هفته گذشته کمپانی روسی هاورسرف (Hoversurf) که با تولید پهپادها به شهرت رسیده است، با انتشار ویدیویی از هاوربایک الکتریکی و تکنفره اسکورپیون-3 (Hoversurf Scorpion-3)، توجه صاحبان رسانه را به خود جلب کرد. محصول جدید این شرکت که میتوان آن را اولین هاوربایک قابل راندن جهان در نظر گرفت، احتمالا یکی از جذابترین وسیلههایی است که تاکنون دیدهاید!
در واقع سازندگان به دنبال ترکیب سیستم موتورسیکلت با تکنولوژی پهپادها بوده و تلاش کردهاند تا وسیلهای جدید برای ورزشهای مخاطرهآمیز تولید کنند.
این وسیله که شاید حتی به یک هواپیمای برقی نیز شباهت داشته باشد، مناسب افراد مبتدی و حرفهای طراحی شده و برای استفاده از آن، نیازی به گواهینامه موتورسواری یا خلبانی نخواهید داشت. شاید برای استفاده از اسکورپیون-3، تنها نیاز کاربران، علاقه و تمایل به انجام ورزشهای مخاطرهآمیز باشد.
اولین هاوربایک قابل راندن جهان فاصله زیادی با عرضه دارد
اگرچه این وسیله جدید هنوز راه زیادی تا ورود به چرخه تولید دارد، اما هاورسرف آن را به دیگر وسایل دوستداشتنی دیگر همچون Malloy ،Aeofox ،Evolo و Ehang تشبیه میکند. سیستم نرم افزاری داخلی اسکورپیون-3 با محدود کردن برد و سرعت حرکت آن در جهتهای مختلف، امنیت کاربران هنگام راندن این وسیله را تضمین خواهد کرد. هاورسرف میگوید محصول جدید آنها با الهام از موتورهای سنگین و قدرتمند ساخته شده و اساس کار آن، بر پایه حرکت در هوا با تغییر جهت و ارتفاع است.
حالا که سازندگان موفق به تولید اولین هاوربایک قابل راندن جهان شده و تکنولوژی آن را تا این حد توسعه دادهاند، یک سوال مطرح میشود: بعد از هاوربایک چه چیزی تولید خواهد شد؟
سال گذشته بود که یکی از مخترعین خوشذوق، کالین فرز (Colin Furze) با انتشار ویدیویی در یوتیوب، از هاوربایک خود رونمایی کرد که تنها برای مدتی کوتاه و البته به اندازه قانونی در هوا شناور میماند. اخیرا نیز وزارت دفاع ایالات متحده از قرارداد خود با کمپانی انگلیسی Malloy Aeronautics به منظور ساخت وسایل نقلیه برای این سازمان خبر داده است. سال گذشته سازمان راه و ترابری دبی هم برای ساخت و آزمایش پهپادهای حامل مسافر در آسمان شهر، با شرکت Ehang وارد مذاکره شده بود که تمامی این موارد، سرعت و پیشرفت تکنولوژی و تلاش سازندگان برای توسعه سیستمهای مختلف را نشان میدهد.
به این موارد، جت پک و ماشینهای پرنده را هم اضافه کنید؛ وسایلی که بسیاری از شرکتها همچون اوبر و ایرباس برای تولید آنها برنامههای زیادی دارند. تنها یک سال بعد از استفاده از کلمه هاور (hover) برای توضیح محصولاتی با توانایی شناور ماندن، حالا شاهد تولید وسایلی هستیم که واقعا این قابلیت را دارند.