تماس صوتی تلگرام نیامده فیلتر شد! این مطلبیست که دقایقی پیش بر روی خروجی وبسایت گجت نیوز قرار گرفت و خبر از فیلتر قابلیت تماس صوتی تلگرام داد. البته در این بین کاربران ایرانی این اپلیکیشن نیز واکنشهایی به این خبر داشتند.
فیلتر قابلیت تماس صوتی تلگرام توسط اپراتورها انجام شد
سرانجام در ساعات پایانی شب گذشته، قابلیت تماس صوتی تلگرام (که مدتی پیش به ویژگیهای این برنامه اضافه شد) برای کاربران ایرانی فعال شد و آنها را قادر ساخت تا با کیفیت صدایی بسیار بیشتر و -البته- هزینهای به مراتب کمتر، به برقراری مکالمات صوتی از طریق اپلیکیشن تلگرام بپردازند. در همان ساعات ابتدایی، کاربران برخی مناطق گزارشاتی مبنی بر ایجاد اختلال در عملکرد این قابلیت به گجت نیوز ارسال کردند که در ابتدا تصور میشد به دلیل هجوم کاربران و از کار افتادن سرورهای تلگرام باشد.
اما طولی نکشید که پاول دوروف (Pavel Durov) مدیر تلگرام، در صفحه رسمی توییتر خود این خبر را تکذیب کرده و دلیل آن را فیلتر قابلیت تماس صوتی تلگرام توسط اپراتورهای تلفن همراه در داخل کشور عنوان کرد که شوک عجیبی را به همه کاربران وارد آورد.
بله ما قابلیت تماس صوتی تلگرام را برای کاربران ایرانی فعال کردیم اما اپراتورهای ایرانی امکان برقرای تماس صوتی تلگرام را فیلتر کردهاند. برای پیگیری این موضوع به اپراتورهای خود اعتراض کنید! پاول دوروف
دقایقی پس از آن، اپراتورهای تلفن همراه در بیانیههایی جداگانه این مشکل را از سوی خود ندانسته و توپ را به زمین «کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ» انداختند.
اصولا بحث فیلترینگ از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت و کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ پیگیری میشود و اپراتورها نقشی در این رابطه ندارند. روابط عمومی همراه اول
این در حالیست که وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات نیز اعلام کرد که نقشی در فیلتر قابلیت تماس صوتی تلگرام نداشته است.
نقشی در فیلترینگ تماس صوتی تلگرام نداریم و اپراتورها در ارائه خدمات به کاربران مختار هستند. روابط عمومی وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات
اما در این بین، کاربران ایرانی نیز بیکار ننشسته و با هجوم به صفحات مجازی اپراتورهای تلفن همراه کشور، اعتراض خود را هم به صورت مودبانه و هم با فحاشی به این شرکتهای مخابراتی اعلام کردند.
البته به نظر میرسد فیلترینگ مکالمه صوتی تلگرام تنها توسط سه اپراتور مطرح کشور، یعنی ایرانسل، همراه اول و رایتل صورت گرفته و مابقی کاربران استفادهکننده از خدمات شرکتهای ارائهدهنده اینترنت مانند مخابرات، شاتل و هایوب مشکلی در این خصوص ندارند. به نظر میرسد بزرگترین دلیل اپراتورهای تلفن همراه جهت فیلتر این قابلیت مهم، روی آوردن کاربران به استفاده از این ویژگی و ضرر و زیان ناشی از این تغییر رویکرد مردم به برقراری مکالمات صوتی روزمره خود باشد.
اما آیا این دلیل به قدری توجیهکننده است که شرکتهای ارائهدهنده اینترنت همراه کاربران خود را از داشتن ارتباطی ارزانتر و باکیفیتتر محروم کند؟ شما پاسخ دهید.