ اج تنها یک نمایشگر دارد، اما در عوض این نمایشگر طراحی خمیدهای دارد و از دو طرف، لبههای آن به سمت پنل پشتی متمایل میشوند. کاربران میتوانند از این لبههای خمیده برای دسترسی با میانبرهایی نظیر مخاطبان مورد علاقه بهره ببرند. البته اچ تی سی نیز در تولید پرچمدار جدید خود از شیشهی خمیده استفاده کرده است، اما این شیشه تنها طراحی خمیده دارد و هنگامی که بر روی گوشی قرار میگیرد، در قالب نمایشگر صفحه تخت آن محو میشود.
پردازنده
حالا به یکی از مهمترین قسمتهای مقایسه اچ تی سی یو اولترا با اس ۷ اج رسیدیم و در این قسمت قصد داریم دربارهی مشخصات پردازنده و مغز متفکر هر دو گوشی صحبت کنیم. متاسفانه اچ تی سی با وجود این که میداند پردازنده و قدرت پردازشی این روزها به فاکتوری بسیار مهم برای خرید یک گوشی هوشمند تبدیل شده است، اما باز هم به سراغ استفاده از نسل جدید پردازندههای کوالکام نرفته و از همان سری اسنپدراگون ۸۲۱ که ماهها از زمان معرفی آن میگذرد، به عنوان مغز متفکر یو اولترا استفاده کرده است.
بنابراین فرصتی که با استفاده از چیپستی نظیر اسنپدراگون ۸۳۵ کوالکام میتوانست به برتری مهمی برای گوشی اچ تی سی تبدیل شود، به سادگی از بین رفته است. در آن سوی میدان نیز گلکسی اس ۷ اج از پردازندهی چهار هستهای اسنپدراگون ۸۲۰ بهره میبرد و با این وجود، باز هم در فرکانس بالاتری کلاک شده است و این نشاندهندهی اهمیت سامسونگ به تولید محصولاتی قدرتمند از حیث مشخصات سخت افزاری بوده است.
در ضمن این نکته را هم باید در نظر داشته باشیم که سامسونگ و ال جی هنوز پرچمداران سال ۲۰۱۷ خود را معرفی نکردهاند و اگر گلکسی اس ۸ و ال جی جی ۶ به اسنپدراگون ۸۳۵ مجهز شوند (که قطعا هم همینطور خواهد بود)، دیگر گوشی اچ تی سی یو اولترا حرفی برای گفتن نخواهد داشت.
* علامت ستاره در کنار نام پردازندهی گلکسی اس ۷ اج داخل تصویر به معنای آن است که این گوشی در دو نسخهی متفاوت به فروش میرسد که یکی از آنها دارای اسنپدراگون 820 بوده و دیگری با پردازندهی هشت هستهای اگزینوسِ ساخت خود سامسونگ در بازارهایی نظیر کرهی جنوبی و کشورهای آسیایی به فروش میرسد.
حافظهی رم
هر دو پرچمدار از ۴ گیگابایت حافظهی رم برخوردار هستند و تفاوتی در قدرت آنها از این حیث دیده نمیشود.
فضای ذخیرهسازی داخلی
در حالی که سامسونگ پرچمدار سری اج خود را در سه مدل با ظرفیتهای داخلی ۳۲، ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی به فروش میرساند، اما اچ تی سی تنها گزینهی ۶۴ گیگابایتی را به خریداران خود پیشنهاد میدهد که این نکتهی چندان جالبی به نظر نمیرسد.
* اپراتورهای مخابراتی در ایالات متحدهی آمریکا تنها مدل ۳۲ گیگابایتی گلکسی اس ۷ اج را تحت قرارداد در اختیار مشتریان خود قرار میدهند.
پشتیبانی از کارتهای حافظه میکرو اس دی
فضای ذخیرهسازی داخلی هر دو مدل قابل ارتقا به این روش خواهد بود و محدودیتی وجود ندارد.
سنسور دوربین
در این مقایسه اچ تی سی یو اولترا با اس ۷ اج قصد نداریم که به کیفیت تصویربرداری آنها در عمل بپردازیم، اما از حیث آمار و ارقام، محصول تولید شده توسط برند تایوانی دارای دوربینهای ۱۶ و ۱۲ مگاپیکسلی در جلو و عقب است و اس ۷ اج با سنسورهای ۱۲ و ۸ مگاپیکسلی، مشخصات ضعیفتری به ثبت رسانده است.
