استفاده از تلفن همراه به عنوان ابزاری با کاراییهای فراوان، روز به روز در حال گسترش است. امروزه بسیاری از کارهای روزمره اشخاص به نوعی با این گجت هوشمند در ارتباط بوده و بسیاری از فعالیتهای آنها با بهکارگیری اسمارت فون ها سادهتر از قبل شده است. از همین رو در سالهای اخیر، نسل بشر شاهد توسعههای چشمگیری در زمینه طراحی و تولید این محصولات کوچک اما کاربردی بوده است. شرکتهای سازنده گوشی های موبایل بهقدری پیشرفت داشتهاند که تفاوت میان محصولات آنها به حداقل رسیده است. این روزها نهتنها تفاوت چندانی بین آیفون شرکت اپل یا گلکسی سامسونگ با تولیدات کمپانیهای نوپایی مانند وان پلاس دیده نمیشود بلکه بسیاری از کاربران به دلیل مقرونبهصرفه بودن این گوشی ها در کنار سخت افزار مناسب، استفاده از آنها را ترجیح دادهاند. حال نظر شما به عنوان یک کاربر علاقهمند به استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا چیست؟ بهترین برند تلفن همراه جهان که توانسته انتظارات شما را برآورده کند کدام برند است؟
بسیاری از کاربران ایرانی قدمت و اصالت برندهای معتبری همچون نوکیا و بلک بری را میپسندند و عدهای دیگر، به سمت طراحیهای خلاقانه و نوآورانه سامسونگ و اپل گرایش دارند. مارک های دیگری نیز هستند که مشتریان خاص خودشان را دارند؛ میزو، لی اکو و زد تی ای از این دست برندها بوده که علاوه بر تولید محصولاتی میان تا بالارده، هوای جیب کاربران را نیز دارند.
بهترین برند تلفن همراه در کشورهای چین و هندوستان کدام است؟
اگر کمی به تحلیلهای بازار علاقهمندید و خبرهای گجت نیوز را در این خصوص دنبال کرده باشید، خواهید فهمید -به عنوان نمونه- بازار تلفن همراه در کشور بزرگ و پرجمعیتی مانند چین، در سال 2016 در سیطرهی برندهایی نوپا مانند ویوو و اوپو قرار گرفت که با تولید محصولاتی ارزانقیمت، توانستهاند به این مهم دست یابند. این در حالی است که در کمال ناباوری، برندهای مطرح و معتبری مانند سامسونگ در بین 5 شرکت سازنده تلفن همراه قرار ندارند و محصولات شرکت اپل نیز رتبهای بهتر از چهارمی را نتوانستند کسب کنند. یا به عنوان مثال، اپل و سونی در حال حاضر بیشترین خریداران را در کشور هندوستان به خود اختصاص دادهاند.
با نگاهی به این آمار و بسط دادن آن به سایر بازارهای جهانی، درمییابیم دوره تسلط و اقتدار سامسونگ، اپل، سونی و اچ تی سی به سر آمده و آنها نیز مانند سایرین میبایست برای بقا با برندهایی مانند میزو، وان پلاس و لی اکو بجنگند.
از طرفی هم هستند شرکتهای سازندهای که پس از گذراندن دورهای سخت مجددا به راه اصلی خود بازگشتهاند؛ شاید بتوان گل سرسبد آنها را کمپانی قدیمی و محبوب نوکیا دانست که حالا با تغییر رویه در کنار تغییر مدیریت، چشم به روزهای اوج و تبدیل شدن مجدد به بهترین برند تلفن همراه جهان دوخته است.
