گروه هکری انانیموس با انتشار بیانیهای جدید، سرتیتر رسانههای خبری را به خود اختصاص داد. آیا آژانس فضایی ناسا به شواهدی از وجود حیات بیگانه دست یافته است؟
گروه هکری قدرتمند و شناخته شده انانیموس (Anonymous)، این بار با طرح ادعایی مهم، آژانس فضایی ناسا (NASA) را با موج بزرگی از سوالات رو به رو کرد. این گروه هکری، با انتشار بیانیهای جدید اعلام کرد که ناسا به زودی از وجود حیات بیگانه و شواهد مربوط به آن پردهبرداری خواهد کرد!
گروه هکری انانیموس ، با انتشار جدیدترین بیانیه خود در سال 2017، به اطلاعیهای بسیار مهم مبنی بر وجود حیات بیگانه اشاره کرده است! آیا آژانس فضایی ناسا، به زودی از وجود بیگانگان هوشمند خبر خواهد داد؟ میلیاردها سیاره در سرتاسر کیهان وجود دارند که احتمالا در گذشته، میزبان حیات بودهاند. آیا ما انسانها پیش از حضور بر روی زمین، ساکن سیاره مریخ بودهایم؟ با جستجو در ماه و سیاره مریخ، به چه شواهد مهمی میتوانیم دست پیدا کنیم؟ اینها از جمله سوالاتی هستند که در دهههای اخیر، ابهامات بسیاری را با خود به همراه داشتهاند. اما این بار با توجه به جدیدترین بیانیه گروه هکری انانیموس، احتمالا به زودی پاسخ تمامی این سوالات را خواهیم یافت!
آیا ناسا به زودی از وجود بیگانه خبر خواهد داد؟
این یک بیانیه بیپروا و کاملا مستقیم است؛ اما پیش از هرچیزی لازم است یادآور شویم که جدیدترین دستاوردهای علمی در زمینه نجوم، هیچکدام به شواهد محکمی مبنی بر وجود حیات بیگانه دست نیافتهاند. از این رو، میتوان گفت که گروه هکری انانیموس استدلال محکمی برای این بیانیه جدید ندارد و بخش بزرگی از آن، شامل حدس و گمان است.
در واقع، بیانیه جدید گروه هکری انانیموس درباره وجود حیات بیگانه ، ارتباط نزدیکی به خبر کشف 219 سیاره فراخورشیدی در خارج از منظومه شمسی دارد. همانطور که شاهد بودید، هفته گذشته آژانس فضایی ناسا از کشف 219 سیاره فراخورشیدی جدید به کمک تلسکوپ فضایی کپلر (Kepler Space Telescope) خبر داد. سیاراتی که حداقل 10 مورد از آنان، دارای شرایط محیطی مشابه به زمین بوده و احتمالا از حیات پشتیبانی میکنند. توماس زوربوچن (Thomas Zurbuchen) مدیر بخش هدایت ماموریتهای علمی ناسا نیز ضمن تایید این خبر، شایعات و گمانهزنیها پیرامون این اکتشاف جدید را بیش از پیش افزایش داد. او در این باره اظهار کرد:
با در نظر گرفتن تمامی فعالیتها و ماموریتهایی که به منظور کشف حیات بیگانه راهاندازی شدهاند، ما در آستانه کشف یکی از بیسابقهترین اکتشافات تاریخ هستیم!
او همچنین درباره اکتشاف اخیر تلسکوپ فضایی کپلر در هفته گذشته اظهار داشت:
شگفتانگیز است! کشف 219 سیاره جدید با پتانسیل بالای پشتیبانی از حیات! دادههای اخیر تلسکوپ فضایی کپلر به ما نشان میدهد که ستارههای اطراف ما، حداقل دارای یک سیاره در مدار خود هستند. آیا ما تنها هستیم؟!
گروه هکری انانیموس نیز با کنار هم قرار دادن اکتشافات جدید تلسکوپ فضایی کپلر و اظهارات اخیر توماس زوربوچن و فضانوردان سابق آژانس فضایی ناسا، ادعا میکند که احتمالا باید خود را برای یک اکتشاف تاریخی آماده کنیم! آیا با تکیه بر این ادعا، میبایست واقعا در انتظار بیانیه رسمی ناسا مبنی بر وجود حیات بیگانه باشیم؟
با توجه به اینکه بیانیه ابتدایی توماس زوربوچن مربوط به چند ماه گذشته است، احتمالا منظور او و همکارانش از اکتشافات بی سابقه تاریخی، پیشرفتهایی است که در زمینه جستجوی حیات فرازمینی به آنان دست یافتهایم. در واقع به عقیده آنان، مهمترین دستاوردهای فعلی ما، ابزارها و تجهیزاتی هستند که به کمک آنان میتوانیم وجود حیات بیگانه را به شکلی جدیتر مورد بررسی قرار دهیم. از جمله این تجهیزات میتوان به تلسکوپ فضایی کپلر، تلسکوپهای رادیویی و همچنین تلسکوپ فوقپیشرفته جیمز وب اشاره کرد. از این رو، احتمالا بیانیه جدید گروه هکری انانیموس بر استدلالهای ضعیفی تکیه کرده است.
