هرآنچه که باید درباره کروم بوک ها بدانید

کروم بوک یک لپ تاپ خانگی مجهز به سیستم عامل گوگل کروم می باشد. این سیستم عامل تنها مخصوص مرور صفحات وب طراحی شده است. اولین کروم بوک ها توسط شرکت های ایسر و سامسونگ در سال 2011 در کنفرانس گوگل I/O معرفی شدند و در تاریخ 15 ژوئن همان سال به فروش رسیدند. در اوایل سال 2013 شرکت های نظیر لنوو، HP، و گوگل نیز شخصا وارد این بازار شدند. در ماه می سال 2012 علاوه بر مدل ای لپ تاپ، ورژن دسکتاپ به نام “کروم باکس” نیز معرفی شد. شرکت سامسونگ در دسامبر سال 2013 کروم بوک های خود را منحصرا در بازار هند تولید کرد. کروم بوک ها ابتدا مستقیما از سوی شرکت گوگل و شرکت های فروشنده فروخته می شوند.

Chromebook-1

زمانیکه شرکت گوگل برای اولین بار از خط تولید کروم بوک های خود در کنفرانس گوگل I/O در سال 2011 رونمایی کرد، عصری جدید از کامپیوترهای الترا پورتابل را وعده داد که بسیار مقرون به صرفه بودند و عمر باتری بسیار بالایی داشتند و زمان لود شدن آن ها در حقیقت صفر بود. شرکت گوگل و شرکاء آن تا سه سال به عرضه بروزرسانی ها ادامه دادند و حال می بینیم که مدل های جدید که توسط این شرکت ها ارائه می شود از باتری های بسیار بادوام تر و همچنین پردازشگر های قوی تری برخوردار هستند.

Chromebook-2

اما آیا این عوامل می تواند برای متقاعد کردن مشتریان برای خرید این محصول کافی باشد؟ درست است که کروم بوک ها در مکان هایی مانند فروشگاه اینترنتی آمازون بسیار محبوب شده اند، اما بسیاری از ما هنوز هم از کارایی آن ها صد در صد مطمئن نیستیم و برای خریداری یکی از آن ها می بایست کاملا متقاعد شویم. بدین منظور در زیر برخی از نکات مثبت و منفی کروم بوک ها را برای شما فهرست کرده ایم تا خود در خریداری آن ها تصمیم گیری کنید:

+ نکات مثبت:

+ ارزان تر می باشند

+ بر خلاف تبلت ها دارای صفحه کلید کامل هستند

+ به طور کلی از لپ تاپ های معمول که تقریبا قیمت یکسان هم دارند، سبک تر و باریک تر می باشند

+ هیچ گونه ویروس کامپیوتری دریافت نمی کنند

+ به سرعت روشن می شوند (حدود 7 ثانیه طول می کشد تا سیستم لود گردد)

+ از حالت استند بای به سرعت خارج می شوند

+ به طور کلی کارایی سریعتر و نرم تری را نسبت به لپ تاپ های ویندوز 8 دارند

+ زمانیکه فایل ها در ابر ذخیره می شوند (حافظه ابر و یا گوگل درایو)، شما قادر خواهید بود تا به هر کروم بوک، لپ تاپ ویندوز (با مرورگر گوگل کروم)، و یا سیستم مک (مرورگر گوگل کروم) دیگری وارد شوید و از تمامی اپلیکیشن ها، برنامه ها، تنظیمات، و فایل های موجود در کروم بوک اصلی خود در آن ها استفاده نمایید.

نکات منفی:

برنامه ها را به روش های سنتی نصب نمی کنند

 برخی برنامه های موجود در آن ها جایگزین ندارند (مانند آیتونز که در میان افراد طرفداران بسیاری دارد)

 هیچ گونه سیستم پخش موزیک دی وی دی یا سی دی درون سازه ای در آن ها وجود ندارد و حتی سیستم پخش موسیقی بیرونی را نیز پشتیبانی نمی کند

 آپشن های رزولوشن نمایشگر محدود هستند

– مجموعه گیم های آنلاین محدود و در زمان آفلاین بسیار محدود تر هستند (مجددا هیچ نصب و راه اندازی وجود ندارد مگر آنکه بازی ها را از فروشگاه Chrome Web Storeدریافت کنید)

