غولهای تکنولوژی سرمایهگذاری فراوانی بر روی فناوریهای واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) میکنند؛ بر اساس این باور که آینده سرگرمیهای دیجیتال توسط این تکنولوژیها و رقم خواهد خورد. اما این جهتگیری دنیای سرگرمی دانشمندان علوم انسانی را به فکر واداشته که آیندهای که در آن VR و AR نقش بزرگی در زندگی افراد ایفا کنند، چگونه خواهد بود و چه تغییراتی در تمدن بشریت ایجاد خواهد شد. فیلمها و سریالهای علمی تخیلی مختلفی هم با تمرکز بر جنبههای مثبت و منفی این تکنولوژیها ساخته شدهاند؛ مانند اپیزود سربازان در برابر آتش سریال آینه سیاه (Black Mirror). در همین رابطه، یک فیلمساز بریتانیایی به نام ماگالی باربه (Magali Barbé)، فیلم کوتاه Strange Beasts (جانوران عجیب) را ساخته است که دیدن آن ممکن است نظر شما در مورد تکنولوژی واقعیت افزوده را تغییر دهد.
فیلم کوتاه Strange Beasts مانند ویدیوهای معرفی محصولات استارتاپ ها شروع میشود که در آن بازی واقعیت افزوده Strange Beasts توسط مدیرعامل شرکت سازنده بازی، ویکتور وبر، معرفی میشود. ویکتور در ادامه توضیح میدهد که کاربران از طریق تراشههای نانویی که در مردمک چشمشان کار گذاشته میشود، قادر خواهند بود جانوران دلخواهشان را در بازی خلق کرده و از آنها به عنوان حیوانات خانگی نگهداری کنند. در اواسط فیلم دختر ویکتور به بیننده معرفی شده و قابلیتهای بازی برای تعامل جانوران ساخته شده توسط کاربران مختلف نمایش داده میشود. اما در دقایق آخر فیلم کوتاه Strange Beasts، حقیقت پشت زندگی ویکتور و عمق تنهایی او برای بیننده آشکار میشود.
فیلم کوتاه Strange Beasts
Strange Beasts اولین فیلم کوتاه ساخته شده در مورد آثار منفی تکنولوژی AR بر جامعه و زندگی افراد نیست؛ فیلمهای کوتاه دیگری همچون Sight، محصول سال 2012 و HYPER-REALITY، محصول 2016 هم در این رابطه ساخته شدهاند. هدف ساخت این آثار، یادآوری لزوم احتیاط در استفاده از تکنولوژیهای مختلف است. شاید توقف پیشرفت تکنولوژی امکان پذیر نباشد، اما با افزایش آگاهی در مورد آثار احتمالی این پیشرفتها، میتوان از نتایج منفی حاصل از آنها جلوگیری کرد.