فناوری جدید لای فای

فناوری جدید لای فای به سرعت 40 گیگابایت بر ثانیه رسید

این روزها دغدغه اکثر کاربران، محدودیت‌های حجم اینترنتشان است و کمتر کسی با مشکل کمبود سرعت مواجه است. با این حال اگر شما نیز از آن دسته کاربران هستید که هنوز هم سرعت اتصال وای‌فای به سطح انتظارتان نرسیده است، مطمئنا فناوری جدید لای فای (Li-Fi) می‌تواند تغییر بزرگی برایتان ایجاد کند. لای فای (یا همان وای‌فای مبتنی بر نور) قول سرعت اتصال 100 برابر بیشتر نسبت به وای‌فای را به کاربران داده است.

بیشتر سیستم‌های مبتنی بر لای فای جهت انتقال دیتا به چراغ‌های LED وابسته هستند و به همین خاطر فراگیر شدن چنین فناوری جدیدی در محیط خارج از آزمایشگاه با محدودیت‌هایی مواجه است. با این حال محققان اخیرا نوع جدیدی از اتصال لای فای را طراحی کرده‌اند که در انتقال دیتا از اشعه فروسرخ بهره می‌برد. طبق جدیدترین گزارشات لو رفته، این فناوری جدید لای فای با سرعت 40 گیگابایت بر ثانیه رکورد جدیدی را ثبت کرده است.

فناوری جدید لای فای شگفت آور است

اما برای کسانی که تاکنون با این سیستم آشنایی نداشته‌اند باید بگوییم که این سیستم ارتباطی اولین بار در سال 2011 معرفی شد. این فناوری بر پایه ایده انتقال دیتا به کمک نور غیر قابل مشاهده LED طراحی شده است. تست‌های آزمایشگاهی نشان داده‌اند که این نوع اتصال از لای فای قادر به انتقال دیتا با سرعت 224 گیگابایت بر ثانیه است. در سال 2015 و پس از آزمایش فناوری جدید لای فای در دنیای خارج از آزمایشگاه، این سرعت بسیار بالا به 1 گیگابایت بر ثانیه کاهش یافت که هنوز هم در نوع خود بسیار زیاد بود. بدین ترتیب خیل عظیمی از کاربران به رسیدن این فناوری در خانه و اداره خود امیدوار شدند. در این راه تنها به یک لامپ LED نیاز دارید.

اما در استفاده از لای فای مبتنی بر LED مشکلاتی بر سر راه کاربران وجود دارد. از آنجایی که چنین اتصالی جهت عملکرد خود به روشن بودن نور نیاز دارد، باید وب‌گردی و تماشای آنلاین فیلم در فضای تاریک اتاق و بر روی تخت را فراموش کنید.

همچنین کاملا مشابه با وای‌فای، در فناوری جدید لای فای ، لامپ مربوطه جهت انتقال دیتا به چند دستگاه مورد استفاده همزمان قرار می‌گیرد و هرچه تعداد دستگاه‌ها بیشتر باشد، با افت سرعت مواجه خواهید شد. جهت حل چنین مشکلاتی، یکی از دانشجویان دوره دکترای دانشگاه آیندهوون در هلند – جوئن آه – با بررسی‌های خود توانست نوع جدیدی از فناوری اتصال لای فای مبتنی بر نور فروسرخ را طراحی کند. لای فای با فرو سرخ ایده جدیدی نیست و در گذشته نیز توسط برخی پژوهشگران مطرح شده است، اما سیستم‌های آزمایشی قدیمی از آینه‌های متحرک و پر مصرفی جهت انتشار نور فرو سرخ بهره می‌برد و به همین دلیل آنچنان موفق نبود.

اما این نوع از فناوری جدید لای فای جهت انتقال دیتا از آنتن‌های کنش‌پذیر بهره می‌برد که برخلاف آینه‌های قدیمی بخش‌های متحرک ندارند.

این ایده جدید به سادگی نمی‌تواند سرعت و اتصال بدون بدون تداخل وای فای را پشت سر بگذارد. خبری از بخش‌های متحرک در اینجا نیست و کمتر به انرژی نیاز داریم.

دانشگاه آیندهوون اوایل هفته جاری در گزارشی عنوان کرد که این فناوری جدید در آزمایش‌های اولیه توانسته است به سرعت دانلود 42.8 گیگابایت بر ثانیه در فاصله 2.5 متری برسد.

جهت بررسی و تحلیل بیشتر این میزان سرعت باید بگوییم که میانگین سرعت دانلود کاربران در هلند حدود 17.6 مگابایت بر ثانیه است (2 هزار برابر کندتر) و بهترین سیستم وای‌فای می‌تواند به سرعت 300 مگابایت بر ثانیه برسد (حدود 100 برابر کندتر). این تیم تحقیقاتی در حال حاضر منتظر انتشار رکورد سرعت 42.8 گیگابایت بر ثانیه‌ای فناوری جدید لای فای در یک ژورنال است و بنابراین در حال حاضر هنوز نمی‌توانیم در این زمینه مطمئن باشیم. با این حال جهت مشاهده اطلاعات و انتشارات زودتر از موعد می‌توانید از این لینک و همچنین این لینک استفاده کنید. در حال حاضر تنها چیزی که از این سیستم می‌دانیم، تشعشع دیتای بی‌سیم به وسیله چند آنتن نوری مرکزی است که بر روی سقف تعبیه شده‌اند.

فناوری جدید لای فای

هر دستگاه اشعه نوری مخصوص خود را دریافت می‌کند که طول موج مشخصی دارد. بدین ترتیب فرقی نمی‌کند از چند تلفن هوشمند و رایانه در این سیستم استفاده شود؛ سرعت هرگز کاهش نخواهد یافت.

اشعه فروسرخی که در این سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرد بیش از 1500 نانومتر است و محدوده فرکانس آن به 200 تراهرتز می‌رسد. برای مقایسه باید بگوییم اتصال وای فای از موج‌های رادیویی با فرکانس 2.5 یا 5 گیگاهرتز استفاده می‌کند که تداخل بیشتری با هم دارند. همچنین از آنجایی که طول موج اشعه فرو سرخ در فناوری جدید لای فای توسط شبکیه چشم ما دیده نمی‌شوند، قادر به مشاهده این امواج نیستیم. البته لای فای مبتنی بر فرو سرخ هنوز در زمینه سرعت آپلود مورد بررسی قرار نگرفته است و در حال حاضر بدین منظور از موج‌های رادیویی استفاده می‌کند.

با اینکه همین نوع جدید از فناوری لای فای نیز مشکلات و محدودیت‌های خاص خود را دارد، اما همین نکته که در حال حاضر محققان تلاش‌های بی‌وقفه‌ای در زمینه آماده‌سازی آنها دارند، در نوع خود خبر بسیار خوبی است. نظر شما در مورد این مقاله و فناوری جدید لای فای چیست؟

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*