دریچهی نوردهی (دیافراگم دوربین)
گوشی سامسونگ دارای دریچهی نوردهی با ابعاد تقریبا یکسانی با یو اولترا است و دیافگرام آن با کمی اختلاف، عرض بیشتری نسبت به گوشی اچ تی سی دارد.
قابلیت پایدارسازی تصاویر به صورت اپتیکال
هر دو گوشی از این ویژگی که تحت عنوان OIS شناخته میشود، برخوردار هستند و باعث بهبود کیفیت و عدم از بین رفتن جزییات تصاویر سوژههای متحرک خواهند شد.
مقاومت در برابر نفوذ آب
گلکسی اس ۷ اج به طور رسمی دارای استاندارد IP68 است و میتواند به مدت نیم ساعت و تا عمق یک و نیم متری زیر آب، دوام بیاورد. اما هنوز هیچ اظهار نظر مشخصی دربارهی میزان مقاومت گوشی اچ تی سی یو اولترا در براب نفوذ آب و گرد و غبار اعلام نشده و نمیتوانیم در این باره صحبتی داشته باشیم.
ظرفیت باتری
در قسمت رزولوشن نمایشگر مقایسه اچ تی سی یو اولترا با گلکسی اس ۷ اج گفتیم که هر دو اسمارت فون از رزولوشن کواد اچ دی برخوردارند و این موضوع یعنی افزایش مصرف باتری نسبت به نمایشگرهای سطح پایین. علاوه بر این موضوع، یو اولترا دارای نمایشگر بزرگتری است و با این وجود، ظرفیت شارژدهی باتری آن در حدود ۶۰۰ میلیآمپر ساعت از باتری اس ۷ اج پایینتر است و این به هیچ وجه نمیتواند نشانهی خوبی برای خریداران این برند تایوانی باشد.
جک ۳.۵ میلیمتری هدفون
شاید تا یک سال پیش نیازی نبود که این ویژگی کوچک را نیز در چنین مقایسههای مد نظر قرار دهیم، اما بعد از اقدام اپل برای حذف جک ۳.۵ میلیمتری هدفون در آیفون ۷ و ۷ پلاس، دیگر این ویژگی به موضوع مهمی برای کاربران تبدیل شده است و انها میخواهند بدانند که آیا محصول مورد نظر آنها دارای این جک فیزیکی خواهد بود و یا خیر.
از آنجا که اچ تی سی یو اولترا در سال ۲۰۱۷ عرضه شده است، از تب به وجود آمده توسط اپل پیروی کرده است و جک ۳.۵ میلیمتری هدفون بر روی بدنهی آن وجود ندارد. در عوض، کمپانی سازنده، یک هدفون دارای پورت یو اس بی نوع سی را همراه با این گوشی در اختیار خریدار میگذارد که از طریق یک پالس صوتی، محیط گوش کاربر را آنالیز کرده و اصوات را با توجه به آن و به طور دقیقتری پخش میکند؛ این قابلیت پیش از این نیز بر روی هدفونهای فوقالعادهای نظیر مدل MDR-1000X سونی وجود داشته است.
البته این تصمیم اچ تی سی باعث شده است که ویژگی مبدل ۲۴ بیتی امواج آنالوگ به دیجیتال برای افزایش دقیق بودن صدا (DAC) بر روی مدل یو اولترا وجود نداشته باشد و این ویژگی که یکی از برتری های مهم اچ تی سی ۱۰ محسوب میشد، بر روی پرچمدار جدید این برند تایوانی دیده نخواهد شد؛ شما عزیزان گجت نیوزی برای آشنایی با مشخصات و امکانات کاملی که در گوشی جدید اچ تی سی قرار داده شده است، میتوانید این مطلب را مشاهده کنید.
در سوی دیگر نیز سامسونگ گلکسی اس ۷ اج را سال گذشته با برخورداری از جک ۳.۵ میلیمتری هدفون روانهی بازار کرد و حتی اخباری نیز از رندرهای سه بعدی لو رفته به گوش میرسد مبنی بر این که این برند کرهای قصد دارد در گلکسی اس ۸ نیز همان روند سابق را در پیش بگیرد و در این زمینه راهش را از اپل جدا کند.
اسکنر اثر انگشت
دیگر وجود سنسورهای تشخیص اثر انگشت بر روی تلفنهای همراه هوشمند به امری عادی تبدیل شده است و دو محصول بالا ردهی سامسونگ و اچ تی سی نیز هر دو از وجود این قابلیت در دکمهی هوم خود بهره میبرند.
