قند فضايي عامل پيدايش حيات در جهان هستي

تيمي از ستاره شناسان رسد خانه جنوبي آمريکا براي اولين بار موفق به شناسايي مولکول‌هاي قند در گازهاي اطراف يک مجموعه دو ستاره‌اي جوان شدند. آب، اکسيژن و اکنون قند، مولکولهايي است که بطور شناور در فضا شناسايي و در زمان و مکان مناسب بر روي سيارات جديد فرستاده شده‌اند و اين مي تواند مهمترين عامل پيدايش حيات در جهان هستي باشد.

مولکول‌های گلیکولالدهید توسط مجموعه تلسکوپ وایز در اطراف ستاره IRAS 16293-2422 مشاهده شده‌اند که یک نوع قند ساده محسوب می‌شود. این مجموعه دو ستاره‌ای جوان از جرمی تقریبا برابر با خورشید برخوردار بوده است.

بر اساس اعلام رصدخانه جنوب اروپا، این مولکول‌ها در منطقه‌ای در نزدیکی مدار اورانوس شناسایی شده‌اند.این ماده در نزدیکی یکی از ستارگان این مجموعه بوده که به گفته ستاره‌شناسان، در جهت مناسب برای انتقال به سیاره آینده قرار دارد.

گلیکولالدهید ساده‌ترین نوع قند بوده و یک ماده مهم در ساخت آر‌ان‌ای محسوب می‌شود. اگر گاز و ابر غبار اطراف ستاره IRAS 16293-2422 به شکل یک سیستم سیاره‌ای با هم ترکیب شوند، این جهان تازه ممکن است مقادیری از این قند و شاید دیگر زنجیره‌های اسیدآمینه و مولکولهای پیچیده را در بر داشته باشد.این سیستم ستاره‌ای در فاصله ۴۰۰ سال نوری در صورت فلکی مارافسای قرار دارد.ستاره‌شناسان در تلاش برای تعیین میزان رشد این مولکولها در محیطهای پر آشوب اطراف ستارگان حدید هستند.
این امر می‌تواند به آنها در درک چگونگی آغاز حیات در مناطق دیگر کمک کند.


منبع : gizmag

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*