پایان جستجوی 3 ساله برای یافتن پرواز 370 مالزی

پایان جستجوی 3 ساله برای یافتن پرواز 370 مالزی

در روز گذشته، مقامات مالزی و چین به طور رسمی به جستجو برای بقایا و بازماندگان پرواز گمشده MH370 خطوط هواپیمایی مالزی پایان دادند. این هواپیما در تاریخ 8 مارچ 2014 به طرز مشکوکی بر فراز اقیانوس هند ناپدید شد و اکنون پس از گذشت سه سال، پرونده‌ی پرواز 370 مالزی بدون نتیجه بسته خواهد شد.

هواپیمای بوئینگ 777 این پرواز، از کوالالامپور به مقصد پکن از زمین بلند شد و اکثر مسافران آن نیز اهل چین بودند و از همین رو، مقامات چینی نیز تمامی تلاش خود برای یافتن بازماندگان را به کار بستند. با آنکه برخی بقایا از این هواپیما پیدا شد اما بدنه‌ی اصلی هواپیما هرگز یافت نشد و محققان نیز هرگز نتوانستند دلیل سقوط آن را متوجه شوند.

یک بیانیه‌ی مشترک از مقامات چینی و مالزیایی می‌گوید: “آخرین کشتی تحقیقاتی نیز از منطقه‌ی جستجوی زیر دریا خارج شد. با وجود تمامی تلاش‌های انجام شده، استفاده از آخرین تکنولوژی‌ها، مدل‌سازی و نیز مشاوره گرفتن از متخصصان فوق حرفه‌ای که بهترین‌ها در زمینه‌ی خود هستند، متأسفانه نتوانستیم اثری از هواپیما پیدا کنیم.”

با کمک تحقیقات علمی گوناگون، محققان سعی کردند که احتمالات مختلف از مکان سقوط پرواز 370 مالزی را محاسبه کنند، اما همچنان مکان دقیق سقوط مشخص نیست. تیم جستجوی زیر دریا که به دنبال بقایای هواپیما بود، بیش از 120 هزار کیلومتر مربع از کف دریا را در طی این 3 سال جستجو کرده، اما باز هم اثری از این هواپیما نیست.

همچنین در این بیانیه آمده است: “تصمیم توقف جستجوی زیر دریا به سختی و با ناراحتی فراوان گرفته شده است. اما ما همچنان امیدواریم که اطلاعات جدیدی آشکار شوند و در مقطعی از آینده، بتوانیم این هواپیما را بیابیم.”

پرواز 370 مالزی به چه دلیل سقوط کرد؟

ناپدید شدن پرواز MH370 باعث سردرگمی بسیاری از متخصصان هواپیمایی و همچنین تشکیل تئوری‌های مختلف در این زمینه شده است که برخی معتقدند هواپیما توسط سارقان ربوده شده و برخی دیگر بیان می‌کنند که اکسیژن ناکافی و یا قطع برق باعث سقوط این هواپیما شده است.

محققان از این موضوع باخبر هستند که ارتباط این پرواز با برج مراقبت در کمتر یک ساعت پس از بلند شدن از زمین، قطع شده اما پس از آن، هواپیما در خارج از مسیر تعیین شده‌ی خود، ساعت‌ها به سمت جنوب حرکت کرده است. پس از بررسی بقایای یافت شده از بال‌های هواپیما و تصاویر ماهواره‌ای، اداره امنیت حمل و نقل استرالیا در نوامبر 2016 به این نتیجه رسید که در زمان سقوط MH370، احتمالا هیچکس در قسمت کنترل هواپیما حضور نداشته است.

بنابر تحلیل‌ها، آخرین سیگنال‌های فرستاده شده توسط پرواز MH370 نشان از «کاهش ارتفاع سریع و مداوم» این پرواز داشته‌اند که در نتیجه، خلبان‌ها یا نتوانستند یا آنکه قصد فرود اضطراری بر روی آب را نداشته‌اند.

در این حین، گروه حمایتی از خانواده‌های قربانیان به نام Voice370 از تصمیم توقف جستجو به هیچ وجه خوشحال نیستند. این گروه در پاسخ به بیانیه‌ی مقامات رسمی اعلام کرد: “به عقیده‌ی ما، ادامه‌ی جستجو در مناطقی که متخصصان تعیین می‌کنند، یک وظیفه‌ی غیر قابل چشم‌پوشی برای مقامات است که آن را به امنیت جامعه‌ی پروازی و ما مدیون هستند.”

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*