نرم افزار و رابط کاربری
در ابتدای مطلب مقایسه اچ تی سی یو اولترا با گلکسی اس ۷ اج اشاره کردیم که این دو گوشی از پرچمداران دنیای اندروید محسوب میشوند. سیستم عامل اندروید نوقا به صورت پیشفرض بر روی محصول اچ تی سی وجود خواهد داشت و از چند ساعت پیش نیز عرضهی جدیدترین ورژن پلتفرم موبایل گوگل برای اس ۷ اج آغاز شده است؛ هرچند که کاربران زیادی در سراسر جهان هنوز موفق به دریافت آن نشدهاند.
البته این نکته را در نظر داشته باشید که هنوز چند ماهی به زمان عرضهی عمومی پرچمدار اچ تی سی به بازار باقی مانده است و بنابراین میتوانیم بگوییم که کاربران پرچمدار سال گذشتهی سامسونگ میتوانند زودتر از کاربران اچ تی سی از قابلیتهای این نسخه استفاده کنند. همچنین لازم است بدانید که هر دو گوشی دارای رابط های کاربری اختصاصی بر روی اندروید نوقا خواهند بود.
زمان عرضه
پرچمدار سامسونگ در ماه مارس سال گذشته روانهی بازار شده است و گوشی اچ تی سی یو اولترا نیز تا حدود دو ماه دیگر و در اواخر اسفند ماه (اواسط ماه مارس ۲۰۱۷) عرضه خواهد شد. بنابراین میتوانیم بگوییم که ارسال این دو محصول برای خریداران، هر دو در ماه مارس آغاز شده است و یک سال بین عرضهی آنها فاصله وجود دارد.
قیمت مدل پایه و نتیجهگیری
با این که یکی از دو این گوشی در سال ۲۰۱۶ و دیگری در سال ۲۰۱۷ روانهی بازار شدهاند، اما با مشاهدهی بخش قیمت مقایسه اچ تی سی یو اولترا با گلکسی اس ۷ اج متوجه میشویم که چندان هم تفاوتی میان آنها وجود ندارد. البته این موضوع بیشتر به دلیل آن است که سامسونگ معمولا تا زمانی که پرچمداران جدید سری گلکسی اس خود را عرضه نکند، قیمت مدلهای قبلی را کاهش نخواهد داد.
بنابراین میتوانیم بگوییم که این دو اسمارت فون از نظر قیمت در یک سطح قرار دارند، با این تفاوت که تقریبا در تمام قسمتها برتری با محصول کمپانی کرهای است و تنها در ویژگیهایی نظیر برخورداری از یک نمایشگر ثانویه است که گوشی یو اولترا حرفهایی برای گفتن خواهد داشت.
گوشی اچ تی سی ۱۰ در سال گذشته به عنوان پرچمدار اچ تی سی معرفی شده بود و جزو برترین اسمارت فونهای اندرویدی بازار محسوب میشد، اما جانشین این محصول در سال جاری، چندان قدرتمند به نظر نمیرسد و گوشی اچ تی سی یو اولترا با حذف جک ۳.۵ میلیمتری هدفون و از دست دادن امکانات صوتی فوقالعادهی نسل قبل، برخورداری از یک پردازندهی نسبتا معمولی که تا چند ماه دیگر تقریبا به دست فراموشی سپرده خواهد شد و البته عدم برخورداری از امکانات مورد علاقهی کاربران امروزی نظیر مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار، کار سختی را برای موفقیت در بازار خواهد داشت.
در انتها به شما عزیزان گجت نیوزی پیشنهاد میکنیم که اگر قصد خرید یک تلفن همراه هوشمند اندرویدی با مشخصات فنی سطح بالا را دارید و بعد از بررسیهای مختلف، بین دو گزینهی اچ تی سی یو اولترا و گلکسی اس ۷ اج سامسونگ مردد ماندهاید، شاید بهتر باشد که بررسیهای کامل هرکدام را در گجت نیوز مطالعه کنید تا با ویژگیها و امکانات آنها در سطح عمیقتری آشنا شوید و بهترین استفاده را از بودجهی خود داشته باشید:
- نگاه اولیه و بررسی تخصصی گلکسی اس ۷ اج (Galaxy S7 Edge)
- بررسی کامل قابلیتها و امکانات اچ تی سی یو اولترا (HTC U Ultra)