گجت Kaalink دود و آلودگی هوا را به جوهر چاپی تبدیل می‌کند

تماشا کنید: گجت Kaalink دود و آلودگی هوا را به جوهر چاپی تبدیل می‌کند

یکی از موسسات وابسته به دانشگاه ام آی تی در کشور هند راه حل جالبی را برای حل معضل آلودگی هوا در کشورهای شلوغ آسیایی به دست آورده است که علاوه بر رفع مشکل، امکان سود بردن آن را هم فراهم می‌کند! این وسیله قادر است دود خارج شده از اگزوز خودرو‌های مختلف را به جوهر قابل استفاده در چاپ تبدیل کند.

نام این وسیله‌ی جالب، Kaalink است که به انتهای قسمت اگزوز خودروهای معمولی متصل خواهد شد. بعد از اتصال و روشن شدن خودرو، این وسیله کربن نسوخته‌ی ناشی از احتراق ناکامل و نامناسب موتور خودرو را جذب کرده و آن را فیلتر می‌کند. البته جزییات فنی مربوط به این اختراع کابردی مخفی مانده است، اما آزمایشگاه‌های Gravinky که زیرمجموعه‌ای از آزمایشگاه تحقیقاتی ام آی تی در هند محسوب می‌شوند، تایید کرده‌اند که نحوه‌ی کار این دیوایس، بیشتر به صورت مکانیکی و بسیار سرراست و ساده است.

گجت Kaalink دود و آلودگی هوا را به جوهر چاپی تبدیل می‌کند

آنیراج شارما (Anirudh Sharma) که موسس این کمپانی تحقیقاتی محسوب می‌شود، در گفت و گویی با خبرگزاری Seeker تایید کرده که محصول آنها مجموعه‌ای از سنسورهای الکترونیکی، دیسک‌های مکانیکی و یک سیستم جمع‌آوری است که به طرز هوشمندانه‌ای در کنار هم قرار گرفته‌اند. دیوایس Kaalink به انتهای اگزوز متصل می‌شود و برای نصب و جداسازی آن از یک سیستم ترکیبی شامل پیچ مثلثی و دستگیره استفاده میشود.

Kaalink حدود ۹۳ درصد از آلودگی را از بین می‌برد!

نکته‌ی حیر‌ت‌آور این است که این وسیله قادر به جذب و فیلتر کردن حدود ۹۳ درصد از آلودگی ایجاد شده بر اثر سوختن ناکامل در داخل موتور خودرو است و البته برای این که بتواند یک اونس جوهر چاپی را به تولید برساند، لازم است که به مدت ۴۵ دقیقه بر روی اگزوز قرار بگیرد. جزییات مربوط به این که کربن جذب شده در جریان این فرآیند چگونه به جوهر تبدیل می‌شود، محرمانه باقی مانده است اما آقای شارما تایید کرده است که این جوهر دارای کیفیت بسیار بالایی بوده و حتی پتانسیل فروش در بازار تجاری برای مصرف‌کنندگان خانگی و شرکت‌های صنعتی را خواهد داشت.

کمپانی سازنده یک کمپین آنلاین را برای جمع‌آوری سرمایه‌ی عمومی مورد نیاز برای تکمیل این پروژه به راه انداخته است و در حال حاضر رانندگان لازم است که وسیله را به طور دستی به اگزوز خودروی خود متصل کنند. مخزن تعبیه شده برای Kaalink قادر است که به مدت حدود دو هفته رانندگی داخل شهر، کربن خارج شده از اگزوز را جمع‌آوری کند و سپس رانندگان لازم است که به تشکیلات آزمایشگاه‌های کمپانی Graviky در این کشور مراجعه کرده و مخزن را تعویض نمایند؛ شما عزیزان گجت نیوزی در تصویر متحرک زیر می‌توانید تفاوت حیرت‌انگیز میان شدت دود خارج شده از اگزوز خودرو، قبل و بعد از نصب این وسیله، را مشاهده کنید:

گجت Kaalink دود و آلودگی هوا را به جوهر چاپی تبدیل می‌کند

البته مطمئنا برای این که گجت کاربردی Kaalink بتواند تاثیر قابل توجهی بر روی وضعیت هوا بگذارد، لازم است که در مقیاس عظیم‌تری تولید شده و خدمات تعویض، نصب و پردازش آن توسط نمایندگی‌های بیشتری در سطح شهر و کشور انجام بگیرد. در حال حاضر یک کمپین مخصوص این پروژه بر روی کیک استارتر در این صفحه ایجاد شده که از هدف ۱۴ هزار دلاری در نظر گرفته شده برای آن، حدود ۱۰ هزار دلارش در عرض یک ماه گذشته تامین شده است.

آنیراج شارما اعلام کرده است که آنها در حال حاضر تنها در منطقه‌ی کوچکی در شهر بنگلور (Bengaluru) هند که به نوعی پایتخت تکنولوژی این کشور محسوب می‌شود، به اجرای این طرح مشغول هستند و محفظه‌های پر شده را نیز در گاراژ خودشان خالی و تعویض می‌کنند. سیستم‌های تشکیل جوهر این مجموعه به مدت سه سال است که در دست توسعه قرار داشته‌اند و به تازگی آزمایشگا‌ه‌های Graviky، قرارداد همکاری جدیدی را با برند آسیایی معروف Tiger Beer آمضا کرده است. در این همکاری مقداری از قلم‌ها، اسپری‌ها و ماژیک‌هایی که دارای Air-Ink (جوهر ساخته شده در جریان این فرآیند از دود خودروها) هستند، در اختیار هنرمندان فعال در زمینه‌ی نقاشی خیابانی قرار داده شده است تا آنها با ساخت آثار مفهومی و طراحی‌های مختلف، آگاهی مردم از این فناوری جدید و اهمیت آن در کاهش آلودگی هوا را بالاتر ببرند. در ویدیوی زیر می‌توانید بیشتر با نحوه‌ی کار و مفهوم و هدف ساخت این وسیله آشنا شوید:

شارما در گفت و گوی خود پیرامون این محصول گفته است که او و همکارانش امیدوار هستند پیشرفت این پروژه با سرعت بیشتری پیگیری شود و در آینده با گسترش آن، از گجت Kaalink در دیگر محل‌های خروج دود نظیر دودکش‌ خانه‌ها و یا دودکش کشتی‌ها نیز استفاده شود. او اهداف بزرگی برای این دستاورد جدید در نظر گرفته است و اعلام کرده که بعد از اتمام آزمایش‌های متعدد و اخذ تاییدیه‌های استاندارد، آنها در زمینه‌های بسیار گسترده‌تری نظیر قطارها، کامیون‌های بزرگ و دودکش‌ها در انواع و ابعاد مختلف از Kaalink برای فیلتر کردن دود خارج شده استفاده خواهند کرد تا به افراد، موسسات، تشکیلات و شرکت‌های خصوصی و دولتی در زمینه‌ی پاکسازی آلودگی محیط خودشان و بازیافت آن استفاده کنند؛ مجموعه‌ای از تصاویر منتشر شده پیرامون تیم تحقیقاتی و نمونه‌های تبلیغاتی استفاده شده از جوهر به دست آمده در جریان این پروژه را در گالری زیر مشاهده می‌کنید:

گالری تصاویر پروژه‌ی ساخت گجت Kaalink

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*