همانطور که احتمالا میدانید، ماموریت رسمی تلسکوپ فضایی کپلر از سال 2009 به طور رسمی آغاز شده و از آن زمان تاکنون، به یافتههای فوقالعادهای دست پیدا کرده است. این تلسکوپ فضایی، با اسکن بخشهای مختلفی از آسمان، تغییرات نور ستارهها را مورد بررسی قرار میدهد و بدین ترتیب ما را از وجود سیاراتی در حوالی آنان مطلع میسازد.
تلسکوپ فضایی کپلر، تاکنون توانسته 4000 سیاره فراخورشیدی را کشف کند. از این تعداد، 30 سیاره دارای شرایطی مشابه با زمین هستند و در کمربند حیات ستاره میزبان خود قرار گرفتهاند. این بدان معناست که در سیارههای مذکور، آب به صورت مایع در جریان بوده و از پایداری نسبتا مناسبی برخوردار است.
لازم به ذکر است که اوایل سال جاری، ناسا از اکتشاف سامانه جدید تراپیست 1 به عنوان یک سیستم خورشیدی خواهر خبر داد. این منظومه دارای 7 سیاره سنگی و مشابه به زمین است و در فاصله 39 سال نوری از زمین قرار دارد. در ماه آوریل، توماس زوربوچن درباره اکتشاف منظومه TRAPPIST-1 اظهار کرد:
منظومه تراپیست 1، فقط 39 سال نوری با ما فاصله دارد. این اکتشاف به ما میگوید که سیارههای مشابه به زمین، بسیار نزدیکتر از آن چیزی هستند که پیشتر تصور میکردیم! مطالعات آینده بر روی این منظومه جدید، اطلاعات بسیار مهمی را از وضعیت زیستپذیری این سامانه به ما نشان خواهد داد.
چندی بعد، محققان با مطالعه بیشتر بر روی سیارات تراپیست 1، فرضیه زیستپذیری این سیارهها را رد کردند. اما دستاورد بسیار مهم منظومه منظومه TRAPPIST-1، این است که سامانههای بسیار مشابه با منظومه شمسی، ممکن است در نزدیکترین فاصله به ما قرار داشته باشند. علاوه بر اینها، ابزارها و تجهیزات پیشرفتهتری نیز به منظور جستجوی حیات بیگانه در راه هستند.
در سال آینده، ماموریت رسمی تلسکوپ فضایی جیمز وب (James Webb Space Telescope) توسط ناسا آغاز خواهد شد. این تلسکوپ جدید، مجهز به تکنولوژی جدیدی است که میتواند سیارههای فراخورشیدی را با حساسیت بسیار بیشتری از قبل شناسایی کند. در واقع این تلسکوپ فضایی، میتواند خصوصیات اتمسفر سیارهها را از نظر وجود آب، متان، اکسیژن، ازن و … مورد بررسی قرار دهد. در واقع تلسکوپ فضایی جیمز وب، یکی از بهترین راهکارهای موجود، برای جستجوی سیارههای زیستپذیر در ماورای کره زمین است.
علاوه بر جستجو برای وجود حیات بیگانه در سیارههای خارج از منظومه شمسی، ناسا سعی دارد نشانههای حیات در سیارهها و اقمار داخلی منظومه شمسی را نیز مورد بررسی قرار دهد. برای مثال، اخیرا فضاپیمای کاسینی موفق به شناسایی مقدار فراوان مولکول های هیدروژن در مدار انسلادوس شده است. علاوه بر این، شواهد حاکی از آن هستند که قمر اروپای سیاره مشتری، دارای یک اقیانوس بسیار غنی از منابع آبی است که ترکیبات شیمیایی بسیار نزدیکی به منابع آبی زمینی دارد.
از این رو، میتوان گفت که گروه هکری انانیموس از یک جهت بیانیه صحیحی را ارائه کرده است؛ چرا که ناسا در حال حاضر بهترین ابزار ممکن برای اکتشاف حیات فرازمینی را داراست. اما متاسفانه این بدان معنا نیست که ما به زودی شاهد اعلامیه رسمی ناسا، مبنی بر وجود حیات بیگانه و موجودات فرازمینی باشیم.
با این وجود، پروفسور هاوکینگ درباره یافتههای اخیر مبنی بر وجود حیات بیگانه در سایر سیارات و اقمار اظهار کرده است:
اکنون بیشتر از هر زمان دیگری، از تنها نبودن خود در جهان هستی اطمینان داریم!