افول نوکیا و سونی اریکسون
اگر خاطرتان باشد، زمانی دنیای موبایل تحت سلطه برندهایی مانند نوکیا و سونی اریکسون بود. این کمپانیها بیشتر سهم بازار گوشی های موبایل را در اختیار داشته و باورشان نمیشد روزی از اریکه قدرت به زیر آیند. اما همین آسودگی خیال در کنار ورود کمپانیهایی خلاق با محصولاتی بهروز مانند سامسونگ و اپل، و همچنین توسعه نرم افزارها و سیستم عامل های کاربرپسندتری مانند اندروید و آی او اس در کنار ورود گوشی های هوشمند، بازار تکقطبی تلفن همراه را به میدانی برای رقابت تنگاتنگ تبدیل کرد؛ رقابتی که بازندههای اصلی آن نوکیا و سونی اریکسون بودند. تمامی سهام کمپانی سوئدی-ژاپنی سونی اریکسون در سال 2011 توسط سونی خریداری شد و نوکیا نیز به مایکروسافت فروخته شد؛ معاملهای که نتوانست نام بزرگ نوکیا را زنده کند و حالا با بازگشت نوکیا به فنلاند و تغییر رویه مدیران جدید این کمپانی بختبرگشته، امیدوار است با تغییر پلتفرم و روی آوردن به سیستم عامل اندروید، آبروی از دست رفتهاش را بازگرداند.
ظهور برندهای چینی
روزگاری که برندهای معتبر و اصیلی مانند نوکیا حال و روز خوشی نداشته و مرتب به این کمپانی و آن شرکت واگذار میشدند، برندهایی از شرق آسیا متولد شدند؛ هواوی، شیائومی، میزو، لنوو و حالا هم اوپو و ویوو کمپانیهایی هستند که با هدف قرار دادن کاربرانی با سطوح درآمدی پایین و متوسط، توانستهاند کم کم رشد کرده و حالا سهم بزرگی از بازار را در اختیار بگیرند. از نظر بسیاری از کاربران، محصولات چینی با نسبت هزینه صرفشده برای آنها در کنار امکاناتی که ارائه دادهاند، ارزش خرید بالایی دارند.
ال جی نمادی از مدیریت صحیح
در کنار همه این بحثها و تحلیلها، حیف است از شرکتهایی مانند ال جی سخن به میان نیاوریم؛ شرکتی که کار خود را از سال 1959 و با تولید رادیوی کرهای آغاز کرد و طی سالهای ابتدایی تا همین چند سال پیش به تولید محصولات الکتریکی و خانگی مشغول بود. اما از لحظه ورود ال جی به دنیای گوشی های هوشمند و تولید محصولات سری G و V، شاهد رشد چشمگیر این کمپانی بودیم، تا جایی که محصولات آنها نظیر ال جی وی 20 (LG V20) و ال جی جی 5 (LG G5) در دست کاربران زیادی مشاهده میشود و چشم بسیاری از کاربران را به محصول آتی خود، ال جی جی 6 (LG G6) جلب کرده و سود سرشاری را به همراه داشته است. این نشان میدهد جسارت ورود به بخشی جدید میتواند ناشی از مدیریت صحیح در استفاده از یک برند معتبر و قدیمی باشد.
حال از شما میپرسیم؛ با توجه به این گفتهها و تجربیاتی که کسب کردهاید، بهترین برند تلفن همراه کدام است؟ اپل؟ سونی؟ سامسونگ؟ واقعا چرا؟
واقعبینانه و با ذکر دلیل انتخاب کنیم
بیایید برای لحظاتی هم که شده تعصبات را کنار گذاشته و واقعبینانه به مساله نگاه کنیم. واقعا دلیل انتخاب ما چیست؟ چرا مثلا به جای هواوی، سامسونگ را انتخاب کردهایم؟ آیا کیفیت بالای بدنه و سختافزار فوقالعاده گوشی های آیفون میتواند قیمت نجومی آنها را توجیه کرده و اپل را به عنوان بهترین برند تلفن همراه تبدیل کند؟ آیا با صرف هزینهای تا چند میلیون تومان کمتر و خرید یک گوشی چینی از برند زد تی ای اکسون چیزی از کارایی گجت ما (به نسبت قیمت) کم میشود؟ آیا خرید یک گوشی پرچمدار با قیمتی معقولتر تحت برندهایی مانند اچ تی سی یا ال جی بهصرفهتر نیست؟