بر طبق جدیدترین آمار منتشر شده توسط سازمان برنامه جهانی غذا، 795 میلیون نفر در دنیا (یک نفر از هر ۹ نفر) غذا کافی برای خوردن ندارند؛ اکثریت این افراد در کشورهای در حال توسعه و مناطق بحرانزده زندگی میکنند و از کمترین امکانات رفاهی محروماند. کمک به حل این بحران دغدغه عدهای از اهالی تکنولوژی است و در همین راستا، یک استارتاپ بریتانیایی با نام Windhorse Aerospace، ایده ساخت پهپاد خوراکی Pouncer، ساخته شده از مواد قابل خوردن را برای رساندن غذا به افراد نیازمند، ارائه کرده است. در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.
سازمانها و کمپانیهای فراوانی با نیّات بشر دوستانه، دست به اقداماتی در راستای کمک به افراد فقیر و محروم نقاط مختلف جهان میزنند. استارتاپ Windhorse Aerospace هم یکی از این کمپانیهاست که ایده جالبی برای افزایش بازدهی غذا رسانی به مناطق محروم مطرح کرده است. این ایده که طبق آخرین اخبار منتشر شده هنوز در مراحل طراحی به سر میبرد، پهپاد خوراکی Pouncer نام دارد. Pouncer پهپادیست که پس از پرتاب شدن در منطقه تعیین شده، عمل غذا رسانی را انجام داده و خودش هم به عنوان غذا مصرف میشود.
بدنه پهپاد خوراکی Pouncer احتمالا از موم عسل و یا سبزیجات فشرده شده، ساخته میشود
جزئیات دقیقی در مورد نمونه اولیه پهپاد Pouncer منتشر نشده اما اینطور که به نظر میرسد، طول بالهای آن در حدود ۳ متر خواهد بود و بدنه آن احتمالا از موم عسل و یا سبزیجات فشرده شده ساخته میشود. همچنین، سازندگان این پهپاد در مصاحبهای با سرویس خبری فایننشال تایمز، خبر از ساختن قسمتهای مربوط به فرود آن با استفاده از سالامی (نوعی سوسیس) دادهاند! به گفته سازندگان Pouncer، سالامی مقاوم است و استحکام کششی و انعطاف پذیری مناسبی دارد.
خبر ایده پهپاد خوراکی Pouncer مدتی پیش منتشر شد، اما استفاده از سالامی برای سالم به زمین نشاندن آن برای اولین بار اعلام شده است. از طرفی ایده ساخت چنین پهپادی هوشمندانه است؛ مناطق بحرانزده قادر خواهند بود که وسیله آورنده مواد غذایی را هم مصرف کنند و به این صورت کمکرسانی با کمترین هدررفت ماده و انرژی انجام میشود، ولی از طرف دیگر، فرود به کمک سوسیس را به سختی میتوان جدی گرفت! کوین واتکینز (Kevin Watkins)، رئیس سازمان خیریه صندوق نجات کودکان (Save the Children)، جزو کسانی است که این ایده را جدی نگرفته و آن را وسیلهای برای جلب توجه خطاب کرده است.
واتکینز در مصاحبه با فایننشال تایمز اینگونه اظهار کرد:
مناطق بحرانزده جایی برای تست کردن پروتوتایپ ها با روش آزمون و خطا نیستند؛ این مناطق شدیدا به کمک نیازمندند.
ما هم امیدواریم که سازندگان پهپاد خوراکی Pouncer، گرسنگی جهانی و بحرانهای پیشروی بشریت را جدی گرفته باشند و تنها به دنبال ماهی گرفتن از آب گلآلود و کسب شهرت نباشند. البته این حقیقت که شرکتهایی پا را فراتر از اهداف اقتصادی و کسب درآمد میگذارند و برای اهداف بشردوستانه تلاش میکنند، مایه دلگرمی است. کمک به هم نوعان جزو اهداف ارزشمندی است که باعث ایجاد احساس رضایت قلبی میشود.