وزارت امنیت داخلی ایالات متحده آمریکا چند روز قبل اعلام کرد در پروازهای صورت گرفته به این کشور از هشت کشور واقع در خاورمیانه، یک محدودیت جدید برای حمل کالا اعمال خواهد شد. پیشتر نیز اخباری پیرامون محدودیت حمل لوازم دیجیتال در پروازهای به سوی آمریکا شنیده بودیم، اما با انتشار این خبر رسمی، تمام حدس و گمانها به واقعیت تبدیل شدند. بر اساس قانون جدید، حمل وسایل الکترونیکی بزرگتر از گوشی هوشمند به داخل کابین هواپیما ممنوع خواهد بود. با توجه به این تعریف، مسافران هشت کشور خاورمیانهای نمیتوانند تبلت، لپ تاپ، کتابخوان دیجیتال، دوربین، دی وی پی پلیر همراه و دستگاه بازی قابل حمل را حین سفر در کنار خود داشته باشند.
البته، محدودیت حمل لوازم دیجیتال در پروازهای به سوی آمریکا به این معنی نیست که کاربران باید به طور کامل قید همراه داشتن آنها را بزنند، بلکه میتوان آنها را بعد از کنترل، در قالب پکیجهایی در قسمت بار هواپیما قرار دارد. وزارت امنیت داخلی و اداره امنیت حمل و نقل آمریکا هنوز دلیلی منطقی برای اعمال محدودیت حمل لوازم دیجیتال در پروازهای به سوی این کشور ارائه نکردهاند. همچنین مشخص نیست بر چه اساسی پروازهای یک خط هواپیمایی تحت تاثیر این قانون قرار خواهد گرفت و معیار انتخاب دقیقا چه چیزهایی هستند. حتی مشخص نیست آیا این محدودیت، ارتباطی به ممنوعیت مهاجرت از سوی چند کشور واقع در خاورمیانه دارد یا خیر.
اخبار مرتبط با محدودیت حمل لوازم دیجیتال در پروازهای به سوی آمریکا، زمانی به سرعت در اینترنت پخش شد که هواپیمایی رویال اردن، آن را در قالب یک توییت برای اطلاعرسانی به مسافران منتشر کرد، توییتی که مدتی بعد سریعا حذف شد! مطبوعات وزارت امنیت داخلی به این موضوع اشاره کردهاند که در بررسیهای اخیر مشخص شده گروههای تروریستی، همچنان پروازهای خارجی را هدف قرار داده و با قاچاق دستگاههای الکترونیکی دارای مواد منفجره در درونشان، امنیت سفرهای هوایی را به خطر میاندازند. بر اساس گفتههای این مطبوعات، اداره امنیت حمل و نقل بعد از مشاوره با گروهها و سازمانهای مربوطه، به این نتیجه رسیده که باید احتیاط را رعایت کرده و برای افرایش ایمنی، در حمل لوازم دیجیتال در پروازهای به سوی آمریکا محدودیت اعمال کند. به این ترتیب، از این پس در پروازهای به سمت شهرهای ایالات متحده آمریکا، شاهد بررسیهای دقیقتری در وسایل مسافران خواهیم بود.
محدودیت حمل لوازم دیجیتال در پروازهای به سوی آمریکا، به 9 خط هوایی واقع در 10 فرودگاه 8 کشور اعمال خواهد شد. مقامات ارشد دولت آمریکا، در روز دوشنبه طی یک کنفرانس خبری این قانون جدید را تایید کردند. این محدودیت به کشورهای اردن، قطر، کویت، مراکش، امارات، عربستان، مصر و ترکیه اعمال خواهد شد. در این کشورها، خطوط هوایی رویال اردن (Royal Jordanian)، اجیپت ایر (Egypt Air)، ترکیش ایرلاینس (Turkish Airlines)، سعودی عربین ایرلاینس (Saudi Arabian Airlines)، کویت ایرویس (Kuwait Airways)، رویال ایر مراک (Royal Air Maroc)، قطر ایرویس (Qatar Airways)، امارات (Emirates) و اتحاد ایرویس (Etihad Airways) تحت تاثیر قانون محدودیت حمل لوازم دیجیتال قرار گرفتهاند.
قانون جدید به عنوان یک بخشنامه امنیتی توسط اداره امنیت حمل و نقل ایالات متحده آمریکا صادر شده و خطوط هواپیمایی ذکر شده تنها نود و شش ساعت برای قبول آن فرصت دارند، در غیر این صورت وزارت امنیت داخلی در همکاری با اداره هوانوردی فدرال فرمان لغو ترخیص کالا از گمرک را برای این خطوط هوایی صادر خواهد کرد.
همچنین بخوانید :
هنوز مشخص نیست هدف نهایی از اعمال محدودیت حمل لوازم دیجیتال در پروازهای به سوی آمریکا چیست، چرا که این قانون تنها فرآیند پرواز با هواپیما را دست و پا گیر کرده و اعمال آن در بلند مدت، بدون شک موجی از اعتراضات را در پی خواهد داشت. به محض شنیدن اخبار محدودیت حمل لوازم دیجیتال ، همه افکار به سمت قانون ممنوعیت مهاجرت از سوی چند کشور مسلمان رفت و تحلیلگران در تلاشند تا ارتباط میان این قانون که توسط خود دونالد ترامپ وضع شده را با قانون جدید محدودیت حمل لوازم دیجیتال پیدا کنند. تاکنون اعمال این دسته از محدودیتها، به جای خنثیکردن تهدیدات بالقوه از سوی تروریستها، تنها موج خشم و نفرت را نسبت به آمریکا بیشتر کرده است.
محدودیت حمل لوازم دیجیتال به خطوط هوایی اعمال شده است
وزارت امنیت داخلی آمریکا تاکید کرد این قانونی است که در آن نام خطوط هوایی برده شده و قرار نیست تا کشور و یا بیزینس خاصی را هدف قرار دهد. بر اساس گفتههای مقامات دولتی، از بین فرودگاههایی که وزارت امنیت داخلی و اداره هوانوردی فدرال آنها را تهدید تلقی میکنند، این 9 خط هوایی دارای پرواز مستقیم به آمریکا از همین فرودگاهها هستند. لیست تمامی فرودگاههایی که توسط وزارت امنیت داخلی آمریکا فراهم شده، شامل فرودگاه بینالمللی ملکه علیا (Queen Alia International Airport)، فرودگاه بین المللی قاهره (Cairo International Airport)، فرودگاه بین المللی آتاتورک (Ataturk International Airport)، فرودگاه بین المللی ملک عبدالعزیز (King Abdul-Aziz International Airport)، فرودگاه بینالمللی ملک خالد (King Khalid International Airport)، فرودگاه بینالمللی کویت (Kuwait International Airport)، فرودگاه محمد وی (Mohammed V Airport)، فرودگاه بینالمللی حمد (Hamad International Airport)، فرودگاه بینالمللی دبی (Dubai International Airport) و فرودگاه بینالمللی ابوظبی (Abu Dhabi International Airport) است.
متاسفانه مقامات هنوز به سوالات بسیار مهمی پیرامون قانون جدید محدودیت حمل لوازم دیجیتال پاسخ ندادهاند. به عنوان نمونه، اگر لوازم دیجیتالی بزرگ به عنوان مکانی برای جاسازی بمب تهدید محسوب میشوند، چه تفاوتی بین نگهداری آنها در کابین و قسمت حمل بار وجود دارد؟