نخستوزیر ژاپن از علاقه خود به برگزاری المپیکی میان روباتهای انساننما در سال 2020 خبر داده است. دیدن روباتهایی چون آسیمو، ATLAS و SCHAFT در این مسابقه بدون شک هیجانانگیز خواهد بود.
ژاپن که مرکز تکنولوژی و تولید روباتهای انساننماست، به دنبال آن است که در المپیک 2020 روباتها را در قالب یک مسابقه به جان یکدیگر بیندازد!
توکیو در سال 2020 میزبانی المپیک را بر عهده خواهد داشت و به همین بهانه یکی از مسئولین بلندپایه این کشور از آرزوی خود برای رقابتی میان روباتها سخن به میان آورده است. نخستوزیر این کشور شینزو آبه در حاشیه دیداری که از یک کارخانه تولید روباتهای امدادگر در ژاپن داشت اظهار داشته: «دوست دارم در سال 2020 تمامی روباتهای دنیا را کنار یکدیگر جمع کنیم تا در قالب یک المپیک تواناییهای فنی خود را به رخ یکدیگر بکشند.»
نخستوزیر ژاپن همچنین از سیاستگذاری کشورش برای افزایش حجم صنعت تولید روبات نیز خبر داده است. میزان سرمایه گذاری در این حوزه هم اکنون به هشت میلیارد دلار میرسد که آقای شینزو رقمی 24 میلیارد دلاری را برای آن پیشبینی کرده است.
البته تمایل نخستوزیر ژاپن به معنای نبود چنین مسابقههای بزرگی در دنیا نیست. سال 2010 کشور چین یک مسابقه بزرگ روباتهای انساننما را در سطحی بسیار وسیع برگزار کرد. علاوه بر این سالانه مسابقات بزرگ دیگری چون RoboWorld Cup، Robo Games و مسابقات روباتیک دارپا نیز برگزار میشود.
بد نیست به همین بهانه با پیشرفتهترین روبات ساختهشده انساننما نیز آشنا شویم. حدود یک هفته قبل شرکت هوندای ژاپن از جدیدترین ورژن روباتهای آسیمو رونمایی کرد. هوندا از سال 1986 کار بر روی این پروژه را آغاز کرده و از آن زمان تاکنون انواع مدلهای آن را سالبهسال معرفی کرده است. آخرین ورژن اما صاحب ویژگیهای خارقالعاده دیگری شده که لقب «پیشرفتهترین روبات انساننما» را کاملا برازنده آن میکند.
روبات جدید در قدرت بیان پیشرفته قابلتوجهی داشته و همچنین در قوطیها را به راحتی باز میکند و با نوشیدنی از صاحب خود پذیرایی میکند. افزایش چالاکی و هوش مصنوعی نیز در نسخه جدید کاملا مشهود است. آسیمو حالا میتواند علاوه بر حرکت به سمت جلو، به سمت عقب نیز حرکت کند. از پلهها بالا برود، اندکی حرکات رقص انجام دهد، بپرد و صدا و چهره افرادی را که در همزمان در حال صحبت هستند فردبهفرد تشخیص دهد!
این روبات 1.3 متر طول دارد و میتواند با سرعت 9 متر بر ساعت بدود که 2 کیلومتر بر ساعت بیشتر از نسل قبلی خود است. دو دوربین در بالای سر این روبات قرار داده شده تا آن را قادر به دریافت اطلاعات محیطی کند. از این طریق تشخیص جابهجایی اشیاء، فاصله و مسیر حرکت آنها به کارهایی سهل برای آسیمو تبدیل شده است. علاوه بر این صحبت با ایما و اشاره نیز از ویژگیهای جالب آسیمو ورژن 2014 میباشد.
آسیمو با قدرت پیشبینی مسیر خود، از برخورد با افراد جلوگیری میکند و اگر احیانا با چیزی نیز برخورد داشته باشد قدرت حفظ تعادلش را به کار میگیرد!
آسیمو در حال حاضر به دو زبان انگلیسی و ژاپنی تکلم میکند. باتری تعبیهشده در آن نیز 51.8 ولتی لیتیوم یونی است و تا 40 دقیقه فعالیت را با یک بار شارژ فراهم میکند. تنها نکته ناامیدکنندهای که شاید در این میان وجود داشته باشد، عدم حضور آسیمو در بازار است. این روبات همچنان مراحل تحقیقات خود را سپری میکند و هوندا برنامهای برای فروش همگانی آن ندارد.
منبع : digitaltrends
Japan Robots Olympics 2020
Japan Robots Olympics 2020
Cute. Japan wants to see robot athletes competing against each other at the 2020 Olympics. Tokyo will host the 2020 Olympics, and if Prime Minister Shinzo Abe has any say in the matter, the world will see the world’s robots come together to compete for robotic supremacy.
“In 2020, I would like to gather all of the world’s robots and aim to hold an Olympics where they compete in technical skills,” Abe told reporters while visiting a manufacturer of care-giving robots.
The prime minister also shared his desire to see Japan’s robot industry triple in size to 2.4 trillion yen, or about $24 billion. Abe said he would like to set up a council that would help make “a robotic revolution a reality in order to aid Japan’s growth.” To be fair, this wouldn’t be the first time a robot competition has taken place on a large stage.
Back in 2010, China organized a humanoid battle involving 16 events. There are also a number of other large robot events, including the RoboWorld Cup, the RoboGames and the DARPA Robotics Challenge. Last month, 60 teams of students from around the world assembled for the 13th annual Marine Advance Technology Education Remotely Operated Vehicle International Competition at Michigan’s Thunder Bay National Marine Sanctuary to hold a competition for underwater robots. Japan’s other robotic achievements include a news-reading robot, Kirobo the robot astronaut and a robotic bear to prevent snoring.