 حافظه داخلی آن ها (معمولا 16 گیگابایت) بسیار محدود می باشد اما در عوض فایل ها و مدارک های شما در جایی بسیار امن ذخیره می شوند. حافظه برخی از مدل های کروم بوک از طریق کارت مایکرو اس دی ارتقا داده می شود

Chromebook-3

نسل کنونی کروم بوک ها در کل دارای ویژگی های ذیل می باشند:

– نمایشگر های 11، 13، یا 14 اینچی با رزولوشن معمول 1366×768 پیکسل

– پردازنده اینتل سلرون U 2955 مبتنی بر Haswell و یا Exynos 5 سامسونگ

– گرافیک موبایل اینتل به جز برای Exynos

– ذخیره SSDـ 16 یا 32 گیگابایتی و 100 گیگابایت درایو گوگل رایگان تا 1 یا 2 سال

– حافظه رم 2 یا 4 گیگابیتی

– 8 تا 12 ساعت عمر باتری

– برخی از کروم بوک ها شامل پشتیبانی از 3G یا LTE built-in هستند اما تمامی آن ها از شبکه وای فای و بلوتوث برخوردارند

– اکثر آن ها به همراه 1 تا 3 پورت یو اس بی، HDMI ، و یا خواننده کارت اس دی عرضه می شوند

حال شما را به معرفی 4 کروم بوک برتر سال 2014 دعوت می نماییم:

Dell Chromebook 11

Dell Chromebook 11

این کروم بوک قیمت آن از 299 دلار آغاز می گردد، دستگاه مقرون به صرفه ای می باشد و در عین حال کارایی و بهتری را نسبت به قیمت خود ارائه می دهد. این کروم بوک بیشتر مناسب موسسات آموزشی و شرکت ها می باشد. برخی ویژگی های این محصول عبارت اند از: نمایشگر6 . 11 اینچی با رزولوشن 1366 768x اینچی، پردازنده اینتل سلرون با سرعت 14GHz ، حافظه رم 4 گیگابایتی، پورت یو اس بی 3.0 ، بلوتوث 4.0، وای فای، و پشتیبانی کارت مایکرو اس دی.

Toshiba Chromebook

Toshiba-Chromebook

این لپ تاپ از سبک ظاهری بسیار فوق العاده ای برخوردار نیست اما با این حال، نسبت به قیمتی که دارد (300 دلار)، ویژگی ها و طراحی خارجی بسیار مناسبی را ارائه می دهد. عمر باتری آن 6 تا 7 ساعت است که حتی بیشتر از عمر باتری های بسیاری از لپ تاپ های ویندوز 8 می باشد. برخی ویژگی های این محصول عبارت اند از: پردازشگر 2 هسته ای اینتل سلرون با سرعت 1.4GHz ، حافظه رم 2 گیگابایتی، نور پس زمینه ال ای دی، نمایشگر 13.3 اینچی با رزولوشن اچ دی 768x 1366 ، گرافیک اینتل اچ دی، مجهز به سیستم وای فای.

Acer C720P Chromebook

Acer-C720P-Chromebook

قیمت این محصول از 299 دلار آغاز می شود و نسبت به نت بوک هایی که دو برابر آن قیمت دارند، کارایی های بهتری را ارائه میدهد. این کروم بوک از طراحی سبک و باریک، کیبورد و پد لمسی با عملکرد سریع برخوردار است. برخی ویژگی های آن عبارت اند از: ابعاد 11.6 اینچی با رزولوشن نمایشگر768x 1366 ، حافظه رم 4 گیگابایتی، عمر باتری تا 8.5 ساعت، مدل آلترا پورتال، و پردازنده اینتل سلرون با پرازنده Core i3 و سرعت فرکانس 1.4GHz

HP Chromebook 11

HP-Chromebook-11

این محصول 11 اینچی از قیمت 279 دلار آغاز می شود و از ویژگی های جدیدی مانند شارژر مایکروسو ای بی و طراحی بسیار شیکی برخوردار است. این دستگاه همچنین دارای پردازنده Exynos 5250 سامسونگ، دیسک هارد درایو اس اس دی با گنجایش 16 گیگابایت، دو پورت یو اس بی 2.0 زاویه دید 176 درجه، نمایشگر 11.6 اینچی با رزولوشن 768x 1366 می باشد.

با این همه، آیا به نظر شما می توان کروم بوک ها را جایگزینی مناسب برای لپ تاپ های ویندوز 8 معمول دانست؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.