مایکروسافت به تازگی نسل جدید تیلت های سرفیس خود را با شعار ” جایگزینی برای لپ تاپ ها ” معرفی نموده است.در طرف دیگر اپل هم خط تولید دستگاههای Retina MacBook Pro خود را اندکی ارتقا داد تا قدرت آنها را بیشتر نماید.در این مقاله 2014 MacBook Pro با صفحه نمایش رتینا را در کنار Surface Pro 3 قرار داده ایم تا ببینیم نقاط ضعف و قدرت این دو محصول در مقابل هم چیست.با گجت نیوز همراه باشید.
پیش از شروع، به یاد داشته باشید که در این مقایسه از نسخهی 13 اینچی مکبوکپروی رتینا استفاده شده است. اپل یک نسخهی 15 اینچی از این دستگاه را نیز ارائه داده است، اما نسخه 15 اینچی رقیب مناسبی برای سرفیس 12 اینچی به شمار نمیرود.
اندازه
مکبوکپروی رتینای جدید دارای همان ابعاد مدل سال 2013 خود است. اما، سرفیس پرو 3 حدود هشت درصد کوتاهتر و هفت درصد باریکتر از دستگاه اپل میباشد. سرفیس به طور کلی دارای ابعاد مناسبی به عنوان عضوی از خانوادهی لپتاپها میباشد، اما به عنوان یک تبلت، مدل بزرگی به شمار میرود.
سرفیس به عنوان یک کامپیوتر شخصی کامل، بسیار باریک طراحی شده است. حتی با اتصال کیبورد، هنوز 23 درصد باریکتر از رتینا مکبوک است.
وزن
Surface Pro 3 با توجه به اندازهی خود، بسیار سبک نیز ساخته شده است. حتی با در نظر گرفتن وزن کیبورد، این دستگاه 30 درصد سبکتر از Retina MacBook است.
جنس بدنه
هیچ تغییری در رویکرد کمپانیهای اپل و مایکروسافت در بخش جنس بدنه مشاهده نخواهید کرد، به طوری که دو مدل جدید هم از آلومینیوم و منیزیم در ساختار خود مانند نسخههای قبل استفاده میکنند.
نوع کیبورد
واضح است که در حال مقایسهی یک لپتاپ اختصاصی (مکبوک) و یک دستگاه ترکیبی تبلت/لپتاپ قابل تغییر (سرفیس) هستیم. کاور پلاستیکی کیبورد سرفیس قابل جدا شدن بوده و به صورت مجزا فروخته میشود.
کیبورد دارای نور پسزمینه
با عرضهی کاورهای کیبورد Type Cover 2 (که در کنار Surface Pro 2 از اواخر 2013 عرضه شد)، مایکروسافت کلیدهای دارای نور پس زمینه را به خط تولید سرفیس افزود. کاور پرو 3 هم به این سنت ادامه داده، همانطور که مکبوک نیز دارای این قابلیت است.
ترکپد
بحثی در این بخش نیست، زیرا ترکپد شیشهای و بزرگ مکبوک قطعا برندهی قطعی است. تاچپد سرفیس پرو 3 نه تنها از پلاستیک ساخته شده، بلکه نیمی از ابعاد ترکپد مکبوک را دارا میباشد.
مساله فراتر اینکه، ترکپد مکبوک از مزیت حرکات چندلمسی برخوردار است. ناوبری ترکپد در ویندوز اهمیت کمتری دارد و اغلب محدود به چند حرکت سادهی ماوس مانند اشاره، کلیک و اسکرول است.
صفحهنمایش لمسی
البته نبود یک ترکپد خوب در سرفیس نمیتواند نقص بزرگی برای این دستگاه به شمار رود، زیرا سرفیس مجهز به یک نمایشگر لمسی میباشد که به کاربران خود در اجرای ویندوز کمک میکند.
قلم
قلم سرفیس مایکروسافت از دیگر مزیتهای بزرگ کار با سرفیس است. جدیدترین نسخه از این محصول دارای ویژگی OneNote میباشد که به کاربر اجازهی راهاندازی برنامههای یادداشتبرداری را از هر مکانی تنها با کلیک کردن بالای قلم، دارند.
صفحهنمایش (اندازه)
صفحهنمایش مکبوک از نظر اندازه، 20 درصد بزرگتر از صفحهنمایش سرفیس است. با این حال، اگر مایکروسافت نمایشگر دستگاه خود را اندکی بزرگتر میساخت، سرفیس به عنوان یک تبلت بسیار مضحک به نظر میرسید.
صفحهنمایش (رزولوشن)
مکبوک دارای نمایشگر واضحتری است و حتی میتوان ادعا کرد که نمایشگر رتینای آن بهترین نمایشگر موجود میباشد. اگرچه تراکم پیکسل صفحهنمایشهای دو مدل مورد بررسی ما تقریبا به یکدیگر نزدیکاند، به یاد داشته باشید که از سرفیس اغلب به عنوان یک تبلت استفاده میشود و از این رو کاربران آن را با فاصلهی کمتری از چشمان خود نگه میدارند. صفحهنمایش سرفیس در حالت لپتاپ فوقالعاده است، اما به عنوان یک تبلت چندان عالی به نظر نمیرسد.
پردازنده
مکبوک دستگاه سریعتری است، اما در تصویر تنها پردازندههای میان ردهای را برای هر دو دستگاه میبینیم. با پرداخت هزینهی بیشتر، به پردازندههای سریعتری در هر دو مدل دست خواهید یافت و میتوانید از Intel Core i7 در هر دو استفاده کنید.
گرافیک
هر دو سیستم مجهز به کارتهای گرافیک اینتل شدهاند، اما اپل برتری محسوسی در این بخش دارد.
