دانشمندان با استفاده از تصاویر ناسا از سیاره مریخ و شبیهسازیهای کامپیوتری به نتایج جدید و جالبی در مورد آتشفشان های موجود در این سیاره دست پیدا کردند. به عقیده محققان، آتشفشان های مریخ همزمان با عصر نابودی دایناسورها در زمین، رو به خاموشی رفتند.
محققانی از دانشگاه جنوب کالیفرنیا در جدیدترین پژوهشهای خود به این نتیجه دست پیدا کردند که یکی از فعالترین آتشفشان های مریخ در حدود 50 میلیون سال قبل یعنی در زمان یک نابودی زیستی بزرگ بر روی زمین، به آخرین روزهای حیات خود رسیده است. این محققان با توجه به تصاویر ناسا که از کوهستان مارتیان مریخ به دست آمده، متوجه شدند که آخرین نشانههای مربوط به گذارههای آتشفشان آرسیا مونز (Arsia Mons) در مریخ به 50 میلیون سال پیش بازمیگردد.
یکی از دانشمندان ناسا به نام جیکوب ریچاردسون (Jacob Richardson) در این باره اظهار کرد:
ما حدس میزنیم که بیشترین میزان فعالیت آتشفشان های مریخ به حدود 150 میلیون سال قبل برمیگردد که با اواخر دوره ژوراسیک در زمین همزمان است اما تقریبا 50 میلیون سال پیش، این آتشفشانها به کلی غیرفعال شدند.
محققان در انجام این پژوهش با استفاده از شبیهسازیهای کامپیوتری توانستند به اطلاعات دقیقتری در مورد این موضوع دست پیدا کنند. الیسیوم (Elysium) نام یک کوه عظیم دیگر در مریخ است که در این تحقیق مورد مطالعه قرار گرفت. این کوه حدود 16 هزار متر از سطح سیاره سرخ ارتفاع دارد و بلندی آن تقریبا 2 برابر قله اورست است.
بررسی آتشفشان های مریخ برای ماموریتهای انسانی در این سیاره، اهمیت زیادی دارد
بررسی ترکیب گدازههای این کوه آتشفشانی، نشاندهندهی این موضوع است که ساختار گوشته مریخ نسبت به زمین بسیار پیچیدهتر از تصورات قبلی دانشمندان است و شباهت خیلی زیادی به زمین دارد. تحقیق و بررسی در مورد آتشفشان های مریخ، کمک بسیاری به ماموریتهای انسانی در این سیاره خواهد کرد؛ چرا که این آتشفشانها یکی از بزرگترین تهدیدات فضانوردان آینده و مسافران مریخ به شمار میرود.