رم
این بخش از تغییرات مهم مکبوک رتینای جدید بوده است، به طوری که این دستگاه اکنون کار خود را با حداقل رم هشت گیگابایت آغاز کرده است.
فضای ذخیرهسازی
مکبوک، فضاهای ذخیرهسازی بیشتری را ارائه میدهد، با این حال اگر به قیمت در برابر حافظهی این دو دستگاه نگاهی بیاندازید، سرفیس را ترجیح خواهید داد. برای مثال، سرفیس پرو 3 با حافظهی 128 گیگابایت (به همراه کاور کیبورد) دارای قیمت 1130 دلار بوده، در حالی که مکبوک با همین میزان حافظه، 1300 دلار قیمت دارد. هرچند، مکبوک از مزایای دیگری برخوردار است، از این رو نمیتوان بر بهتر بودن ارزش کلی سرفیس تاکید کرد.
USB 3.0
مکبوک به دو پورت USB 3.0 مجهز شده، در حالی که در سرفیس یک عدد از این نوع پورت وجود دارد.
تاندربولت
در نوتبوک اپل، به دو پورت تاندربولت دسترسی خواهید داشت. اغلب دستگاههای ویندوزی اساسا دارای پورتهای تاندربولت نیستند و سرفیس پرو 3 هم از این قاعده مستثنی نیست.
کارت SD
مکبوک دارای یک کارتخوان SD داخلی و اندازه کامل است، در حالی که سرفیس از اسلات کوچکتر کارتهای microSD پشتیبانی میکند. microSDها کاربردیتر بوده و میتوانند به عنوان یک فضای ذخیرهسازی نیمه دائمی برای سرفیس شما مورد استفاده قرار گیرند. با این حال اگر میخواهید از اسلات SD مکبوک خود نیز بدین صورت بهره ببرید، نیاز به استفاده از SDکارتهایی مانند Transcend JetDrive Lite خواهید داشت.
خروجی ویدئو
اگر بخواهید مکبوک خود را به یک مانیتور خارجی یا تلویزیون متصل کنید، تنها کاری که لازم است انجام شود اتصال کابل HDMI به پورت مرتبط با آن میباشد. در سرفیس، باید یک کابل مخصوص (یا آداپتور) را بدین منظور خریداری کنید تا از مزایای پورت کوچکتر Mini DisplayPort آن بهره ببرید. همچنین گزینهی خروجی ویدئوی مبتنی بر USB در هر دو دستگاه وجود دارد.
باتری
تخمین تولیدکنندگان این دو دستگاه برای باتری در کاربرد وب هر دو تقریبا یکسان است. پردازندههای هاسولی که در این دو استفاده شده، به آنها در دوام بیشتر باتری نسبت به مدلهای قبل از سال 2013 کمک زیادی میکند.
دوربین
سرفیس که در ردهی تبلتها نیز قرار دارد، دارای دو دوربین در پشت و جلوی بدنهی خود است. اما مکبوک به عنوان یک لپتاپ، فقط دارای یک وبکم استاندارد در جلوی بدنهی خود میباشد.
وای-فای
هر دو دستگاه از جدیدترین و سریعترین استاندارد وای-فای، 802.11ac، پشتیبانی میکنند. فقط به یاد داشته باشید که نیاز به یک روتر سازگار برای لذت بردن از این سرعت بالا دارید. البته هر دو دستگاه از استانداردهای قدیمیتر وای-فای به خوبی پشتیبانی مینمایند.
نرمافزار
بر روی مکبوک، سیستمعامل OS X Mavericks اجرا میشود (که به زودی به نسخهی OS X 10.10 Yosemite ارتقا مییابد)، در حالی که سرفیس از Windows 8.1 Pro مایکروسافت پشتیبانی میکند.
هر پلتفرم طرفداران خاص خود را دارد، اما مکبوک حداقل دارای یک مزیت فوقالعاده است: شما میتوانید هر دو سیستمعامل OS X و ویندوز را بر روی آن اجرا کنید. تنها کافیست ویندوز را بر روی یک ماشین مجازی در OS X یا در یک پارتیشن جداگانه نصب نمایید. اگرچه از نظر فنی میتوان بر روی سرفیس نیز OS X VM را اجرا کرد، اما شیوهی قانونی و رسمی برای این کار وجود ندارد، زیرا اپل نرمافزار خود را تنها برای مک در نظر گرفته است.
تاریخ انتشار
اپل درست هفتهی گذشته خط تولید مکبوکهای رتینای خود را نوسازی کرد، در حالی که سرفیس پرو 3 در ماه ژوئن عرضه شد. در ابتدا این تبلت/لپتاپ ویندوزی تنها در نسخهی میانردهای (با قیمت +1000 دلار) در دسترس بود، اما اکنون مایکروسافت آن را در نسخههای مختلف عرضه کرده است.
قیمت پایه
اگر به داشتن یک سرفیس میان ردهای (با فضای ذخیره سازی 64 گیگابایت، چهار گیگابایت رم، پردازندهی Intel Core i3) راضی هستید، میتوانید 370 دلار را نسبت به خرید نسخهی میان ردهای مکبوک رتینا حفظ کنید. مدل سرفیسی که بسیار قابل مقایسه با نسخهی میان ردهای مکبوک رتینا با قیمت 1130 دلار است، شامل کیبورد نیز میباشد. اما به یاد داشته باشید که این نسخه از سرفیس نسبت به محصول اپل، دارای پردازندهی کندتر و مقدار رم کمتری است.
رای گیری
اکنون که مقایسه این دو محصول را مشاهده کردید به نظر شما کدام دستگاه در مقام بالاتری قرار دارد ؟ لطفا در رای گیری زیر شرکت کرده و به گزینه محبوب خود رای دهید.
منبع : gizmag